ساخت ۲۱۶ خانه بهداشت برای خدماترسانی به افراد کم برخوردار
۲۱۶ خانه بهداشت توسط بنیاد ۱۵خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام برای خدمترسانی به محرومان کشور طی سالهای اخیر ساخته شده است. مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد ضمن اعلام این خبر گفت: ۲۱۶ خانه بهداشت در ۱۳۶ شهر ۲۸ استان کشور در راستای مسؤولیتهای اجتماعی این بنیاد در حوزه سلامت و درمان بیماران احداث شده است. حمیدرضا علیانزادگان ادامه داد: این ۲۱۶ خانه بهداشت در مجموع در زیربنایی به مساحت بیش از ۲۶ هزار متر مربع احداث شده است. وی خاطرنشان کرد: بنیاد ۱۵ خرداد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از سال ۱۳۷۵ اقدام به احداث خانههای بهداشت در مناطق حاشیهنشین و کمتر توسعهیافته استانهای مختلف کشور کرده است. به گفته مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد، استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، کرمانشاه، کرمان، چهارمحالوبختیاری و کهگیلویهوبویراحمد بیشترین سهم را از خانههای بهداشت احداث شده توسط این بنیاد دارند. علیانزادگان تصریح کرد: در حاشیه شهر تهران و مناطق محروم این استان نیز ۱۱ خانه بهداشت ساخته شده است. وی یادآور شد: بنیاد ۱۵ خرداد با هدف ارتقای سطح بهداشتی، برقراری عدالت اجتماعی و ارائه هر چه بهتر خدمات درمانی اقدام به ساخت خانههای بهداشت در مناطق محروم استانهای کشور کرده است. وی از تمرکز جدی این بنیاد به موضوع جمعیت نیز خبر داد و گفت: در همین راستا کارویژههایی در حوزه جوانی جمعیت عملیاتی شده است؛ از جمله در پویش ملی «ایران جوان» در قالب تفاهمنامهای که با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها داشتیم، با ارائه تسهیلات قرضالحسنه خرید کالا برای پدر، کارت هدیه به مادر و افتتاح حساب سپرده به ازای هر فرزند به زوجهای دانشگاهی دارای ۳ فرزند و بالاتر، به سهم خود از آنها حمایت میکنیم.
***
دستگیری ۱۱۰۰ خردهفروش مواد مخدر
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از کشف یک تن و ۷۵۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در ۴۸ ساعت گذشته در کشور خبر داد. سردار مجید کریمی در این باره گفت: در راستای اجرای طرحهای پاکسازی و با هدف مقابله جدی با قاچاقچیان مواد مخدر، با اشراف کامل اطلاعاتی و نیز رصد دقیق و پیچیده قاچاقچیان مواد مخدر، ماموران انتظامی سراسر کشور بویژه فرماندهی انتظامی استانهای سیستانوبلوچستان، کرمان، فارس، هرمزگان، تهران بزرگ و ... از فعالیت عناصر مسلح و قاچاقچی که قصد جابهجایی و انتقال مواد مخدر از مرزهای شرقی و جنوب شرقی به عمق کشور را داشتند، مطلع شدند. وی ادامه داد: ماموران انتظامی استانهای ذکر شده، با برنامهریزی دقیق اطلاعاتی و عملیاتی، ضمن تشدید اقدامات کنترلی به طور هماهنگ و همزمان در قالب چند تیم پوششی و عملیاتی، با اجرای هدفمند کمین و طرح مهار، قاچاقچیان را تحت کنترل و رصد خود قرار داده و در عملیاتهای غافلگیرانه، موفق به کشف یک تن و ۷۵۰ کیلوگرم موادمخدر، انهدام ۶ باند قاچاق مواد مخدر و توقیف ۱۱۱دستگاه خودروی سبک و سنگین از قاچاقچیان شدند. کریمی گفت: همچنین در راستای پاکسازی نقاط آلوده و افزایش رضایتمندی عمومی، هزار و ۱۰۰ خردهفروش مواد مخدر شناسایی و دستگیر شده و بیش از هزار و ۲۹۰ معتاد متجاهر نیز جمعآوری شدند.
***
۲۵ هزار امام جماعت برای ورود به مدارس آموزش میبینند
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزشوپرورش گفت: تعداد ائمه جماعت ثبتشده برای حضور در مدارس ۴۷ هزار نفر است که از این تعداد ۲۵ هزار نفر را در نظر داریم که آموزش آنها را تا اوایل سال تحصیلی انجام میدهیم. اصغر باقرزاده درباره حضور ائمه جماعت در مدارس اظهار کرد: طرح آموزش روحانیون برای اقامه نماز در مدارس از قبل هم وجود داشته است اما امسال این طرح به صورت گستردهتر انجام میشود. وی افزود: به این ترتیب با همکاری ستاد اقامه نماز که مرکز تخصصی نماز دارد، ائمه جماعت در یک دوره یکروزه یا یکروزه و نیم برای آمادگی جهت ورود به مدارس حضور پیدا میکنند. وی افزود: همه ائمه جماعت ما در مدارس در چند گروه قرار میگیرند، یک گروه مربیان طرح امین هستند که از طرف خود حوزه علمیه ساماندهی شدهاند و به صورت 100 ساعت در هفته در مدرسه شرکت میکنند. باقرزاده ادامه داد: گروه دوم افراد شاغل در آموزشوپرورش هستند که از قبل هم بودهاند و اقامه نماز را انجام میدهند و گروه سوم معلمان و اولیا هستند که جزو افراد صالح و واجد شرایط برای اقامه نماز هستند.
***
خدمات روانشناسی با دستور رئیسجمهوری بیمه میشوند
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از تشکیل کارگروهی برای ارتقای سلامت روان و همچنین دستور رئیسجمهوری مبنی برای تحت پوشش بیمه قرارگرفتن خدمات روانشناسی و مشاوره در کشور خبر داد. محمد حاتمی در توضیح چگونگی فعالیت این کارگروه گفت: بستهای برای «سهمبخشی» در بخش سلامت روان در حال تهیه است تا مشخص شود سهم دستگاههای مختلف مانند وزارت بهداشت، بهزیستی و دیگر ارگانهای فعال در زمینههای هنری و ورزشی در تامین سلامت روان جامعه در سال آینده چقدر است. وی افزود: زمانی که سهم بخشهای مختلف مشخص شود، نهادهای نظارتی مانند شورای عالی فرهنگی و مجلس میتوانند بر عملکرد سازمانهای مربوطه نظارت داشته باشند.
حاتمی با اشاره به اجرایی نشدن قانون سلامت روان گفت: متولی سلامت در کشور ما، وزارت بهداشت و درمان است و این هم شامل سلامت جسم و هم سلامت روان میشود اما سلامت روان متولی واحدی ندارد. حاتمی گفت: پس از رایزنیهای متعدد با وزرات بهداشت، مجلس و معاون اول رئیسجمهوری و خود شخص رئیسجمهور، در نهایت آقای رئیسی به وزیر بهداشت دستور داد خدمات مشاورهای و روانشناسی تحت پوشش بیمه همگانی و تکمیلی قرار بگیرد. در چنین شرایطی شهروندان تنها 40 درصد از مبلغ خدمات روانشناسی و مشاوره را پرداخت خواهند کرد.