printlogo


کد خبر: 259949تاریخ: 1401/11/23 00:00
در حالی که مناقشه بر سر پرواز بالن‌های چینی در آسمان آمریکا ادامه دارد واشنگتن از ساقط کردن یک شیء پرنده بر فراز آلاسکا خبر داد
آسمان آمریکا محله برو بیا

گروه بین‌الملل: جنجال پرواز بالن‌های چینی بر فراز آسمان آمریکا هنوز تمام نشده که ایالات‌متحده از ساقط کردن یک شیء پرنده در آسمان این کشور خبر داد. 
این خبر را «جان کربی»، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در جمع خبرنگاران اعلام کرد و گفت نیروی هوایی آمریکا به دستور رئیس‌جمهور یک شیء پرنده را در نزدیکی آلاسکا هدف قرار داد و ساقط کرد. به گفته کربی، این شیء پرنده در ارتفاع 12200 متری حرکت می‌کرد و قطعات آن روی دریای پوشیده از یخ افتاد. کربی به خبرنگاران گفت: «این شیء پرنده تهدید مشخصی برای ایمنی پرواز غیرنظامیان به شمار می‌رفت و از روی احتیاط فراوان و به توصیه پنتاگون، پرزیدنت بایدن به نیروهای ارتش دستور داد این شیء را ساقط کنند و آنها هم این کار را کردند». کربی گفت یک جت جنگنده نیروی هوایی ایالات‌متحده برای ساقط کردن شیء پرنده بر فراز آب‌های سرزمینی ایالات‌متحده پرواز کرده و این مأموریت را انجام داد. وی افزود: «ایالات‌متحده قصد دارد قطعات این شیء پرنده را که بسیار کوچک‌تر از بالن جاسوسی چینی بود که قبلا ساقط شده بود، تحلیل اطلاعاتی کند». این مقام آمریکایی خاطرنشان کرد به نظر می‌رسد این شیء پرنده بدون سرنشین بوده، هرچند ایالات‌متحده در حال حاضر نمی‌داند این شیء پرنده متعلق به چه کشوری است. 
* واکنش بایدن
رئیس‌جمهور آمریکا پیش از دیدار با همتای برزیلی خود «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» به ساقط کردن یک شیء پرنده جدید در آسمان آمریکا واکنش نشان داد. جو بایدن درباره سرنگونی شیء پرنده به خبرنگاران گفت این یک اقدام موفقیت‌آمیز بود و نیروهای آمریکایی یک هواپیمای بی‌سرنشین را در نزدیکی ایالت آلاسکا سرنگون کردند. بایدن در پاسخ به پرسش‌هایی درباره این موضوع فقط به گفتن اینکه «این یک موفقیت بود»، بسنده کرد و جزئیات بیشتری از این موضوع ارائه نکرد. 
* این بالن‌های دردسرساز!
با وجود آنکه جزئیات بیشتری از ساقط کردن این شیء پرنده در آسمان آمریکا اعلام نشده اما ساقط کردن آن کمتر از ۲ هفته پس از جنجال در آمریکا بر سر شناسایی یک بالن جاسوسی چینی و ساقط کردن آن است. ۲ هفته پیش ساقط کردن یک بالن جاسوسی چینی در آمریکا به تنش در روابط پکن و واشنگتن منجر شد و آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفر خود به چین را لغو کرد. وزیر دفاع آمریکا در ارتباط با مناقشه بالن چینی سرنگون شده توسط کشورش گفت این بالن در مسیری که از فراز پایگاه‌های موشک‌های بالستیک و یک پایگاه بمب‌افکن رادارگریز «بی۲» آمریکا می‌گذشت، پرواز کرده است. 
لوید آستین، همچنین اظهار کرد پنتاگون گام‌هایی در راستای حفاظت از «دارایی‌های راهبردی آمریکا» (تسلیحات هسته‌ای آمریکا) در برابر جاسوسی‌های این بالن اتخاذ کرده است. آستین در نخستین اظهارنظرهای علنی خود از زمانی که آمریکا خبر از سرنگون کردن «بالن جاسوسی» چینی در شنبه گذشته بر فراز اقیانوس اطلس داد، به شبکه سی‌بی‌اس‌نیوز گفت: «ما نسبت به محافظت از همه دارایی‌های راهبردی خود اطمینان حاصل کردیم و محدودیت در زمینه تحرک و ارتباطات اعمال کردیم تا باعث افشای غیرضروری توانمندی‌های‌مان نشویم». وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: «نیروی دریایی آمریکا اکنون اکثر بخش‌های بالن را جمع‌آوری کرده و آماده است تا تکه‌های دوربین‌ها و آنتن‌هایی را که این بالن حمل می‌کرده عرضه کند».
آستین خاطرنشان کرد: «ما نقشه محل قطعات را ترسیم کرده‌ایم و حالا تلاش‌هایی دقیق برای جمع‌آوری قطعاتی که در کف اقیانوس هستند می‌کنیم». آستین ادعا کرد: «این نخستین‌بار نیست که یک بالن جاسوسی چینی حریم هوایی آمریکا را نقض کرده است. این بالن جدید از نزدیکی یا از روی ۴ سایت نظامی در مونتانا، وایومینگ، نبراسکا و میسوری بعد از آنکه نخستین‌بار در تاریخ ۲۸ ژانویه وارد حریم هوایی آمریکا شد، پرواز کرد. بالن‌های قبلی از روی بخش‌هایی از هاوایی، تگزاس و فلوریدا پرواز کردند و ۳ مورد از این بالن‌ها مربوط به زمان دولت ترامپ و یک مورد نیز مربوط به اوایل شروع به کار دولت جو بایدن است». 
آستین بلافاصله بعد از سرنگون شدن این بالن توسط یک جنگنده آمریکایی تلاش کرد با همتای چینی خود تماس بگیرد. او گفت: «من برای انجام یک تماس درخواست دادم و آنها آن درخواست را قبول نکردند. برنامه بالنی چین با هدف افزایش توانمندی‌های تجسسی طراحی شده است».
* تحریم‌های آمریکا علیه چین
در همین حال وزارت بازرگانی آمریکا از دور تازه‌ای از تحریم‌ها علیه ۶ شرکت هوا فضای چینی به دلیل حمایت مالی از برنامه بالن جاسوسی نظامی چین خبر داد. بر اساس این گزارش، این شرکت‌ها به لیست شرکت‌های تحریم شده چینی اضافه شدند که ایالات‌متحده معتقد است تهدیدی جدی علیه امنیت ملی محسوب می‌شوند. 

Page Generated in 0/0171 sec