گرانی مصالح ساختمانی تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت مسکن دارد و کارشناسان این موضوع را دلیل رشد قیمت مسکن میدانند.
نوسانات قیمت مصالح ساختمانی به ظاهر قرار نیست توقفی داشته باشد و در این میان دلالان بازار مسکن که همیشه به دنبال افزایش قیمت مسکن بودهاند، وضعیت بازار مصالح را بهانه گرانی مسکن عنوان کردهاند.
* قیمت مصالح هفتهای شده است
با توجه به اینکه در طول ماههای گذشته قیمت سیمان، فولاد و میلگرد چندین برابر شده و این موضوع قیمت تمام شده مسکن را نیز تحت تأثیر قرار داده است، حالا در قراردادهای پیشفروش این موضوع ذکر میشود تا سازنده در این بازار پرنوسان ضرر نکند.
بازار مسکن به دلیل افزایش قیمت مصالح با نوسان زیادی روبهرو است، از این رو ضروری است مسؤولان وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی اقدامی در این باره انجام دهند، زیرا بازار مسکن به خودی خود به دلایل اقتصادی با مشکلات زیادی روبهرو بود و حالا گرانی مصالح ساختمانی هم به آن اضافه شده است.
* نوسانات قیمت بازار مصالح
در نوسانات قیمتی بازار مصالح ساختمانی تنها مصرفکنندگان هستند که به دلیل رشد قیمت مصالح و قیمت تمام شده ساخت مسکن با مشکل خرید روبهرو خواهند شد، بنابراین در این شرایط باید دولت با ارائه راهکارهای مناسب بازار مسکن را به سمت ثبات هدایت کند.
یکی دیگر از پیامدهای نوسان قیمت مصالح ساختمانی این است که سازندگان مسکن نمیتوانند تولیدی داشته باشند و این کاهش عرضه باعث گرانی دوباره مسکن خواهد شد.
بیثباتی اقتصادی دلیل اصلی گرانیهای ممتد در بخش مصالح است. دولت باید تسهیلاتی برای سازندگان در نظر بگیرد تا بخش خصوصی بتواند جانی دوباره بگیرد و اقتصاد کشور از این حالت تشنج خارج شود و تولید مسکن از تقاضا پیشی بگیرد تا بلکه قیمت مسکن به یک ثبات نسبی برسد. بررسیهای اخیر قیمت مسکن و شاخصهایی که بر آن تأثیر میگذارد، بخوبی نشان میدهد وضعیت خوبی بر بازار مسکن حاکم نیست و اینبخش تشکیل هرچه سریعتر کمیتههای نظارتی جهت کنترل بازار مصالح توسط وزارت صمت، تکمیل و تخصیص الحاقات زمین به امر نهضت ملی مسکن، تخصیص اعتبارات لازم، مشارکت تمام دستگاهها (دولتی، غیر دولتی، عمومی غیر دولتی نظیر شهرداریها، بنیادها، صندوقهای اعتباری، سازمانهای زیر نظر رهبری، حساب ۱۰۰ امام، سازمانهای متولی موقوفات و خیران) را میطلبد.