رئیس سازمان خصوصیسازی:
ریالی از طرح مولدسازی صرف هزینههای جاری نمیشود
حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصیسازی در خصوص طرح مولدسازی اظهار داشت: قرار نیست حتی یک ریال از عواید ناشی از مولدسازی داراییهای دولت صرف هزینه جاری شود.
در حال حاضر ۶۵ هزار پروژه نیمهتمام در کشور داریم که از این تعداد ۶۰ هزار پروژه استانی و ۵ هزار طرح ملی است. برای تکمیل طرحهای ملی به 1.3 میلیون میلیارد تومان اعتبار نیاز است، در حالی که در بودجه سال آینده فقط ۱۰۲ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی - ملی در نظر گرفته شده است.
***
گوشت قرمز مورد نیاز بازار شب عید و ایام نوروز تأمین است
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده با بیان اینکه گوشت قرمز مورد نیاز بازار شب عید و ایام نوروز کشور تأمین است، گفت: با وفور عرضه دام زنده، گوشت قرمز داخلی و وفور عرضه گوشت تنظیم بازاری و وارداتی گرم، در روزهای آینده قیمت این محصول روند کاهشی به خود میگیرد.
منصور پوریان روز گذشته درباره وضعیت بازار دام زنده و گوشت قرمز داخلی اظهار داشت: اکنون علاوه بر افزایش توزیع مویرگی گوشت قرمز منجمد توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور و عرضه گوشت گرم وارداتی، با مازاد دام زنده سبک روبهرو هستیم که بهزودی این دام وارد بازار میشود و همین امر موجب کاهش قیمتها خواهد شد.
رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده تصریح کرد: اکنون هر کیلوگرم دام زنده سبک درجه یک ۱۲۰ هزار تومان و دام سنگین (گوساله نر درجه یک) ۱۰۵ هزار تومان معامله میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به قیمت دام زنده باید هر کیلوگرم لاشه گوسفندی نر درجه یک ۲۲۰ هزار تومان و لاشه گوساله نر درجه یک ۲۱۰ هزار تومان در بازار به فروش برسد، در حالی که اکنون قیمتها بیش از نرخ واقعی عرضه میشود.
پوریان ادامه داد: آنچه امروز در بازار گوشت قرمز رخ داده منطقی نیست و اجحاف به تولیدکنندگان دام و مصرفکنندگان است. وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم و شرکت پشتیبانی امور دام تلاش دارند با افزایش عرضه محصولات تنظیم بازاری، قیمت این محصول را به تعادل برسانند که برای شب عید و ایام نوروز هموطنان با مشکل روبهرو نشوند.
بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز تولید و به بازار عرضه میشود.
***
موانع گمرکی پیش روی کارآفرینان و تولیدکنندگان کاهش مییابد
معاون امور گمرکی گمرک ایران گفت: عمده مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان در حوزههای بانکی، صمت، استاندارد و گمرک است که در زمینه مسائل گمرکی تا آنجا که در اختیارات ما باشد و قوانین و مقررات اجازه بدهد، درصدد رفع مشکلات هستیم.
فرود عسگری دیروز (چهارشنبه) در پایان نشست با برخی کارآفرینان و نمایندگان واحدهای تولیدی و استماع مسائل و مشکلات مبتلابه آنان، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این جلسه کارآفرینان و تولیدکنندگان نیز از آخرین تصمیمات و اقدامات گمرک مطلع شدند و در یک تعامل ۲ طرفه، در جهت رفع مشکلات گام برخواهیم داشت. وی خاطرنشانکرد: یکی از مشکلات اصلی که در این جلسه مطرح شد، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش واحدها بود که بر این اساس رقم پرداختیهایی که باید به دستگاههای مختلف از جمله گمرک، سازمان امور مالیاتی، استاندارد و... بر اساس دلار ETS انجام شود، بالا خواهد بود. عسگری ادامه داد: در این راستا تلاشهایی انجام شده تا این مبالغ کاهش یابد که از آن جمله ارسال لایحه دوفوریتی از سوی دولت به مجلس و کاهش تعرفه ۴ درصدی گمرکی به یک درصد قابل اشاره است.
معاون امور گمرکی گمرک ایران اظهار داشت: همچنین تسهیلاتی توسط شورای عالی امنیت ملی بهمنظور پرداخت مالیات تولیدکنندگان اجازه داده شده که اخذ ضمانتنامه بانکی تا آبان۱۴۰۲ در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی یادآور شد: یکی از گلایههایی که در این جلسه از سوی فعالان اقتصادی مطرح شد، صدور بخشنامهها و دستورالعملهای متعدد، همچنین تأخیر در اجرای امور از سوی دستگاههای مختلف از جمله گمرک بود که در تلاشیم با رصد و پایش موارد، به حل و فصل آنها بپردازیم.
عسگری، بروز ناهماهنگی بین دستگاههای دخیل در حوزه تجارت را تایید و تصریحکرد: ۲۴ دستگاه در حوزه تجارت تاثیرگذار هستند.
صدور بخشنامههای متعدد، تفسیر سلیقهای برخی کارشناسان از بخشنامهها، کمبود نقدینگی و تسهیلات بانکی، نبود کد تعرفه گمرکی برای برخی قطعات خاص، عدم هماهنگی بین دستگاههای دخیل در موضوع واردات، برخی مشکلات قانون جدید قاچاق کالا، اجرایی نشدن مسیر سبز گمرکی برای برخی واحدها، مراجعه گمرکات به قیمتهای ابتدای سال یا پارسال برای بررسی سوابق خرید شرکتها با وجود تغییر مداوم قیمتهای جهانی، مشکلات کسری تخلیه واحدهای ناشی از ثبت اشتباه عددی، متری یا وزنی کالاها به جای هم و... از جمله مشکلات مطروحه از سوی واحدها در این جلسه بود.