printlogo


کد خبر: 260268تاریخ: 1401/12/2 00:00
سازمان هواشناسی هشدار داد؛ احتمال وقوع بهمن در ۹ استان
15 درصد مساحت ایران سفیدپوش است

به دنبال افزایش دمای هوا در اغلب استان‌های کشور و ذوب برف‌های متراکم احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانه‌های فصلی و ایجاد روان‌آب دور از ذهن نیست. چرا که بارش‌ برف طی روز‌های گذشته 15 درصد از مساحت کل ایران را در بر گرفته است. 
256 هزار کیلومتر مربع از سطح کشور معادل 15.56 درصد از مساحت ایران تا 28 بهمن‌ماه 1401 پوشیده از برف بود و در 6 منطقه از شهرستان کوهرنگ ارتفاع برف از 4.5 متر فراتر رفت. پایش ماهواره‌ای سطح کشور در مقیاس موقعیت‌های مکانی یک کیلومتر در یک کیلومتر، بیانگر پوشش برفی قابل توجه در منطقه کوهرنگ استان چهارمحال‌وبختیاری است. بر اساس پایش انجام‌شده با مختصات ذکر‌شده، 6 منطقه در شهرستان کوهرنگ شناسایی شده که عمق برف در آنها از 4.5 متر فراتر رفته است. بر اساس اطلاعات ماهواره‌ای تا 28 بهمن سال 1401، 15.56 درصد از مساحت ایران معادل بیش از 256 هزار کیلومتر مربع پوشیده از برف شده است که این میزان 65 درصد از مدت مشابه سال گذشته و 53 درصد از متوسط 21 سال اخیر فراتر رفته است.
همچنین رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از افزایش دما و وزش باد شدید در شمال شرق و نوار جنوبی کشور و خیزش گردوخاک خبر داد. صادق ضیاییان درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: تا پنجشنبه ۴ اسفند جوی پایدار همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور حاکم است، بویژه در استان‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل تا اواخر هفته وزش باد گرم جنوبی در ارتفاعات و گاهی وزش باد شدید رخ می‌دهد.  وی افزود: با توجه به افزایش دما و امکان ذوب شدن برف، احتمال بالا آمدن سطح آب رودخانه‌های فصلی و ایجاد روان‌آب در ارتفاعات و دامنه‌های البرز مرکزی و شرقی و زاگرس مرکزی وجود دارد. به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا امروز در شمال غرب، دامنه‌های جنوبی البرز، شمال شرق همچنین در نوار جنوبی کشور وزش باد گاهی باد شدید پدیده غالب است که در برخی نقاط بویژه در شمال شرق و نوار جنوبی کشور خیزش گردوخاک دور از انتظار نیست. وی ادامه داد: در این مدت در شمال آذربایجان شرقی و شمال آذربایجان غربی نیز بارش پراکنده برف و باران پیش‌بینی می‌شود. 
ضیاییان گفت: پنجشنبه ۴ اسفند در برخی نقاط اردبیل، گیلان، غرب مازندران و برخی مناطق جنوب خوزستان، کهگیلویه‌وبویراحمد، شمال فارس و شمال بوشهر و جمعه 5 اسفند در برخی نقاط اردبیل، سواحل دریای خزر، ارتفاعات زاگرس مرکزی، شمال شرق و جنوب شرق بارش پیش‌بینی می‌شود. وی افزود: دمای هوا پنجشنبه و جمعه در نوار شمالی کشور به ‌طور نسبی کاهش می‌یابد. ضیاییان در ادامه گفت: طی روزهای آینده خلیج‌فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج پیش‌بینی می‌شود.
* احتمال سقوط بهمن در ارتفاعات تهران
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان استان صاف تا کمی ابری و همراه با وزش باد و افزایش نسبی دما پیش‌بینی می‌شود. با بررسی نقشه‌های هواشناسی تصاویر ماهواره‌ای و خروجی الگوهای پیش‌یابی عددی، طی روزهای آینده وضعیت جوی استان تهران، آسمان صاف تا کمی ابری گاهی همراه با وزش باد و در بعضی ساعات همراه با وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود. همچنین در ارتفاعات با توجه به افزایش نسبی دما احتمال سقوط بهمن وجود دارد. تا روزهای پایانی هفته روند افزایش نسبی دما در سطح استان دور از انتظار نخواهد بود. بر اساس این گزارش، آسمان تهران امروز کمی ابری همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و فردا صاف همراه با وزش باد و گاهی وزش باد شدید با حداقل دمای ۴ و حداکثر ۱۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.
* احتمال وقوع بهمن در ۹ استان
سازمان هواشناسی کشور از احتمال وقوع بهمن در ۹ استان و وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج در شمال کشور خبر داد. سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ از وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در مناطق مستعد همراه با خیزش گردوخاک خبر داد. این مخاطرات جوی امروز در آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، تهران، سمنان، مرکزی، کرمان، شمال سیستان‌وبلوچستان، شرق خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، یزد و فردا در تهران، سمنان، جنوب خراسان رضوی مورد انتظار است.
***
امدادرسانی هلال‌احمر به ۲۵۰ هزار نفر در حوادث جوی   
سرپرست سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به بیش از ۲۵۰ هزار نفر آسیب‌دیده و در راه مانده در عملیات جوی امدادگران جمعیت هلال‌احمر در ۳۲۸ روز گذشته خبر داد. صادق محمودی با اشاره به اینکه ۶ درصد عملیات‌های امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر مربوط به ماموریت‌های جوی است، گفت: از اول فروردین تا ۲۲ بهمن‌ خدمات امدادی سازمان امدادونجات جمعیت هلال‌احمر به ۲۵۰ هزار و ۷۲۵ آسیب‌دیده و در راه مانده ارائه شده است که ۳۲ هزار و ۳۶۶ نفر آسیب‌دیده اسکان اضطراری یافتند و ۲۵۱ مصدوم نیز به صورت زمینی و هوایی به مراکز درمانی منتقل شدند. وی ادامه داد: بیشترین امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی در استان چهارمحال‌وبختیاری با امدادرسانی به ۲۹ هزار و ۴۳۵ نفر انجام شده و پس از آن کهگیلویه‌وبویراحمد با ۱۸ هزار و ۶۶۷ نفر و سیستان‌وبلوچستان با ۱۷ هزار و ۵۳۳ نفر در رتبه‌های بعدی قرار دارند. وی با بیان اینکه بیشترین امدادرسانی در پی بارش برف و وقوع کولاک و کاهش شدید دما با ۲۳ هزار و ۶۱۱ نفر در خراسان رضوی انجام شده است، گفت:‌ پس از خراسان رضوی در استان چهارمحال‌وبختیاری به ۱۷ هزار و ۳۰۹ نفر و در اصفهان به ۸ هزار و ۸۵۹ نفر خدمات امدادی ارائه شده است.

 


Page Generated in 0/0073 sec