وزیر راه و شهرسازی از آغاز پویش «همراهان سفر ایمن» خبر داد و گفت: در این پویش که با همکاری سازمان راهداری اجرا میشود، ۱۰۰ ایستگاه برای استراحت مسافران نوروزی و اجرای برنامههای فرهنگی - هنری تدارک دیده شده است. مهرداد بذرپاش در حاشیه گردهمایی استانداران با موضوع بررسی آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن و ستاد تسهیلات نوروزی اظهار کرد: در این جلسه به همراه وزیر کشور و استانداران و مسؤولان استانی سفرهای نوروزی و بحث نهضت ملی مسکن پیگیری شد. وی با اشاره بررسی سفرهای نوروزی در این جلسه افزود: درباره سفرهای نوروزی تاکید بر ایمنیبخشی راههای کشور بود که رفع نقاط حادثهخیز یکی از این موارد است. بذرپاش عنوان کرد: حدود ۸۸۷ نقطه حادثهخیز در جادههای کشور که بیشتر تصادفات در آنجا اتفاق میافتد و منجر به فوت و مجروحیت شدید میشود، با همکاری پلیس شناسایی شده است که رفع این نقاط و اصلاح آن در دستور کار قرار دارد. وی با بیان اینکه حدود ۲۰۰ نقطه حادثهخیز تا پایان سال رفع میشود، گفت: برخی از این نقاط با آشکارسازی و بخشی با اصلاح هندسی و ترافیکی اتفاق میافتد. وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مرمت جادهها با ایام سفرها تداخل پیدا نمیکند، گفت: در حال حاضر مشغول کار هستیم تا بتوانیم این ۸۸۷ نقطه حادثهخیز را در روزهای ابتدایی سال بعد هم در دستور کار قرار دهیم و باید بهسرعت این مسیر را سپری کنیم. بذرپاش با اعلام اینکه حدود ۸ هزار کیلومتر راه پرخطر را شناسایی کردهایم، افزود: از حدود ۲۹۰ هزار کیلومتر راههای اصلی و فرعی در جادههای کشور، حدود ۸ هزار کیلومتر راههایی است که بیشترین سوانح جادهای خطرناک در آنجاها اتفاق میافتد. به گفته وی، کاهش تصادفات جادهای و اصلاح معابر در دستور کار مجموعه نظارتی پلیس به طور خاص و مجموعه نظارتی سازمان راهداری قرار دارد.
* راهاندازی کارگاه بزرگ مسکنسازی در کشور در ۱۴۰۲
بذرپاش درباره برنامه دولت سیزدهم در تولید مسکن گفت: همه ابزارهای دولت را به کار بستیم تا تولید حداکثری مسکن اتفاق بیفتد که هم تکلیف قانونی و هم نیاز کشور و هم تایید موکد رئیسجمهور است. وی ادامه داد: در این نشست در حضور استانداران بر این امر تاکید شد و محورهای فعالیت در حوزه شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر، مسکن روستایی تا کلانشهرها و حتی تهران و نوسازی بافتهای فرسوده را شامل میشود و وزارت راه اخیرا با ابلاغیهای به سراسر کشور خواستار تسهیل فرآیند ساختوساز در بافت ناپایدار و فرسوده شده است و همینطور در حوزه خودمالکی، افرادی که خود زمین دارند هم بتوانند با اندکی مساعدت مالی و تسهیلات آن را بسازند. وزیر راه و شهرسازی این را هم گفت که در یک تقسیم کار با استانداران، سهم هر استان مشخص و عقبماندگی هر استان هم یادآوری شده است تا با این روند بتوانیم کاستیها را در ماههای پیشرو جبران کنیم. بذرپاش گفت: در این فرآیند بر اساس قانون، دستگاهها باید زمینهای مازاد را در اختیار قانون جهش تولید قرار دهند که اکثر دستگاهها همراهی کردند و حدود ۳ هزار هکتار زمین شناسایی و دستگاه هم مشخص شده اما انتقال سند انجام نشده است که در ماههای پیشرو انجام میشود. وی در تکمیل این بخش از اظهارات خود گفت: بیش از ۲۸ هزار هکتار آن به اتمام رسید و در اختیار طرح قرار گرفته و تخصیص زمین هم انجام و به استانها ابلاغ شده و استانها به طرحها اختصاص دادند. امیدواریم با کمک استانداران و وزیر کشور سال آینده یک کارگاه بزرگ مسکنسازی در کشور راهاندازی کنیم. وزیر راه و شهرسازی گفت: ۱۲۰۰ شهر زیر ۲۵ هزار داریم که قابل توجه است و راهبرد ما در این شهرها واگذاری زمین است که مسکنهای تکطبقه و ویلایی تقدیم مردم کنیم. در شهرهای بزرگ محدودیتهایی داریم که باید به مجتمعسازی و آپارتمانسازی رو آورد اما آنجا که زمین به ما اجازه دهد، اولویت ما واگذاری زمین است.
* بیشترین حجم تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها اتفاق میافتد
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مجموعه وزارت راه و شهرسازی، پلیس و استانداران برای خدمترسانی به مسافران نوروزی برنامهریزی میکنند، اظهار داشت: همانطور که خودروها و ناایمن بودن برخی راهها بخشی از عوامل تصادفات جادهای است، عامل انسانی را هم نباید نادیده گرفت، زیرا بررسی کارشناسان نشان داده عامل انسانی بیشترین نقش را تصادفات منجر به فوت دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین حجم تصادفات در ۳۰ کیلومتری ورودی و خروجی شهرها رخ میدهد، تصریح کرد: با همکاری شهرداریها و استانداران درصددیم ایستگاههایی برای استراحت مسافران در این نقاط راهاندازی شود. بذرپاش ادامه داد: در این راستا پویشی به نام «همراهان سفر ایمن» آغاز شده است. ما در ۱۰۰ نقطه در سازمان راهداری، این ایستگاهها را برپا خواهیم کرد تا هم برای استراحت مسافران و هم برای اجرای برنامههای فرهنگی - هنری مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: از استانها درخواستیم کردیم تعداد این اماکن افزایش یابد تا در کنار اینکه نقاط حادثهخیز را رفع میکنیم و پلیس حضور حداکثری داشته باشد و شبکه امدادی و بهداشتی و درمانی ما مانند اورژانس و شبکه داوطلبان هلالاحمر حضور دارند، فضای جادهها را محیط آرامشبخشی کنیم که انشاءالله سفر با حداقل حادثه همراه باشد و مردم بعد از ایام کرونا، سفر نوروز پرخیر و برکت را با شادی، آرامش و سلامت سپری کنند.