printlogo


کد خبر: 260363تاریخ: 1401/12/4 00:00
رئیس پلیس آگاهی فراجا از بازداشت 8000 سارق فراری خبر داد و تأکید کرد طرح مبارزه با سرقت با جدیت ادامه دارد
حمله بی‌امان به سارقان

در پی تاکید فرمانده فراجا بر مبارزه جدی و سفت و سخت با سارقان، پلیس آگاهی با اجرای طرح‌های ضربتی و تخصصی وارد عمل شد. بر این اساس علاوه بر شناسایی و کنترل سیستمی سارقان سابقه‌دار، پلیس آگاهی سطح مبارزه خود را بیش از پیش افزایش داده است. در طرح پلیس آگاهی بیش از 8 هزار سارق فراری که مرتکب جرم شده و دستگیر نشده بودند، همچنین تعدادی نیزحین ارتکاب جرم دستگیر شدند. طبق اظهارات رئیس پلیس آگاهی این طرح با جدیت هر چه تمام‌تر ادامه خواهد یافت و قرار است با تجدید نظر در نحوه عفو سارقان، نظر پلیس نیز در مرخصی یا عفو آنها لحاظ شود.
در این باره رئیس پلیس آگاهی فراجا از کنترل ویژه و سیستمی سارقان سابقه‌دار خبر داد. سردار محمد قنبری در نشستی خبری که دیروز در ستاد فراجا برگزار شد، گفت: پلیس آگاهی یک واحد تخصصی پس از وقوع جرم است اما اقدامات پلیس آگاهی در پیشگیری از جرم نقش اساسی را ایفا می‌کند و هر چقدر بتوانیم فاصله بین کشف تا وقوع را کاهش دهیم، به همان میزان این اقدامات در پیشگیری از جرم تاثیر دارد. وی اضافه کرد: اقدامات ما اگر سریع، به‌موقع و قاطع باشد، مجرمان احساس ناامنی بیشتری خواهند داشت. قنبری با بیان اینکه امروز دغدغه مردم موضوع سرقت است، اظهار کرد: تاکید فرمانده فراجا هم برخورد با سرقت است، موضوعی که نیازمند یک اقدام جهادی و فرادستگاهی است و ما از ١۵ روز پیش اقدامات اطلاعاتی و تخصصی خود را در این زمینه آغاز کردیم و از حدود ۲ هفته پیش هم طرح تخصصی مبارزه با سارقان را ابتدا با تمرکز بر 7 استان تهران بزرگ، خراسان رضوی، اصفهان، فارس، البرز، خوزستان، غرب استان تهران و آذربایجان شرقی آغاز کردیم و در ادامه طرح به شکل سراسری اجرا شد.
* کنترل ویژه و سیستمی سارقان سابقه‌دار از سوی پلیس
رئیس پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه برخورد با سارقان حرفه‌ای و سابقه‌دار جزو اولویت‌های پلیس در طرح مبارزه با سرقت است، گفت: تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است اما لازم است این اقدامات همچنان ادامه یابد. وی با بیان اینکه بنا داریم در اقدامی جهادی به سرقت حمله کنیم، گفت: نخستین اقدام ما کنترل ویژه و سیستمی سارقان سابقه‌دار است، ما این سارقان را شناسایی کرده و تحت اقدامات اطلاعاتی قرار می‌دهیم. برای ما مهم است اولا نگذاریم جرمی انجام شود و اگر هم انجام شد، بدانیم از سوی کدام سارق انجام شده است. محمد قنبری با اشاره به گستردگی شهرها و معابر گفت: این امکان وجود ندارد که ما در تمام کوچه‌ها و معابر مامور قرار دهیم، البته وظیفه خود را انجام می‌دهیم اما لازم است شهروندان هم اقدامات کنترلی و پیشگیرانه را انجام دهند و حداقل کاری که می‌توانند انجام دهند این است که از اموال خود به‌درستی محافظت کنند. وی از ایجاد کمیته‌ای برای ارتقای ایمنی خودروها با مشارکت وزارت صمت و خودروسازان خبر داد و گفت: اقدامات دیگری نیز در دست انجام است که به مرور اطلاع‌رسانی خواهد شد. قنبری همچنین از ورود کارآگاهان جدید زن به مجموعه پلیس آگاهی خبر داد و گفت: ١۶ کارآگاه زن وارد مجموعه پلیس آگاهی شده‌اند، این افراد در تمام امور می‌توانند فعالیت کنند اما اولویت اول آنان پرونده‌های مربوط به زنان است.
* بازداشت بیش از ۸۰۰۰ سارق فراری
وی درباره استفاده از تجهیزات جدید در پلیس آگاهی گفت: امروز در پلیس آگاهی از دستگاه پلی‌گرافی برای کشف حقیقت استفاده می‌کنیم. در گذشته از این دستگاه‌ها در خارج از کشور استفاده می‌شد و امروز این دستگاه در داخل کشور تولید شده و با استفاده از آن می‌توان بررسی کرد آیا متهم واقعیت را گفته یا خیر. قنبری درباره آمار کشفیات طرح ویژه پلیس برای مقابله با سارقان نیز گفت: در این طرح بیش از 8 هزار سارق فراری را که مرتکب جرم شده و دستگیر نشده بودند، همچنین تعدادی هم حین ارتکاب جرم دستگیر شدند که بیش از ۵٠ درصد این افراد سابقه‌دار بودند. وی با بیان اینکه به ١٠ هزار فقره سرقت نیز در اجرای این طرح رسیدگی شده و مورد کشف قرار گرفت، گفت: ٧٠ درصد سرقت‌ها در 7 استان مذکور و مابقی در دیگر نقاط کشف شده است. اجرای این طرح با قوت ادامه خواهد داشت. به گفته قنبری، طرح مبارزه با سرقت را تا رفع دغدغه نسبی مردم ادامه خواهیم داد، در رسیدگی پلیس به سرقت به هیچ عنوان ارزش اموال اهمیتی ندارد و ما به تمام موارد رسیدگی می‌کنیم. قنبری به آمار کشف خودروهای مسروقه نیز اشاره کرد و گفت: ٨٨ درصد خودروهای مسروقه کشف و ضبط می‌شود.
‌* تجدیدنظر در نحوه عفو سارقان
وی از تجدیدنظر در عفو سارقان نیز خبر داد و گفت: بنا شده در نحوه عفو سارقان تجدیدنظر شود و نظر پلیس آگاهی در مرخصی دادن به سارقان لحاظ خواهد شد. رئیس پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه قرارگاه مبارزه با سرقت فعال است، به ایسنا گفت: فرماندهی این قرارگاه بر عهده فرمانده فراجا بوده و دبیری آن هم بر عهده پلیس آگاهی فراجاست. آمارهایی هم که امروز اعلام کردند تجمیع آمار عملکرد تمام پلیس‌ها در طرح مبارزه با سرقت است. 
* اجرای طرح نوروزی پلیس آگاهی در معابر و مراکز تجمعی از ١۵ اسفند
قنبری همچنین از اجرای طرح نوروزی پلیس آگاهی در معابر و مراکز تجمعی از ١۵ اسفند خبر داد و گفت: نقاط آسیب‌پذیر را در این باره شناسایی کرده و ماموران ما در آنجا مستقر می‌شوند. وی درباره سهم سارقان خرد نیز گفت: ۴۵ تا ۵٠ درصد مجرمان دستگیر شده در رابطه با سرقت، مرتکب سرقت‌های خرد هستند. قنبری درباره روش‌های شناسایی سارقان هم گفت: به جز شناسایی چهره و اثر انگشت، از روش‌هایی دیگری هم استفاده می‌کنیم. رئیس پلیس آگاهی فراجا درباره سرقت از صرافی‌ها نیز گفت: هیچ موردی از سرقت از صرافی یا افزایش سرقت از آن در روزهای اخیر نداشتیم.
***
جمع‌آوری ۶۶۰ معتاد متجاهر در پایتخت
بنا به دستور فرمانده ناجا مبنی بر جمع‌آوری معتادان متجاهر از سطح شهر، پلیس با جدیت وارد عمل شده و برای دستگیری معتادان و خرده‌فروشان مواد و همچنین پاکسازی پاتوق‌های فروش مواد به صورت شبانه‌روزی در حال فعالیت است. فرمانده انتظامی تهران بزرگ از جمع‌آوری بیش از ۶۶۰ معتاد متجاهر تنها طی ۲ روز گذشته در پایتخت خبر داد و گفت: یک مرکز شبانه‌روزی برای برخورد با خرده‌فروشان و جمع‌آوری معتادان در محله هرندی ایجاد شده است. سردار عباسعلی محمدیان در حاشیه بازدید از محله هرندی اظهار کرد: ما امروز در محله هرندی هستیم. مردمی که از وفاداران به نظام و انقلاب اسلامی هستند و شایسته نیست در چنین فضایی که معتادان متجاهر و خرده‌فروشان حضور دارند، زندگی کنند، از این رو پیرو تاکید فرمانده محترم فراجا، معتادان متجاهر را از سطح معابر بویژه محله هرندی، شوش و دروازه غار جمع‌آوری خواهیم کرد و آنان به کمپ‌های ترک اعتیاد و بازپروری منتقل خواهند شد. وی افزود: این طرح مقطعی نیست و تا زمان پاکسازی چنین مناطقی از حضور معتادان متجاهر ادامه خواهد داشت. محمدیان از ایجاد یک پایگاه ثابت و شبانه‌روزی به عنوان مرکزی برای استقرار ماموران به منظور جمع‌آوری معتادان متجاهر و دستگیری خرده‌فروشان خبر داد و گفت: این مرکز از امروز در محله هرندی فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و به طور شبانه‌روزی و در صورت رویت معتاد متجاهر بلافاصله نسبت به جمع‌آوری آنان و انتقال‌شان به کمپ اقدام خواهد شد. وی با بیان اینکه خوشبختانه ظرفیت‌های جدیدی برای نگهداری از معتادان متجاهر ایجاد شده است، گفت: البته ما برای انجام ماموریت‌های‌مان درگیر اسامی و ظرفیت نخواهیم بود و مهم این است که مردم نتیجه را دیده و از عملکرد پلیس راضی باشند. سردار محمدیان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد معتاد متجاهر در تهران جمع‌آوری شده است، گفت: طی ۴۸ ساعت گذشته ۶۶۰ معتاد متجاهر در سراسر پایتخت جمع‌آوری شده که این افراد به مراکز بازپروری منتقل شدند. وی تاکید کرد که پلیس اجازه ایجاد پاتوق‌ها و تجمع معتادان متجاهر چه در محله هرندی و چه در سراسر پایتخت را نخواهد داد. رئیس پلیس پایتخت بر این نکته نیز تاکید کرد که جمع‌آوری معتادان از محله هرندی به معنی فراری دادن آنها به نقاط دیگر نیست. ما در واقع آنها را جمع‌آوری خواهیم کرد نه اینکه اجازه دهیم از هرندی به جای دیگر بروند. وی درباره فعالیت‌های شبانه دست‌فروشان در اطراف میدان شوش و خیابان مولوی نیز گفت: طی چند روز آینده این بازارها نیز جمع‌آوری خواهند شد تا ان‌شاءالله دیگر اقلام سرقتی در چنین فضاهایی به فروش نرسد. قطعا جمع‌آوری معتادان متجاهر در کاهش آمار سرقت نیز موثر است.

 


Page Generated in 0/0059 sec