گروه سیاسی: قدرت موشکی ایران روز به روز در حال پیشرفت است به طوری که در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران در زمره معدود کشورهایی قرار دارد که به فناوری موشکهای هایپرسونیک یا فراصوت دست یافته است. همین موضوع باعث میشود دشمنان ایران نسبت به قبل احساس خطر بیشتری کنند.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه در تازهترین سخنانش از رونمایی موشک کروز پاوه خبر داد و جزئیاتی درباره موشک هایپرسونیک ایرانی ارائه کرد. سردار امیرعلی حاجیزاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه جمعه گذشته در برنامه تلویزیونی صف اول که با محوریت دستاوردهای این نیرو پخش شد، با بیان اینکه اگر قوی نباشیم دشمن جنگ را به داخل ایران میکشاند، تصریح کرد: ما باید بسیار مراقب باشیم تا بتوانیم امنیت ملت و کشور عزیزمان را تامین کنیم و اگر مراقبت نکنیم ممکن است مشکلاتی برای کشورمان به وجود بیاید. سردار حاجیزاده با بیان اینکه ما از ابتدا در سپاه و نیروی هوافضا به دنبال این بودیم که توانمندی و ماشین جنگی آمریکاییها را ناکارآمد کنیم، تاکید کرد: آمریکاییها تعدادی مولفههای برترساز دارند که ما سعی کردیم به این مولفههای برترساز ضربه بزنیم و آنها را غیرقابل استفاده کنیم.
* پایگاههای آمریکا در منطقه مانند گوشت زیر دندان ما هستند
سردار حاجیزاده ادامه داد: پایگاههای آمریکا امروز در منطقه به طور کامل زیر نظر و اشراف ما قرار دارند و مانند گوشت زیر دندان ما هستند و به نقطه ضعف آمریکاییها تبدیل شدهاند. در واقع، ما هر زمان که نیاز باشد به این پایگاهها ضربه میزنیم. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به قدرت موشکی این نیرو تصریح کرد: ما اکنون قادر هستیم تا فاصله ۲ هزار کیلومتری ناوهای هواپیمابر آمریکایی را هدف قرار دهیم. البته این محدودیت فاصله را به احترام اروپاییها روی عدد ۲ هزار کیلومتر نگه داشتهایم و امیدواریم اروپاییها احترام خود را نگه دارند.
* سرعت هایپرسونیک ایرانی ۱۳ ماخ است
سردار حاجیزاده درباره موشک هایپرسونیک ایرانی بیان کرد: موشک هایپرسونیک قادر است در خارج از جو مانور انجام بدهد و در جهات مختلف جابهجا شود. یعنی موتوری دارد که در ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ کیلومتری هدف روشن میشود و مانور میدهد. وی با اعلام اینکه سرعت موشک هایپرسونیک ایرانی ۱۲ تا ۱۳ ماخ است، ادامه داد: مهمترین مزیت موشک هایپرسونیک این است که پیشبینی انهدام این موشک توسط سامانههای پدافند موشکی دشمن از آنها گرفته شده است.
سردار حاجیزاده در پاسخ به سوالی درباره زمان رونمایی از موشک هایپرسونیک ایرانی گفت: با توجه به اینکه موشک هایپرسونیک از جو خارج میشود به دنبال این هستیم که چطور از آن رونمایی کنیم. اگر آمریکاییها باور نکردند هم مهم نیست، روز حادثه مشخص میشود. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به توانمندی موشکهای بالستیک ایرانی تصریح کرد: موشکهای دوربرد ما وزنشان به یکچهارم کاهش پیدا کرده و کارایی آنها افزایش یافته است. از نظر دقت نیز همه موشکهای ما نقطهزن هستند و زمان آمادهسازی موشکها نیز به یکششم کاهش یافته است. توضیحات فرمانده هوافضای سپاه درباره موشک هایپرسونیک با این نتیجهگیری همراه شد که نه میتوان سامانهای ضد آن ساخت و نه برترسازی آمریکا با وجود این موشک معنادار است؛ موشکی که به گفته سردار حاجیزاده در خارج از جو قادر به مانور است و در ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتری هدف روشن میشود و سرعتی بیش از ۱۲ تا ۱۳ ماخ (حداکثر سرعت صوت که هر واحد آن برابر با ۱۲۳۴ کیلومتر در ساعت است) دارد. تا پیش از سال ۱۳۹۴ و رونمایی از موشک «عماد»، موشکهای ایرانی صرفا به دقت حاصله از سامانههای ناوبری و هدایت و کنترل کلی موشک میرسیدند اما پس از جدایی از بدنه موشک دیگر قابل تصحیح مسیر یا افزایش دقت نبودند؛ نقصی که با عملیاتیشدن موشک عماد که سرجنگی جداشوندهاش از سامانه هدایت و کنترل تا انتهای مسیر برخوردار بود تا اندازه زیادی برطرف شد و در گام بعدی موشکهای بردبلند ایران تا حد نقطهزنی (خطای کمتر از پنج متر) پیش رفت. بنا بر گزارش ایسنا، در ادامه همین مسیر قابلیت نقطهزنی به موشکهای برد بلند تا ۲ هزار کیلومتر همچون «قدر» نیز گسترش یافت و سپس تا موشکهای «قیام» (با برد ۸۰۰ کیلومتر) و «خرمشهر» (با برد ۱۸۰۰ تا ۲ هزار کیلومتر) هم پیش رفت و در نهایت موشکهای «شهاب ۲» (با برد ۸۰۰ کیلومتری) هم از این پیشرفت بینصیب نماند، هرچند قابلیت تصحیح مسیر و دستیابی به دقت بسیار بالا در این موشکها وجود داشت اما سرجنگیها همچنان روی مدار بیضوی بالستیک حرکت میکردند و همین امر امکان تحلیل مسیر طیشده با هدف پیشبینی ادامه آن را برای سپرهای دفاع موشکی فراهم میکند و شانس درگیری موثر با پرتابه مهاجم را افزایش میدهد. از همین جا ایده توسعه سرجنگیهای بالستیک با قابلیت مانور در فاز نهایی در برنامه موشکی ایران جایگاه ویژهای یافت و طراحی سرجنگیهایی که از مدار بالستیک و محاسبهپذیر برای سامانههای دفاع موشکی خارج باشند و سامانه دشمن در پیشبینی مسیر و در نتیجه قفل روی آنها دچار مشکل شود، در دستور کار قرار گرفت تا امکان مقابله سپر دفاع موشکی با آنها به نزدیک صفر برسد. این ایده با اعلام خبر ساخت موشک هایپرسونیک در ۱۸ آبانماه از سوی فرمانده نیروی هوافضای سپاه جنبه عملیاتی به خود گرفت. دشواری دفاع در برابر قدرت تخریبگری هایپرسونیک به دلیل سرعت بسیار بالا، مانورپذیری و پیشبینیناپذیری مسیر پرواز و برد کافی برای هدف قرار دادن اهداف فراقارهای، سلاح قدرتمند و بازدارندهای در اختیار نیروهای مسلح جمهوری اسلامی گذاشته است که اعلام جزئیات تازهای از آن در گفتوگوی اخیر سردار حاجیزاده نشان میدهد حتی اگر امکان رونمایی از موشک هایپرسونیک به دلیل خروج از جو دشوار باشد، برنامه موشکی ایران و ساخت ماهوارهبرها و پهپادهای ایرانی روندی را در سالهای اخیر طی کرده که «اگر دشمنان آن را باور نکردند هم مهم نیست؛ روز حادثه مشخص میشود».
* عملیاتی شدن جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه
سردار حاجیزاده همچنین از عملیاتی شدن جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه خبر داد و گفت: جدیدترین موشک کروز ایرانی با نام پاوه با برد هزار و ۶۵۰ کیلومتر وارد سبد موشکی ما شد. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه در ماهوارهبرها به توانمندیهای جدیدی رسیدهایم که راه ما را برای رسیدن به وزنهای بالا و مدارهای بالاتر هموار کرده است، گفت: با کارهای انجام شده در سالهای گذشته بسیاری از ریلگذاریها برای جهشهای بعدی به وجود آمده است. وی افزود: ظرف ۲ سال آینده جهشهای بزرگی را خواهیم داشت و موجهای راه افتاده به سونامی تبدیل خواهد شد.
* با ۴۰۰ موشک منتظر آمریکاییها بودیم
سردار حاجیزاده همچنین درباره منهدم کردن پایگاه آمریکایی عینالاسد بعد از ترور سردار شهید قاسم سلیمانی گفت: هدف ما از حمله به عینالاسد کشتن سربازهای آمریکایی نبود، ما خواستیم هیمنه آمریکا را بشکنیم. هدف اصلی انتقام از ترامپ و پمپئو است به عنوان فرماندهانی که دستور ترور را صادر کردند. وی افزود: با ۴۰۰ موشک در مرحله اول منتظر پاسخ آمریکاییها بودیم که جوابی ندادند. سردار حاجیزاده در تشریح بخشی از توانمندیهای پهپادی کشورمان نیز بیان کرد: پهپاد پهنپیکر شاهد ۱۴۹ که به نام غزه معروف شده، مداومت پروازی بالایی دارد و قادر است ۹ فروند بمب را به طور همزمان حمل کند. وی ادامه داد: ما پهپادهای شاهد ۱۲۹ و ۱۳۹ را هم در سازمان رزم پهپادی خود داریم که توان خوبی دارند. از این پهپادها برای مأموریتهایی از جمله رزمی، مخابراتی، مراقبت از مرزها و... استفاده میشود. پهپاد شاهد ۱۲۹ از نظر رزمی معادل MQ-1 آمریکایی است و قابلیتهای خوبی دارد. سردار حاجیزاده در ادامه سخنانش به پهپادهای شاهد ۱۳۶ و ۱۳۱ نیز اشاره کرد و گفت: پهپادهای شاهد ۱۳۶ و ۱۳۱ پهپادهای انتحاری بینظیر در جهان هستند و قابلیتهای بسیاری دارند.
همزمان با سخنان سردار حاجیزاده در برنامه صف اول، با پخش تصاویری از موشک کروز «پاوه» با برد ۱۶۵۰ کیلومتر رونمایی شد.
* سرلشکر سلامی: موشکهای کروز مافوق صوت توسعه مییابند
سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران در جریان اختتامیه جشنواره ملی جهادگران که در لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، با اشاره به گسترش عمق راهبردی جمهوری اسلامی ایران به دریای مدیترانه و دریای سرخ تصریح کرد: روزی ما در کرخه میجنگیدیم اما امروز در کنار مدیترانه و دریای سرخ هستیم و دشمن را تجزیه کردیم. انقلاب اسلامی دشمن را از پناهگاه راهبردی خارج کرده و مجبور به گسترش عملیاتی کرده است. سردار سلامی زبان قدرت را تنها زبان قابل فهم توسط دشمنان اعلام و تاکید کرد: جز با زبان قدرت نمیشود با مستکبران سخن گفت، چراکه دشمن قدرت منطق را نمیپذیرد اما منطق قدرت را میپذیرد. امروز میبینید تاثیر قدرت ما جهانی است. در قلب یک سرزمین جنگ و ناامنی ایجاد میشود و نتایج جنگ را به ما نسبت میدهند؛ وقتی یک رسانه از جایی فراری میشود و یک مقام تهدید میشود سریع نام ما را میبرند.
وی افزود: امروز امنترین کشتی در دریاها، کشتیای است که پرچم ایران روی آن برافراشته است و این یعنی قدرت. شما ببینید وزیر سابق خارجه آمریکا میگوید از زمان شهادت سردار سلیمانی کابوس میبینم. این نشانه تاثیر جهانی قدرت ما است. سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما امروز میتوانیم ماهوارهها را با رادار از زمین رهگیری کنیم، تصریح کرد: هنگامی که ما تحصیل میکردیم تصوری از این علوم نداشتیم اما امروز توسط شما جوانان این دستاوردها تحقق یافته است. امروز شما میتوانید از فاصله هزاران کیلومتر دورتر هر کشتی در حال حرکت را بزنید و بعد میتوانید نقطه اصابت به کشتی را نیز مشخص کنید تا خدمه کشتی آسیب نبیند. وی افزود: موشکهای کروز چون در سطح زمین حرکت میکنند مانند یک پرنده بال ثابت هستند و سرعت زیادی ندارند البته در نوع سوپرسونیک و مافوق صوت موشکهای کروز هم توسعه پیدا میکند. اما اینکه چگونه یک موشک بالستیک را با سرعت مافوق صوت هدایت کنید تا به یک کشتی در حال حرکت برخورد کند کار بسیار مشکلی است که ما تاکنون مشابه آن را در خارج ندیدهایم. فرمانده کل سپاه با اشاره به پشتیبانی دشمنان از ضدانقلاب و همکاری با آنان گفت: دشمنان در خارج به افرادی چسبیدهاند که حیف است در این تریبون از آنها نام ببریم و میخواهند با این افراد انقلاب اسلامی ما را شکست دهند(!).