محمدعلی میرزایی، خبرنگار: در نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت با عنوان «راویان مقاومت»، جمعی از خانواده شهدای رسانههای کشورهای محور مقاومت، مدیران رسانهای از کشورهای عراق، لبنان، سوریه، یمن، فلسطین و افغانستان و مدیران بنیاد شهید و برخی وزرای رسانهای از کشورهای خارجی حضور دارند.
این یادواره که با مشارکت بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان صداوسیما و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای کشورهای اسلامی تدارک دیده شده، با حضور شخصیتهای فرهنگی رسانهای کشورهای محور مقاومت که رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت نمیشناسند دیروز آغاز به کار کرد.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که یکی از حاضران در این یادواره بود، در سخنانی بیان کرد: در روزهای ابتدایی ماه شعبان و در حالی که طراوت روز بعثت نبی مکرم اسلام در همه ممالک اسلامی حس میشود و در ایام ولادت سالار شهیدان امام حسین(ع) که مظهر ایثار و شهادت است و برادر جوانمردانشان که مظهر وفا، ادب و جوانمردی هستند و امام سجاد(ع) که مظهر آزادگی و معنویت است، برگزاری این یادواره با معنویت شهدای مقاومت و شهدای رسانه مقاومت، این ارزشها را پیوند میدهد. باید از برادرانمان در بنیاد شهید، صداوسیما و اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی که کار رسانهای بزرگی کردند تشکر کرد. شهادت خودش یک کار رسانهای است، چرا که شهید با شهادتش حق بودن و ارزشمند بودن مسیر را اثبات میکند. نفس شهادت بیانگر حرکت باصلابت و ارزشمند در مسیر حقیقی است. به عنوان فرزندان معنوی رسولالله(ص) برابر تعبیری که رهبر انقلاب در عید مبعث داشتند، شهدای عالیمقام ما یک ذخیره هستند که به نبیمکرم بازمیگردد. شهدا اثبات کردند جزو تابعین پیامبر هستند که در ارزشهای خود مقاومت کردند و با فداکاری تا آخرین لحظه زندگی رفتند. آنها تفسیرکننده واقعی آیات قرآن هستند. وقتی شهدا در فضای رسانه بروز مییابند، یک ارزش مضاعف شکل میگیرد.
* در جنگ ترکیبی، رسانه جزو اصلیترین سلاحها بود
وی بیان کرد: ویژگیهای ارزشمند شهدا بسیار است و با سلاح دوربین خود ارزشها را به عالم معرفی کردند. ما در کربلا بالاترین ارزشهای بشری را داشتیم. اگر انتقال این حماسهها توسط حضرت زینب(س) و امام سجاد(ع) اتفاق نمیافتاد، ارزشهای بزرگ نهفته میماند. بنابراین شهدای رسانه ادامهدهنده راه این بزرگان هستند. آنها در برابر صهیونیست جهانی، این ارزشها را عملیاتی کردند. ما و شما در عصری زندگی میکنیم که واژه مقاومت جزو برجستهترین واژهها در مجتمع اسلامی و غیراسلامی محسوب میشود. شهدای عرصه مقاومت و رسانههایی که همراه آنها بودند، توانستهاند جلوههای زیبای مقاومت را منعکس کنند و تمام جهان حتی دشمنان اسلام در مقابل مقاومت سر تسلیم فرود میآورند.
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران افزود: آمریکا و امپریالیسم جهانی و رژیم صهیونیستی برای دنیا تعریف کرده بودند که هر کس پول و سلاح بیشتر دارد، در جنگها پیروز واقعی است. آنها در دنیا جنگ راه میانداختند تا سلاح بفروشند و اینگونه عنوان میکردند که تجهیزات نظامی است که سرنوشت را تعیین میکند اما حالا میگویند این مقاومت است که سرنوشت را در نبردها معین میکند و این محصول فداکاری مردان مقاوم جبهه مقاومت و انعکاس درست رسانهای آن است.
وی ادامه داد: در جنگ ترکیبی اخیر، رسانه جزو اصلیترین سلاحها بود اما امروز جبهه مقاومت و رسانه مقاومت بهرغم همه محدودیتهایی که داشته، با تلاش هر روزه ظرفیت خود را افزایش داده است، البته باید این مسیر استمرار داشته باشد. امروز رسانه توانسته است خوب ایستادگی کردن بر سر ارزشها را به جامعه نشان بدهد. شما خانواده شهدا بدانید که پرچم شهدای رسانه برافراشته است. محصولات رسانهای که شهدای شما تولید کردهاند، در سراسر جهان شهیدساز است و ارزشهای انسانهای عالی مقام را نهادینه میکند. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: این فرهنگ در دوره معاصر با رهبری بنیانگذار انقلاب و با پیروزی انقلاب اسلامی به نجات دنیای کنونی انجامید. این غیر قابل انکار است که زندگی بر مبنای الهیات به همان فرهنگ ایثار، شهادت و انقلاب اسلامی متعالی منجر میشود و اکنون نیز به عنوان موتور پیشران با جان و دل مردم کشورهای اسلامی عجین شده است.
امیرحسین قاضی زادههاشمی ادامه داد: در دوران کنونی با گسترش رسانهها و سیطره غرب بر ابزار رسانه به عنوان یک عامل مهم و تعیینکننده در هدایت افکار عمومی، ساخت روایت صحیح حقیقی از رخدادها و رساندن آن به جامعه جهانی دارای اولویت و اهمیت بسیاری است. در این شرایط باید از ظرفیت تمام رسانهها، شبکههای اجتماعی بویژه رسانه ملی برای نهادینهسازی ارزشها و مؤلفههای فرهنگی ایثار و شهادت به عنوان فرهنگی غنی و عزتبخش در جامعه استفاده کرد.
وی افزود: امروز تمام رسانهها لازم است بر گسترش محتوای غنی فرهنگ ایثار و شهادت تاکید ویژهای داشته باشند و با استفاده از کارشناسان و با برنامهریزی جامع همراه با پشتیبانی سایر دستگاهها بویژه دستگاههای مرتبط با نشر ایثار و فرهنگ و شهادت، با نگاهی فراملی اقدام کنند، چرا که نسل کنونی و فردای جوامع نیازمند آشنایی با شهدا و فرهنگ ایثار و شهادت جهت الگوگیری در عرصههای فردی و اجتماعی هستند. رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: فرهنگ شهادت در همه جوانب فردی و فرهنگی به عنوان یک فرهنگ تاثیرگذار، آثار بسیاری در اصلاح نابسامانیهای جامعه دارد. فرهنگ شهادت و ایثار نقش موثری در حاکمان زمانه نیز دارد. باید از تمام رسانهها و شبکههای اجتماعی و رسانه ملی به عنوان یک فرهنگساز غنی استفاده کرد و همه رسانهها باید با پشتیبانی سایر دستگاهها با نگاهی فراملی در انتقال فرهنگ شهادت و ایثار نقش ایفا کنند.
همچنین رئیس رسانه ملی در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بیان کرد: چند ماه قبل از شهادت سردار رشید حاجقاسم سلیمانی، خدمت ایشان عرض کردم شهدای برونمرزی صداوسیما مستحق برگزاری یادواره و جلسه تکریم هستند. قبل از اینکه جمله من تمام شود، گفتند چون اسم شهید را آوردی من میآیم اما به دلیل اینکه یک ماموریت برای ایشان پیش آمد توفیق پیدا نشد. رسانه ملی از روز پیروزی انقلاب اسلامی بیش از 160 تن شهید تقدیم انقلاب کرده است. بر خود واجب میدانم در راس شهدای رسانه ملی از سیدالشهدای اهل قلم مرتضی آوینی یاد کنم، همچنین حاج نادر طالبزاده که در بین اصحاب رسانه در محور مقاومت نامی آشناست.
پیمان جبلی افزود: در جنگ سخت، دشمن به دنبال از بین بردن امکانات ما و نابود کردن خطوط مقدم، استفاده از سلاحهای جنگی برای بمباران مواضع ما و در نهایت وادار کردن ما به عقبنشینی از یک موضع به موضع عقبتر است. در جنگ نرم دشمن از سلاح جنگی و بمباران استفاده نمیکند، بلکه به دنبال تغییر دادن جهات و مواضع فکری ما است؛ به دنبال تحریف واقعیت و گمراه کردن ما است. وی با اشاره به اینکه شهدای رسانه مقاومت هم در جبهه سخت و هم در جبهه نرم با دشمن جنگیدند، گفت: اجر شهدای رسانههای مقاومت ۲ برابر است، چرا که هم در عرصه جهاد تبیین برای مقابله با توطئههای نرم دشمن و هم در جنگ سخت در مقابل دشمن قدار کودککش بویژه رژیم صهیونیستی جنگیدهاند.
نخستین یادواره شهدای رسانه محور مقاومت با عنوان «راویان مقاومت»، روز گذشته با حضور مقامات عالیرتبه داخلی و خارجی و خانواده شهدای رسانه از ایران، عراق، یمن، سوریه، افغانستان، فلسطین و لبنان در مرکز همایشهای بینالمللی صداوسیما آغاز به کار کرد.