گروه سیاسی: فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱ با اعلام پایان رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱، گفت: دشمنان باید بدانند تامین منافع ملی و امنیت کشور و امنیت دریا و زمین و آسمان، خط قرمز ما است.
امیر قادر رحیمزاده در تشریح روند این رزمایش با بیان اینکه ارزیابیها حاکی از موفقیت زیاد در طراحی و تولید سامانههای بومی پدافند هوایی کشور بود، خاطرنشان کرد: افتخار ما این است که همه سامانههایی که در این رزمایش مورد استفاده قرار گرفتند، اعم از سامانههای راداری، موشکی و جنگ الکترونیک همگی بومی و تولیدشده به دست دانشمندان و متخصصان کشورمان است. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) کشور گفت: شاهد همکاری و همراهی بسیار خوب یگانهای عملکننده اعم از ارتش و سپاه و شبکه یکپارچه پدافند هوایی بودیم و در ارزیابیهایی که انجام گرفت، همه یگانها نمره بسیار بالایی اخذ کردند. وی عنوان کرد: عملکرد مراکز فرماندهی و کنترل در اختیار قرارگاه مشترک پدافند هوایی کشور بسیار خوب بود و ما به صورت تاکتیکی در کنار سامانههای راداری و موشکی، مراکزی را به عنوان مراکز فرماندهی و کنترل در منطقه عمومی رزمایش مستقر کردیم که این مراکز به صورت مشترک با کارکنان ارتش و سپاه اداره میشود و در این رزمایش عملکرد بالای خودشان را توانستند نشان دهند. امیر رحیمزاده ادامه داد: تمرینات بسیار پیچیدهای در این رزمایش انجام شد، به طوری که در نوع خود برای نخستین بار انجام میشد مانند تمرین رزم پدافند هوایی در شب و در محیط جنگ الکترونیک مطلق یا تهاجم به مراکز هستهای و حساس از سمت و جهتهای مختلف که همه این تهدیدها و پرندههای مهاجم یک به یک مورد اصابت موشکهای پدافند هوایی قرار گرفتند. فرمانده رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۱ تصریح کرد: ارتباط پایدار و چند لایه در این رزمایش باعث شد اقدامات سایبری نیروهای متخاصم موثر نباشد و در تمام طول رزمایش از ارتباطات امن، پایدار و چندلایه برخوردار باشیم.
امیر رحیمزاده با اشاره به پیام این رزمایش تصریح کرد: پیام این رزمایش روشن است؛ برای ملتمان پیامی دلگرمکننده دارد و با این اقتدار و هماهنگی که در عملکرد نیروهای این رزمایش دیدیم میتوانیم ادعا و اثبات کنیم امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از یک آسمان بسیار امن برخوردار است.
وی ادامه داد: این رزمایش پیامی خاص برای دشمنان دارد و آن هم اینکه باید بدانند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با توکل به خدا و اتکا به دستان توانمند دانشمندان جوان و برخورداری از رزمندگانی که تحت فرماندهی فرمانده معظم کل قوا (مدظلهالعالی) از ارتش و سپاه دوشادوش یکدیگر در حال اجرای ماموریت هستند، این آمادگی را دارند تا دفاعی همهجانبه از آسمان کشور داشته باشند. امیر رحیمزاده عنوان کرد: اگر کسی خدای نکرده خیال خامی به سرش زده باشد و قصد تعرض به آسمان جمهوری اسلامی ایران را داشته باشد، قطعا با واکنش قاطع و پاسخ دندانشکن نیروهای مسلح مواجه خواهد شد. وی عملکرد نیروی هوایی ارتش در این رزمایش را قابل تحسین برشمرد و گفت: نیروی هوایی با در اختیار گرفتن هواپیماهای با سرنشین و بدون سرنشین در کنار یگانهایی از نیروی پدافند هوایی ارتش و نیروی هوا فضای سپاه توانستند نقش نیروی نارنجی یا مهاجم را بخوبی ایفا کنند. فرمانده قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) در پایان خاطرنشان کرد: دشمنان باید بدانند تامین منافع ملی و امنیت کشور و امنیت دریا و زمین و آسمان، خط قرمز ما است.
***
برگزاری رزمایش مشتر ایران با کشورهای حاشیه اقیانوس هند
امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره دستاوردهای سفر اخیر اعضای نیروی دریایی ایران به عمان گفت: یکی از ماموریتهای ما دیپلماسی دفاعی است. هر ۲ کشور جزو فرماندهان نشست حاشیه اقیانوس هند هستیم و بخشی از این سفر به نشست آیونز اختصاص داشت، علاوه بر آن ما روابط منطقهای هم داریم. دریادار ایرانی با بیان اینکه این سفرها موجب امضای تفاهمنامههای فیمابین میشود، گفت: ایران و عمان سالانه یک رزمایش امداد و نجات برگزار میکنند که محل این رزمایش یک سال در ایران و یک سال در عمان است. در این نوبت پیشنهادمان این بود که سطح رزمایش افزایش پیدا کند. علاوه بر آن نقش پررنگی در آیونز داشته باشیم، چراکه منطقه نیاز به حضور مداوم دارد. با این اقدامات اقتصاد کشور را نیز تحت تاثیر قرار دادیم. همکارانم در مناطق تحت خط حضور دارند. امروز خیلی کشورهای غیرموجه که از کیلومترها دورتر آمدهاند، میخواهند جا پایی در اینجا داشته باشند. با توجه به ظرفیت ۲ کشور امکان این همکاری برای برقراری امنیت وجود دارد. وی ادامه داد: برنامهریزی برای ایجاد یک رزمایش داریم و از همه کشورهای حاشیه اقیانوس هند دعوت به همکاری کردیم تا امسال با حضور کشورهای دیگر این رزمایش برگزار شود. این رزمایش هر سال با حضور ایران، چین و روسیه برگزار میشد و امسال اعضایی از منطقه نیز حضور خواهند داشت. امیر دریادار ایرانی اضافه کرد: مضاف بر این میخواهیم یک مرکز امنیت دریایی را در چابهار ایجاد کنیم و یک صندلی برای عمان پیشبینی کردیم. در عمان هم این فرصت برای ما ایجاد شده بود.