printlogo


کد خبر: 260796تاریخ: 1401/12/15 00:00
روایت‌های متفاوت دانش‌آموزان فرضیه‌های ماجرای مسمومیت در مدارس را بیشتر کرده است
معمای بو!
رئیس‌جمهور: توطئه دشمن برای مسموم کردن دانش‌آموزان جنایت ضدبشری است

سریال مسمومیت دانش‌آموزان در حالی ادامه دارد که روز گذشته این موضوع بحث داغ مجلس بود؛ پدیده مبهمی که والدین را نگران کرده و برخی مانع رفتن فرزندان‌شان به مدرسه شده‌اند، البته گمانه‌زنی‌های فراوانی راجع به علل بروز چنین مساله پیچیده‌ای مطرح و نمونه‌های مشکوکی از علل مسمومیت دانش‌آموزان کشف شده است که به گفته وزیر کشور پس از بررسی‌های تخصصی نتایج آن اعلام می‌شود. گرچه هنوز بررسی دستگاه‌های امنیتی برای دستیابی به سرنخ‌های عامل این اتفاقات ادامه دارد اما برخی شواهد و نشانه‌های مستند حاکی از روایت‌های متفاوت و متناقض دانش‌آموزان بخصوص از نوع بویی است که استشمام کرده‌اند. این موضوع باعث شده فرضیه‌ها درباره ماجرای مسمومیت‌ها وعوامل جانبی آن بیشتر شود. روزگذشته دوربین صدا‌وسیما در مدارس حاضر شد و از دانش‌آموزان خواست روایت خود را از ماجرای بویی که استشمام کرده‌اند، بگویند. در ادامه روایت دانش‌آموزان را عیناً می‌خوانیم: 
یکی از دانش‌آموزان گفت: زنگ ورزش بود، کسی در کلاس نبود و وقتی رفتیم سالن ورزش، بوی عطر می‌آمد. یکی دیگر گفت: بوی سوختگی حس کردم. دیگری نیز گفت: بوی رنگ حس می‌کردم. همچنین یکی دیگر از دانش‌آموزان اعلام کرد: دقیقا نمی‌دانستم چه بویی بود اما بوی خیلی بدی حس کردم. خبرنگار از او پرسید: مثلا چه نوع بویی بود؟ گفت: تاکنون چنین بویی را حس نکرده بودم. یکی دیگر از دانش‌آموزان گفت: پنجره را باز کردیم بو می‌آمد؛ بویی شبیه بوی لاستیک سوخته. یکی دیگر از دانش‌آموزان گفت: بوی الکل و سوختگی شدید حس کردم، انگار بوی سم بود.
طبق این گزارش علائمی که باعث شد دانش‌آموزان کارشان به اورژانس کشیده شود متفاوت است؛ از آبریزش بینی گرفته تا بی‌حسی دست و پا. مدیران مدارس نیز در این گفت‌وگو اعلام کردند: دانش‌آموزان دچار علائم خفیف از قبیل آبریزش بینی و حالت تهوع خفیف بودند.
در این حین دوربین صداوسیما به سراغ دانش‌آموزان بستری‌شده رفت و از آنها علت بدحالی‌شان را پرسید. یکی از آنها گفت: سری خیلی شدید بدن داشتم که اجازه راه رفتن را به من نمی‌داد. یکی دیگر از دانش‌آموزان بیان کرد: سوزش معده داشتم. دیگری اعلام کرد: فهمیدم دچار اضطراب شدم، فشارم افتاد و حالم بد شد. دانش‌آموز دیگری بیان کرد: وقتی از کلاس بیرون آمدم ابتدا حالم خوب بود اما بعد سرفه‌های زیادی می‌کردم.
در این میان یکی از معلمانی که در بیمارستان حضور داشت به خبرنگار صداوسیما توضیح داد: من آنجا بودم که بچه‌ها در حال سرفه کردن بودند و اکثرا ترسیده بودند.
حال با اینکه مسؤولان درمان می‌گویند اکثر دانش‌آموزان هیچ مشکلی ندارند اما یکی از مسؤولان درمانی در این ارتباط بیان کرد: ۷ مورد را خودم معاینه کردم، معاینات سیستم تنفسی و ریوی دانش‌آموزان کاملا سالم و خوب بود. البته برخی اظهار می‌کردند بدن‌شان بی‌حس است. در این میان از دکتر کرمی فوق‌تخصص نورولوژی خواهش کردم تک‌تک مریض‌ها را ویزیت کند. او پس از معاینه گفت دانش‌آموزان از نظر سیستم عصبی هیچ مشکل خاصی ندارند. همچنین خانم دکتر خلیقی، از متخصصان سم‌شناسی نیز در این مرکز حضور داشت، حتی ایشان به محل حادثه رفت و وضعیت را از نزدیک دید اما با مشکل خاصی مواجه نشد.
بنا بر این گزارش، سایر مسؤولان می‌گویند علت هنوز هم ناشناخته است و منشأ و علت آن مشخص نیست و موضوع در حال بررسی است.
* روایت نیروی اورژانس
روز گذشته همچنین فیلمی منتشر شد که در آن یک تکنیسین اورژانس با خانواده دانش‌آموزان صحبت می‌کند. وی در جمع والدین نگرانی که فرزندان آنها به مراکز درمانی منتقل شده‌اند، گفت: در معایناتی که روی 15 تا 20 دانش‌آموز منتقل شده به مراکز درمانی صورت گرفت مشخص شد همه آنها دچار استرس شده‌اند و هیچ علائمی دال بر مسمومیت نداشته‌اند.
این نیروی اورژانس در ادامه و در پاسخ به این سوال که آیا بقیه دانش‌آموزانی که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند همین شرایط را دارند، گفت: نتیجه معاینات نشان داده است همه آنها دچار نوعی استرس عصبی شده‌اند و اگر به خانه بروند و استراحت کنند شرایط بهتری خواهند یافت. چنین موضوعی در بقیه دانش‌آموزان نیز صدق می‌کند، چراکه همه آنها به نوعی دچار استرس عصبی شده‌اند نه مسمومیت.
* تصمیمی برای مجازی شدن مدارس نگرفته‌ایم
وزیر آموزش و پرورش گفت: برای مجازی شدن مدارس تصمیم گرفته نشده است اما با توجه به نگرانی بحق والدین با دانش‌آموزانی که غیبت می‌کنند مراعات خواهیم کرد و دستور‌العمل‌هایی را در این خصوص به مدارس ابلاغ کرده‌ایم.
* مدارس کشور درگیر پدیده‌ای به نام هراس اجتماعی نیز شده‌اند
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در کنار تلاش دشمن برای بر هم زدن امنیت مدارس، باید بدانیم که امروز فضای عمومی و بویژه مدارس کشور درگیر پدیده‌ای به نام هراس اجتماعی نیز شده‌ است و البته این بدین معنا نیست که مسمومیت‌ها واقعی نیست. سردار غلامرضا جلالی طی یادداشتی درباره رخدادهای اخیر در مدارس نوشته است: از روز نخستی که خبر مسمومیت‌ برخی دانش‌‌‌آموزان عزیزمان در قم اعلام شد، به‌رغم اینکه اساسا این رخداد در لایه ایمنی و امنیت زیستی  روی داده بود، تیم‌های ویژه سازمان پدافند غیرعامل کشور سر صحنه حاضر شدند و در همکاری با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نسبت به نمونه‌برداری از محیط و انجام تست‌های مختلف از دانش‌آموزان و... مبادرت کردند. دانش‌آموزان علائم بالینی مثل سرگیجه و سردرد داشتند اما هیچ‌یک از تیم‌ها نتوانستند در آن مقطع سرنخ قابل تاییدی از عامل مسمومیت پیدا کنند و نمونه‌هایی هم که به دست آمد، قطعیت لازم را نداشت. اما جریان معاند بتدریج سوار بر این غائله شد و تلاش کرد با دامن زدن به هراس اجتماعی از طریق فضای رسانه‌ای و همچنین مشابه‌سازی مسمومیت‌ها در سایر شهرها از آب گل‌آلود ماهی بگیرد. آنچه امروز در برخی مدارس رخ می‌دهد ناشی از مداخله مستقیم جریان نفاق و معاندان کشور است که تلاش دارند با گشودن جبهه جدیدی از جنگ ترکیبی؛ فشارها را علیه دولت و ملت با برچسب نقض حقوق بشر تشدید کنند؛ سناریوی خبیثانه‌ای است. مسموم کردن دختران دانش‌آموز فقط از دست همان گروهکی بر می‌آید که دستش به خون 17 هزار نفر از مردم ایران آغشته است. البته که این گروهک بدون اجازه از اربابان آمریکایی خود قدم از قدم بر نمی‌دارند.
اما اکنون چه می‌شود و چه باید بکنیم؟ این اطمینان خاطر را به همه مردم عزیز ایران می‌دهیم که دستگیری و مقابله با عاملان حوادث اخیر در دستور کار نخست همه دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشور است و قطعا شبکه نفاق بزودی رسوا می‌شود و به سزای عمل ننگین خود می‌رسد.
اما باید چند نکته را در نظر داشته باشیم؛ اول اینکه در کنار تلاش دشمن برای بر هم زدن امنیت مدارس باید بدانیم امروز فضای عمومی بویژه مدارس کشور درگیر پدیده‌ای به نام هراس اجتماعی نیز شده‌ است. این به این معنا نیست که مسمومیت‌ها واقعی نیست، بلکه نکته اینجاست که القای یک ترس عمومی می‌تواند با ضریب قابل توجهی تعداد نمونه‌ها را افزایش دهد. دوم همه با هر علاقه و گرایشی باید نسبت به تامین امنیت مدارس احساس مسؤولیت کنیم. اگر مشارکت مردم و همراهی آنها در مقابله با جریان نفاق در دهه 60 نبود، قطعا نمی‌شد با آن حجم از شرارت و توطئه برخورد کرد. امروز هم همه باید آگاه و هوشیار باشیم. مردم می‌توانند هرگونه موارد مشکوک را به نهادهای اطلاعاتی اطلاع دهند.
سوم اینکه در این شرایط خانواده‌ها باید بیشتر از گذشته با فرزندان بویژه نوجوانان خود گفت‌وگو داشته باشند. فراموش نکنیم سرکردگان جریان نفاق تمرکز برنامه‌های رسانه‌ای و عملیات روانی را روی نسل جوان و نوجوان ما گذشته‌اند.قطعا این زمستان به پایان می‌رسد و روسیاهی آن به چهره بدخواهان ملت خواهد نشست.
***
توطئه دشمن برای مسموم کردن دانش‌آموزان جنایت ضدبشری است   
رئیس‌جمهور با تاکید بر پیگیری قاطع و اطلاع‌رسانی بموقع درباره مسمومیت‌ها، توطئه جدید دشمن برای مسموم کردن دانش‌آموزان را جنایت ضدبشری دانست. سیدابراهیم رئیسی در جلسه یکشنبه هیات دولت، با اشاره به گزارش وزیر اطلاعات از بررسی و پیگیری مساله مسمومیت تعدادی از دانش‌آموزان در برخی شهرها اظهار داشت: توطئه جدید دشمن برای ایجاد دلهره در دل دانش‌آموزان، فرزندان عزیز و والدین آنها جنایت و اقدامی ضدبشری است. وی با تاکید بر لزوم پیگیری این موضوع و اطلاع‌رسانی دقیق و بموقع دستگاه‌های مربوطه برای رفع نگرانی‌های مردم گفت: این اقدام حلقه‌ای دیگر از زنجیره‌ توطئه‌های دشمن است که برای التهاب‌آفرینی در جامعه و تشویش اذهان عمومی و هراس‌افکنی در میان فرزندان این مرز و بوم انجام گرفته و باید ریشه‌یابی و با آن برخورد جدی شود.

 


Page Generated in 0/0059 sec