رئیس کمیته امداد امام خمینی اعلام کرد: کمیته امداد ضامن زنان سرپرست خانوادهها در بانکها میشود. سیدمرتضی بختیاری در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مشکلات ما این بود که طرحی که به کمیته امداد تحویل میشد به بانک میرفت و تصویب میشد اما در ضمانت مشکل داشت. در نهایت صندوق امداد این مشکل را حل کرد و اولویت ضمانت با خانوادههای با سرپرست زنان است. انشاءالله سال ۱۴۰۲ خروجی کار را ارائه خواهیم کرد. وی با تاکید بر اینکه باید بازاریابی محصولات مددجویان مورد توجه قرار گیرد، گفت: محصول نباید روی دست مددجو بماند و واحد بازاریابی او باید فعال شود. در حال حاضر به سمت اشتغال پایدار و با ثبات حرکت میکنیم. بختیاری ادامه داد: افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد در سال جاری ۲ نوبت داشت اما برای بودجه سال آینده ۴۰ درصد بوده و اگر شورای نگهبان هم تایید کند این رقم افزایش مییابد. وی عنوان کرد: ما در موضوع توانمندسازی اقدامات بسیار خوبی انجام دادهایم و در ۴۰ سال گذشته توفیقات بسیار خوبی داشتهایم. رئیس کمیته امداد با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ برنامه جدی برای خودکفایی اشتغال داریم، ادامه داد: در شورای عالی اشتغال ۵۰۰ هزار شغل سهمیه برای کمیته امداد مشخص کرده بودند. وی درباره مسکن مددجویان گفت: در سال ۱۴۰۲ در کل روستاها مددجو بدون مسکن نخواهیم داشت، البته در شهرها نیز رایزنی انجام شده است و امیدواریم بتوانیم در این حوزه هم اقدامات مناسبی انجام دهیم. بختیاری تاکید کرد: سال ۱۴۰۲ داشبورد مدیریتی را در اختیار استانداران و مدیران استانها قرار میدهیم.
* لزوم افزایش کمکهزینه پرداختی به ایتام
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد با اشاره به طرح اکرام ایتام و با بیان اینکه در حال حاضر ۴۲۰ هزار فرزند زیر ۱۸ سال تحت پوشش طرح اکرام ایتام هستند، گفت: با توجه به تورم، نیاز است سرانه کمکهزینه پرداختی ایتام افزایش یابد.
حبیبالله آسوده در نشست خبری با بیان اینکه کمیته امداد در حوزه خیر و احسان ۳ وظیفه اساسی دارد، گفت: نخستین وظیفه کمیته امداد ترویج فرهنگ خیر و احسان است. این فرهنگ را کمیته ترویج میکند تا مردم خودشان کار خیر انجام دهند. وی ادامه داد: کمیته امداد به عنوان یک نهاد حاکمیتی جریانسازی میکند تا مردم به یکدیگر کمک کنند و این هدف بنیادین امداد است. وظیفه دوم که برای خود تعریف کردهایم، راهبری خیر و احسان در کشور است و به دنبال این هستیم که نهادهایی را ایجاد یا بستری را فراهم کنیم تا مستقیما خودشان به محرومان کمک کنند. به عبارتی وظیفه شناسایی محرومان و نیازمندان را خودمان انجام دهیم و خیران را شناسایی کنیم تا به نیازمندان کمک کنند. به گفته وی، از مجموع کمکهای انجام شده در ۱۱ ماه، ۸۵ درصد کمکها به شکل مستقیم از مردم به مردم بوده است. وی سومین وظیفه در حوزه خیر و احسان را جمعآوری خیرات مردم عنوان کرد و گفت: این بخش ۱۵ درصد کمکها را به خود اختصاص میدهد. وی گفت: گزارش ریالی کمکهای مردم در این ۲ حوزه راهبری خیر و احسان و جمعآوری در ۱۱ ماه گذشته معادل ۱۴ هزار میلیارد ریال بوده است. حدود ۴۸۰۰ میلیارد در بستر کمیته امداد به صورت مستقیم با طرح اکرام و ۷۷۰۰ میلیارد از طریق شبکه نیکوکاری به نیازمندان کمک شده است. وی درباره طرح اکرام ایتام نیز گفت: در حال حاضر ۴۲۰ هزار فرزند زیر ۱۸ سال تحت پوشش طرح اکرام ایتام هستند و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار حامی از آنها حمایت میکنند. وی ادامه داد: با توجه به تورم نیاز است سرانه کمکهزینه پرداختی ایتام افزایش یابد، لذا نیاز است مردم همت کنند.