printlogo


کد خبر: 261184تاریخ: 1401/12/27 00:00
مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان برکت با حضور رئیس‌جمهور راه‌اندازی شد
تحول در درمان سرطان

اسدالله خسروی: پس از افتتاح بیمارستان مدرن ۱000 تختخوابی حضرت مهدی(عج) در17 اسفند، مجهزترین و پیشرفته‌ترین مرکز جامع درمان سرطان روز پنجشنبه 25 اسفند با حضور رئیس‌جمهور گشایش یافت. مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان به عنوان مجهزترین و پیشرفته‌ترین مرکز درمانی در راستای تحقق ماموریت‌های ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر پیشرفت، محرومیت‌زدایی، ارائه خدمات اجتماعی و رفع نیاز بیماران در بیماری‌های پیچیده و سخت سرطانی گشایش یافت که بیش از هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تاکنون برای این مرکز هزینه شده‌ است. این مرکز برای نخستین‌بار در کشور و منطقه خاورمیانه با دستگاه‌های فوق‌مدرن برای ارائه همه خدمات مربوط به غربالگری، تشخیص و درمان تمام انواع سرطان‌ها در ۵ طبقه با مساحت ۵۰۰ مترمربع، دارای ۱۴ تخت بستری و ۳۴ تخت شیمی‌درمانی سرپایی است. در این مرکز به کمک دستگاه‌های پیشرفته شتاب‌دهنده خطی، دستگاه سایبرنایف، دستگاه توموتراپی و دستگاه سی‌تی سیموالتور در کنار بخش‌های تخصصی شامل تصویربرداری، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی، اتاق عمل، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، درمانگاه‌های تخصصی و فوق‌تخصصی، ژنتیک، آزمایشگاه و داروخانه به مردم خدمات ارائه می‌شود. این مرکز که با سرمایه‌گذاری هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی احداث شده، از پیشرفته‌ترین و مجهزترین  مراکز پیشگیری و درمان سرطان تیپ ۳ در سطح منطقه است. مرکز جامع سرطان برکت همه خدمات مربوط به غربالگری، تشخیص و درمان انواع سرطان‌ها را به مراجعه‌کنندگان ارائه خواهد کرد. تربیت نیروی متخصص و آموزش کار با پیشرفته‌ترین دستگاه‌های درمانی موجود در دنیا یکی دیگر از خدمات ستاد در این مرکز است. همچنین برای نخستین‌بار در غرب آسیا برخی دستگاه‌های فوق‌مدرن مانند شتاب‌دهنده خطی، سایبرنایف، توموتراپی و دستگاه سی‌تی سیموالتور در این مرکز درمانی سرطان به کار گرفته شده است.
* کاهش دغدغه بیماران
رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح مرکز جامع سرطان بیمارستان برکت گفت: فقر با وجود چنین ظرفیت‌های گسترده‌ و نیروی کارآمد، زیبنده کشورمان نیست. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی روز پنجشنبه در آیین گشایش مجهزترین و پیشرفته‌ترین مرکز جامع درمان سرطان، تشکیل این مرکز را اقدامی قابل تقدیر دانست و اظهار داشت: دولت همچنان که در حوزه اقتصاد وظیفه دارد، در حوزه سلامت رسالت بیشتری دارد و بسیاری از اقداماتی که در این زمینه در کشور انجام می‌شود با همکاری همه دستگاه‌ها و نهادها و دولت است؛ خدمت به مردم و گره‌گشایی از مطالبات مردم یعنی اقداماتی که امروز در کشور انجام می‌شود.
وی افزود: گام بسیار مبارکی در حوزه سلامت به همت بنیاد برکت، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی(ره) و فرامین رهبری معظم انقلاب اسلامی برداشته شده که قابل تقدیر است.
رئیسی گفت: با تشکیل اینگونه مراکز دغدغه بیماران و خانواده آنان کاهش می‌یابد، زیرا در این مراکز در تشخیص و درمان با آخرین تکینک‌های روز دنیا عمل می‌کنند که اقدامی اصولی و مبنایی است. راه‌اندازی این مرکز جامع برای تشخیص و درمان سرطان اقدامی شایسته است، زیرا می‌تواند دغدغه خانواده‌های نیازمند را هم در ابتلا و هزینه و هم در نتیجه‌بخش بودن درمان کاهش دهد.
رئیس‌جمهور گفت: تصور این است که در سرطان، درمان آنچنان کارساز نیست و این تصور در عموم پیدا شده اما اطمینان دادن به اینکه سرطان سریع قابل تشخیص و درمان است جای امیدواری است. وظیفه دولت در حوزه سلامت تلاش برای پیشگیری و درمان است و باید تلاش شود فرد مبتلا به سرطان تا جای ممکن دغدغه کمتری در حوزه درمان داشته باشد.
رئیسی ادامه داد: در گذشته صندوق کمک به بیماران خاص تشکیل شده بود اما کافی نبود، چراکه آن صندوق برای کمک و مساعدت بود نه درمان و این مرکز جامع و اساسی، مرکزی آرامش‌بخش، اطمینان‌بخش و امیدآفرین برای بیماران سرطانی است که دغدغه درمان نداشته باشند. حتی شعبه این مرکز باید در استان‌ها فعال شود و توسعه یابد.
* مجهزترین مرکز درمان سرطان
معاون درمان مرکز جامع سرطان برکت به تشریح فعالیت‌های این مرکز پرداخت و گفت: این مجموعه از پیشرفته‌ترین تجهیزات در حوزه درمانی و شناسایی سرطان برخوردار است. در این مرکز دستگاه‌های پیشرفته شتاب‌دهنده خطی، دستگاه سایبرنایف، دستگاه توموتراپی و دستگاه سی‌تی سیموالتور در کنار بخش‌های تخصصی شامل تصویربرداری، شیمی درمانی، رادیوتراپی، اتاق عمل، آندوسکوپی، کولونوسکوپی، درمانگاه‌های تخصصی و فوق‌تخصصی، ژنتیک، آزمایشگاه و داروخانه وجود دارد. مصطفی مطلب‌زاده رسالت دیگر این مجموعه را آموزش به نیروهای تخصصی و فوق‌تخصصی در حین خدمات‌رسانی عنوان کرد و گفت: این مساله می‌تواند در توانمندسازی نیروهای درمانی در حوزه سرطان موثر باشد. وی درباره نیازسنجی ایجاد چنین مرکزی توضیح داد: سرطان امروزه تقریبا به یک سونامی در کشور تبدیل شده و از رشد بالایی نیز برخوردار است. تاکنون چنین مرکزی برای ارائه خدمات تخصصی به بیماران سرطانی در کشور وجود نداشته است، بنابراین فکر ایجاد یک مجموعه کامل و رفع نیاز مبرم کشور در حوزه سرطان، باعث شد با حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، مجموعه پیشرفته با به‌روزترین تجهیزات دنیا و متخصصان کشور را گرد هم بیاوریم تا مردم بتوانند از باکیفیت‌ترین خدمات آن بهره‌مند شوند. 
معاون درمان مرکز جامع سرطان برکت به خوداتکایی در حوزه سرطان برای هدف‌گذاری این مرکز تاکید کرد و افزود: جلوگیری از مراجعه بیماران به کشورهای همسایه یا اروپایی به دلیل محرومیت در داخل، یکی از دلایل راه‌اندازی مرکز جامع درمان سرطان است تا شاهد درمان مردم کشور در دیگر کشورها نباشیم. مطلب‌زاده با اشاره به توسعه گردشگری سلامت و حضور بیماران دیگر کشورها در ایران، ادامه داد: این مرکز امکان ارائه خدمات درمانی پیشرفته و تخصصی به بیماران کشورهای همسایه و همجوار را دارد و به نوعی در حوزه گردشگری سلامت و امنیت بهداشتی منطقه اثرگذار است. 
معاون درمان مرکز جامع سرطان برکت در ادامه گفت: یکی از بارزترین ویژگی‌های این مرکز، رصد و پایش بیماران تا پایان عمر حتی بدون مراجعه است که این فرآیند پس از درمان و بهبودی برای ادامه روند سلامت توسط مشاوران مرکز انجام خواهد شد و بیماران به صورت غیرحضوری مورد سنجش قرار خواهند گرفت. مطلب‌زاده به هوشمندسازی خدمات در این مرکز اشاره کرد و افزود: همه امکانات و خدمات به صورت هوشمند و توسط خود بیماران انجام می‌شود که از نوبت‌دهی تا پذیرش را دربر می‌گیرد. 
* درمان سرطان با تکنولوژی پیشرفته
دستگاه سایبرنایف از جمله تجهیزات این مرکز برای نخستین بار در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و از جدیدترین تکنولوژی‌های درمان و تشخیص سرطان محسوب می‌شود. این دستگاه که آخرین و به‌روزترین تکنولوژی رادیودرمانی در حوزه سرطان است با هزینه حدود ۶ میلیون یورو خریداری و در این مرکز مستقر شده است. از ویژگی‌های دستگاه سایبرنایف که تنها نمونه کشور محسوب می‌شود باید به درمان چند جهته تومورهای سرطانی و جلوگیری از آسیب به بافت و دیگر عضوهای بیمار اشاره کرد. تکنولوژی سایبرنایف که پیشرفته‌ترین شکل رادیو جراحی است، از قابل اعتمادترین روش‌های درمان غیر تهاجمی تومورهاست که تاکنون در کشور وجود نداشته است. این فناوری پیشرفته در رادیوتراپی، بافت تومور را با حداقل آسیب جانبی به بافت‌های طبیعی از بین می‌برد.  دستگاه مستقر در مرکز جامع درمان سرطان برکت که ترکیبی از شتاب‌دهنده و روبات است، توانایی شناسایی و درمان تومورهایی را دارد که به طور ارادی و غیرارادی در حال حرکت هستند و این مساله می‌تواند تحولی تازه در درمان بیماران سرطانی کشور باشد.  
***
افتتاح بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی شهدای تجریش در ابتدای سال آینده   
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از ابتدای دولت سیزدهم تا امروز بیش از 15 هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت نظام درمانی کشور اضافه شده است. این تعداد تخت معادل ظرفیت 10 درصد از تخت‌های بیمارستانی کشور است. این در حالی است که از سال 98 تا 1400 یعنی قبل از تشکیل دولت سیزدهم  فقط 7200 تخت بر مجموع تخت‌های بیمارستای کشور اضافه شده بود. پدرام پاک‌آیین در گفت‌وگو با «وطن امروز» با بیان اینکه توجه دولت به سلامت طوری است که این مقوله در اولویت قرارگرفته، افزود: 2 برابر شدن راه‌اندازی تخت‌های بیمارستانی از ابتدای دولت سیزدهم نسبت به مدت مشابه آن در دولت گذشته نشان از تمزکز دولت بر رفع دغذغه‌های درمانی بویژه در مناطق کم‌برخوردار و محروم دارد. وی به راه‌اندازی  مدرن ترین بیمارستان‌های کشور، در ماه جاری اشاره کرد و افزود: بیمارستان حضرت مهدی(عج) و با 1000 تخت منحصربه‌فردترین بیمارستانی است که هفدهم ماه جاری  افتتاح و پس از آن مجهزترین مرکز جامع سرطان نیز بیست و پنجم همین ماه توسط رئیس‌جمهور راه‌اندازی شده، همچنین قرار است اوایل سال آینده بیمارستان شهدای تجریش نیز با 1000 تخت راه‌اندازی شود.

 


Page Generated in 0/0057 sec