printlogo


کد خبر: 261190تاریخ: 1401/12/27 00:00
شلیک ناو‌های ایران، روسیه و چین به سمت اهداف دریایی در رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی
تمرین مشترک علیه تروریسم

گروه سیاسی: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳، از ساعات پایانی شب پنجشنبه هفته گذشته با حضور یگان‌های سطحی و پروازی نیرو‌های دریایی ایران، چین و روسیه در منطقه شمال اقیانوس هند آغاز شد.
امیر دریاداردوم مصطفی تاج‌الدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با اعلام این خبر گفت: در این رزمایش علاوه بر یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، یگان‌های شناوری کشور‌های چین و روسیه نیز حضور خواهند داشت. وی با بیان اینکه این چهارمین رزمایش مرکب است که با حضور کشور‌های ایران، چین و روسیه برگزار می‌شود و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، افزود: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع، با پیام صلح و دوستی برگزار می‌شود. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با بیان اینکه این رزمایش برابر برنامه‌های از پیش تعیین‌شده در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان ۳ کشور و نشان دادن حسن نیت و توانایی این کشور‌ها در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک است. امیر دریاداردوم مصطفی تاج‌الدینی ادامه داد: تمرین‌های تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزاد‌سازی شناور ربوده‌شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوایی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیش‌بینی شده است. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ تصریح کرد: از اهداف این رزمایش می‌توان به تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد. امیر دریاداردوم مصطفی تاج‌الدینی گفت: رزمایش مرکب امنیت دریایی در تقویم سالانه دریایی کشور‌های شرکت‌کننده درج شده و خوشحالیم که امسال برای چهارمین بار میزبان این رزمایش هستیم. وی با اشاره به اهمیت منطقه شمال اقیانوس هند، گفت: شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از ۵ تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب‌المندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده است که در حقیقت بیضی انرژی دنیا را احاطه کرده است و با توجه به تردد شناور‌های تجاری و نفتکش در این منطقه حساس، ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دوچندان کرده است. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ تصریح کرد: امنیت تعطیل‌بردار نیست و تمرینات در جهت ارتقای امنیت نیز تعطیل بردار نیست و با نزدیکی به ایام نوروز در کشورمان ما تمرینات را تعطیل نکردیم و امیدواریم با رعایت همه شرایط سناریو‌های از پیش تعیین‌شده رزمایش را با ایمنی کامل در دریا انجام دهیم.
* انجام عملیات رهگیری و انهدام اهداف هوایی شبانه
روز گذشته امیر مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 از اجرای عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی در این رزمایش خبر داد. وی با اشاره به خبر بالا افزود: در ادامه رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 ایران، چین و روسیه، در شمال اقیانوس هند، شب گذشته عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی که از مهم‌ترین تمرینات دریایی به شمار می‌رود توسط یگان‌های شرکت‌کننده با موفقیت انجام شد. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ بیان کرد: عملیات تیراندازی شبانه به اهداف هوایی مستلزم هماهنگی و دستورات جزء به جزء است. سناریوی این تمرین بر پایه یک زبان تاکتیکی مشترک بین نیروهای دریایی ایران متشکل از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران، همچنین نیروهای دریایی کشورهای چین و روسیه طراحی و با موفقیت اجرا شد.
* تمرین «Photo Ex»
در جریان رزمایش مشترک کمربند امنیت دریایی 2023، یگان‌های شرکت‌کننده تمرین «Photo Ex» شامل صورت‌بندی و آرایش آفندی را انجام دادند.
* تیراندازی ناوهای ایران، چین و روسیه به سمت اهداف دریایی
در ادامه رزمایش مشترک دریایی ایران، روسیه و چین عملیات تیراندازی ناوهای ایران، چین و روسیه به سمت اهداف دریایی انجام شد. در این مرحله از برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه که به محل اجرای ماموریت در شمال اقیانوس هند حرکت کرده بودند، به اجرای تمرین پرداختند.
امیر دریاداردوم مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی رزمایش در این رابطه اظهار کرد: در این مرحله از رزمایش، یگان‌های شناور ایران، چین و روسیه به سرفرماندهی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران سهند با استفاده از سلاح‌های تعیین‌شده به سوی اهداف سطحی در دریا تیراندازی کردند.
* تمرین مقابله با تحرکات تروریستی
دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش روز گذشته در ارتباط زنده تلویزیونی با Press Tv درباره رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ گفت: پایه اصلی رزمایش مرکب دریایی، امنیت دریایی است و امنیت همه دریانوردان جهان برای ما اهمیت دارد. وی افزود: عمدتا تمرکز ما در روز اول رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ بر نحوه هماهنگی‌ها، همکاری‌ها، نجات کشتی‌های تحت تهاجم و مقابله با تحرکات تروریستی است. فرمانده نیروی دریایی ارتش، مقابله با تروریسم دریایی را جزو اهداف رزمایش مرکب دریایی ۲۰۲۳ اعلام کرد و افزود: امروز برخی نیروهای غیرموجه با حضور در منطقه چالش‌هایی را ایجاد کرده‌اند که باید مدیریت و هدایت می‌شد لذا همه ابزار چه در حوزه شناوری و چه در حوزه پروازی در این راستا به‌کار‌گیری شد و به میدان آمد و همه تمرینات پیش‌بینی‌شده با موفقیت انجام شد. دریادار ایرانی با اشاره به راه‌حل اول برای ریشه‌کن کردن نیروهای غیرموجه در منطقه گفت: راه اول، کنار یکدیگر قرار گرفتن کشورهای منطقه در قالب آیونز است که می‌توانند امنیت منطقه و ایمنی دریانوردان را تامین کنند، چراکه هم دانش و قدرت و هم تجهیزات این کار را دارند. وی افزود: گام دوم، ایجاد ائتلاف توسط کشورهایی است که احترام متقابل را متوجه می‌شوند و به منافع یکدیگر احترام می‌گذارند. این کشورها می‌توانند با ایجاد یک ائتلاف منطقه‌ای بر پایه احترام به جامعه بشری بویژه جامعه دریانوردان درباره تامین امنیت منطقه تلاش کنند.
گفتنی است پیش از آغاز رزمایش، شامگاه پنجشنبه هفته گذشته نشست توجیهی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ ایران، چین و روسیه با حضور فرماندهان یگان‌های شناور و پروازی نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی کشور‌های چین و روسیه برگزار شد. در این نشست مراحل اجرای رزمایش با جزئیات کامل مورد بررسی قرار گرفت و نکات عملیاتی و تاکتیکی بین فرماندهان تبادل و نقطه نظرات تخصصی جهت هماهنگی بیشتر لحاظ شد. امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی، معاون عملیات نیروی دریایی ارتش و سخنگوی رزمایش در نشست توجیهی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ ایران، چین و روسیه که با حضور فرماندهان یگان‌های نیرو‌های دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیرو‌های دریایی کشور‌های چین و روسیه شرکت‌کننده در این رزمایش و ناظرانی از کشور‌های پاکستان و قزاقستان برگزار شد، اظهار کرد: معتقدیم دریا عامل پیوند ملت‌هاست و تاکید داریم منطقه شمال اقیانوس هند یکی از امن‌ترین مناطق دریایی است. وی با اشاره به اهمیت راهبردی منطقه شمال اقیانوس هند، بیان کرد: شمال اقیانوس هند از مهم‌ترین و راهبردی‌ترین آبراه‌های جهان بوده و نقش مهمی در تجارت و حمل‌و‌نقل دریایی در سطح جهان دارد. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳، ارتقای امنیت خطوط مواصلاتی دریایی در شمال اقیانوس هند را از مهم‌ترین اهداف برگزاری این رزمایش مرکب اعلام کرد و افزود: برقراری امنیت خطوط کشتیرانی در این منطقه، بویژه در محدوده مثلث طلایی تنگه هرمز، تنگه مالاکا و تنگه باب المندب، ضامن حفظ منافع اقتصادی در صحنه جهانی است که همکاری و همگرایی نیرو‌های دریایی مختلف را می‌طلبد. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳، تمرین تبادل اطلاعات و گسترش شبکه فرماندهی و کنترل مشترک در دریا و نجات کشتی ربوده‌شده را از مهم‌ترین عملیات‌های پیش‌بینی شده در این رزمایش اعلام کرد و گفت: با توافقات انجام‌شده، این رزمایش در تقویم دریایی کشور‌های شرکت‌کننده قرار گرفته است و امیدواریم به نحو شایسته آنچه را در مراحل طرح‌ریزی به توافق رسیده‌ایم در دریا به صورت ایمن اجرا کنیم.

Page Generated in 0/0057 sec