گروه بینالملل: سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان در مصاحبه با روزنامه لبنانی «السفیر» که دومین بخش آن روز سهشنبه منتشر شد، تأکید کرد: از نظر من خطر تکفیریها و اسرائیلیها هیچکدام از دیگری بیشتر نیست و این دو اکنون با یکدیگر مساوی هستند. وی افزود: به عبارت دقیقتر این دو خطر همزمان هستند و نمیتوان گفت که خطر تکفیریها یک خطر متأخر است. این خطر همواره وجود داشته ولی قبلا برای ما و کشور ما خطری تأخیری بود. وی تصریح کرد: در سال 2006 همه نشانهها حاکی از آن بود که هدف از جنگ بهوجود آمدن تغییرات ژئوپلتیکی گسترده در لبنان بود، آنها (تکفیریها) همچنین تفکری دارند. آنها هم به دنبال نابودکردن طرف دیگر هستند. سیدحسن نصرالله گفت: به همین دلیل من تهدید تکفیریها را بر تهدید اسرائیلیها مقدم نمیدانم اما اکنون میگویم این دو تهدیدی جدی و بزرگ است و باید از ریشه با آنها برخورد کرد. اسرائیل هم فقط ما را تهدید نمیکند بلکه تهدیدی برای کل منطقه است؛ جریان تکفیری نیز کل منطقه را تهدید میکند. دبیرکل حزبالله خاطرنشان کرد: هیچکس نمیداند تکفیریها در لبنان یا سوریه چه تعدادی هستند، در بعضی از کشورها آمارهایی دارند ولی این آمار کامل نیست.
عملیات تکفیریها ضد مردم عراق است
سیدحسن نصرالله ادامه داد: مثلا در عراق خطر تکفیریها مربوط به زمان حال است. ایمن الظواهری میگوید آنها (تکفیریها) در عراق 4 هزار عملیات انجام دادهاند. بیش از 3900 مورد از این عملیات ضدآمریکاییها نبود. اگر بپذیریم 100 عملیات ضدآمریکاییها انجام شده است–که البته تعداد آن به این رقم نمیرسد- موارد باقیمانده ضد شیعیان، اهل تسنن، مسیحیان، کردها و بقیه اقشار مختلف مردم عراق است. وی در ادامه گفت: القاعده و سلفیها اکثر سران و اعضای حزب اسلامی در عراق را به قتل رساندهاند؛ القاعده تعداد بسیاری از علمای شیعه و اهل سنت را به قتل رساند و شاید بیشتر علمای ترور شده از اهل سنت بودند. سیدنصرالله تصریح کرد: خطر تکفیریها موجب بروز فاجعه در عراق شد. اکنون مشکل عراق انفجارها و عملیات تروریستی است. دبیرکل حزبالله به موضوع ترور سران جنبشهای اسلامی در افغانستان پرداخت و گفت: القاعده، احمدشاه مسعود را که یکی از فرماندهان نظامی بود به قتل رساند. ربانی را هم که در حال تلاش برای ایجاد صلح بین طالبان و نظام افغان بود، به قتل رساند. دبیرکل حزبالله لبنان اظهار داشت: به همین دلیل ما امروز این تهدید را یک تهدید واقعی و روزانه میدانیم، همانطور که تهدید اسرائیلی هم یک تهدید واقعی و کنونی و روزانه است. سید حسن نصرالله خاطرنشان کرد: تهدید اسرائیلی یک تهدید وجودی است. اسرائیل اکنون عقب رانده شده ولی روزگاری به دنبال آن بود که زمین ما را بگیرد و ما را از آن بیرون براند؛ این موضوع هنوز از برنامههای آتی این رژیم است. آنها (تکفیریها) هم یک تهدیدی وجودی هستند.
تغییر نگرش درباره تکفیریها در عربستان
سیدحسن نصرالله با اشاره به نقش کشورهای عربی در گسترش تفکر تکفیری، اظهار داشت: موضع اخیر عربستانسعودی بسیار کمک میکند، زیرا این تفکر (تکفیریها) و حمایتهای مالی از آن، از عربستان ریشه میگیرد. بنابراین کشوری که - به دلایل بسیار زیاد - ریشه این تفکر است، اخیرا موضعگیری کرد و منبع حمایت مالی را بست. فتواها تغییر کرد و روش رسانهها و مبلغان دینی عوض شد. این امر تحول بزرگی به شمار میآید. سیدحسن نصرالله ادامه داد: به نظر من، تکفیریها بین اهل تسنن جایگاهی ندارند ولی برای اهداف سیاسی از تکفیریها بین اهل تسنن استفاده شد. وی افزود: این گروههای کوچک، حتی در لبنان حامیان بسیار بسیار کمی دارند و اگر انتخاباتی صورت بگیرد، حجم آنها مشخص میشود ولی میتوان گفت که از این گروهها در لبنان استفاده شد. برخی افراد از این گروهها حمایت مالی کرده و پشتیبانی کردند و برای اهداف مشخصی، رسانه در اختیار آنها قرار دادند. سیدحسن نصرالله تأکید کرد: به همین دلیل اکنون این گروهها از موضع اخیر عربستان بسیار نگران هستند. مسالهای که بر موضع لبنان نیز تأثیر گذاشت. اگر این گروهها جایگاهی واقعی بین مردم داشتند، نباید میترسیدند.
مسأله فلسطین طایفهای نیست
سیدحسن نصرالله در توضیح این جمله که «شیعیان امامی از فلسطین دست نمیکشند» گفت: این جمله دو پیام دارد؛ پیام نخست درباره خود شیعیان است که برخی به دنبال آن هستند که آنان را دچار فرسایش کنند و در کشورهای عربی و اسلامی آنان را مشغول کنند و در عملیات تروریستی آنان را هدف قرار دهند و با تغییر مفاهیم، آنان را دشمن جلوه دهند و در نتیجه از موضوع فلسطین دور کنند و بدتر از همه در قبال مساله فلسطین و مردم این سرزمین موانع روانی ایجاد کنند. پیام دوم هم خطاب به همه کسانی است که میخواهند این بخش از امت عربی و اسلامی را از مساله فلسطین دور کنند. کسانی که میخواهند به ما بگویند که مساله فلسطین ارتباطی به ما ندارد. سیدحسن نصرالله تأکید کرد: مساله فلسطین مربوط به یک گروه یا طایفه مشخص از امت اسلامی نیست. سیدحسن نصرالله اظهار داشت: ما از طریق این پیام میخواهیم به آنها بگوییم که به هرچه میخواهید ما را متهم کنید. اتهامات و ظلم شما علیه ما، خودروهای بمبگذاری شده و عملیات تروریستی و نسلکشیها در برخی مناطق دنیای اسلام، به هیچوجه ما را از مساله فلسطین بازنمیدارد و ما همچنان به آن پایبندیم. وی ادامه داد: این پیام شامل دو جهت میشود؛ یک جهت برای شیعیان است و جهت دیگر مربوط به دنیا. من فکر میکنم تأکید بر این مساله بسیار ضروری است.
نامزد حزبالله در انتخابات
وی در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه آیا حزبالله موضع خود را درباره انتخابات ریاستجمهوری مشخص کرده است، گفت: بله ما در سطح رهبری حزبالله این موضوع را بررسی کردیم. شخصی را که روی آن نظر داریم و از نامزدی وی حمایت و به آن رای خواهیم داد به صورت قطعی مشخص شده است. اعلام این امر نیازمند زمان مناسب و همچنین برخی هماهنگیها بویژه در چارچوب گروه سیاسی ما و شخص مورد نظر است اما در داخل مجموعه ما این امر قطعی نشده است. سیدحسن در ادامه با تأکید بر ضرورت تحقق آشتیملی فراگیر بین گروههای لبنانی گفت میشل سلیمان، رئیسجمهوری این کشور با موضعگیریهای اخیر خود جایگاهش را در مدیریت گفتوگوی ملی از دست داده است. دبیرکل حزبالله همچنین بر اهمیت ایجاد آشتی واقعی بین جریانها و همه گرایشهای سیاسی تأکید کرد و گفت: حزبالله از همه گفتوگوها استقبال میکند و این گروه هیچ مشکلی در گفتوگوهای سیاسی و باز کردن پروندههای گفتوگوها در هر سطحی با جریان مستقبل ندارد.