printlogo


کد خبر: 261223تاریخ: 1401/12/28 00:00
پایان رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳
رژه ناوهای روسی و چینی در مقابل جماران

گروه سیاسی: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ با رژه دریایی یگان‌های شناور سطحی شرکت‌کننده در رزمایش از مقابل ناوشکن «جمهوری اسلامی ایران - جماران» پایان یافت.
در آخرین روز رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 یگان‌های شناور و پروازی و تیم‌های عملیات ویژه ایران، چین و روسیه عملیات آزادسازی کشتی ربوده‌شده را تمرین کردند. امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی سخنگوی این رزمایش گفت: در ادامه برگزاری مراحل اصلی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 با حضور نیروهای دریایی ایران، چین و روسیه، یگان‌های شناوری و پروازی سه کشور بر اساس سناریوی ازپیش‌تعیین‌شده عملیات آزاد‌سازی ۲ کشتی تجاری را که در آب‌های بین‌المللی مورد ربایش دزدان دریایی قرار گرفته بودند انجام دادند. وی افزود: در این مرحله پس از ارسال پیام اضطراری کشتی‌های تجاری به مرکز MRCC چابهار، ابتدا منطقه عملیات توسط یک فروند بالگرد SH3D نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مورد شناسایی و جست‌وجو قرار گرفت و سپس ناوشکن جمهوری اسلامی ایران «سهند» به‌‌عنوان ناو سرفرماندهی رزمایش، شناورهای رزمی مستقر در منطقه را برای اجرای عملیات آزادسازی اعزام کرد. سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی 2023 اضافه کرد: همچنین نیروهای عملیات ویژه ارتش و سپاه با مشارکت نیروهای عملیات ویژه چین و روسیه با فرود آمدن از هوا با اجرای راپل و فرود روی عرشه شناور ربوده‌شده، عملیات تصرف را انجام دادند و دزدان دریایی را دستگیر و عملیات آزاد‌سازی کشتی را اجرا کردند. وی تصریح کرد: این سناریوها شامل دستگیری دزدان دریایی، مبارزه با خرابکاری‌های ایجادشده در کشتی که توسط دزدان دریایی برای به تاخیر انداختن عملیات نجات ایجاد شده بود، همچنین مداوای زخمیان و مصدومان حادثه و در نهایت اجرای عملیات یدک‌ شناور تجاری به لنگرگاه امن با موفقیت انجام شد.
پس از تمرین آزادسازی یک کشتی در اقیانوس هند توسط یگان‌های ایران، چین و روسیه رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۳ نیز به پایان رسید. در مراسم پایانی همه شناورهای شرکت‌کننده در این رزمایش از نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه از مقابل ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران رژه رفتند. در این رژه، یگان‌های شناوری ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامل ناوشکن‌های سهند، جماران، بایندر و ناوهای بهرگان و نایبند و ناوهای موشک‌انداز زره، سیرجان و دلوار، همچنین شناور شهید ناظری، ناو شهید محمودی و شناورهای تندرو و همچنین ناوگروه چین شامل ناوشکن نانینگ و ناوگروه روسیه شامل آدمیرال گورشکوف و شناور پشتیبانی کاما حضور داشتند.
* افزایش تعداد کشورها و شناورهای شرکت‌کننده در رزمایش ۲۰۲۴
امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان رزمایش مرکب کمربند دریایی ایران، چین و روسیه ۲۰۲۳ و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به لطف خداوند رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران ۲۰۲۳ با تعداد یگان‌های بیشتری در حوزه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همچنین نیروی دریایی چین و روسیه از نظر تعداد و ترکیب و تجهیزات برگزار شد. وی ادامه داد: اگر بخواهیم از این رزمایش جمع‌بندی داشته باشیم، باید بگوییم بحمدالله نیروی دریایی هر سه کشور  توانستند با زبانی مشترک در دریا به بلوغ کامل برسند و از نظر ارتباطی هیچ‌گونه مشکلی در روند رزمایش وجود نداشت، همچنین از زبان تاکتیکی نیز که نقطه بسیار مهمی است هماهنگی بسیار خوبی میان یگان‌های شرکت‌کننده در این رزمایش بود و تمرینات و تاکتیک‌هایی که پیش‌بینی شده بود به نحو احسن و به بهترین شکل ممکن انجام شد. وی خاطرنشان کرد: عملکرد درست و بسیار دقیق نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه در این رزمایش، نشان می‌دهد آموزش‌ها در نیروهای مسلح از جمله ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کاملا متناسب با شرایط بین‌المللی است و حضور آنها در عرصه بین‌المللی با زبانی است که همه متوجه می‌شوند. فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به پیشرفت‌های کشور در حوزه دریا  تصریح کرد: همکاری صنایع دفاعی کشور با جوانان و شرکت‌های دانش‌بنیان موجب شده این بلوغ صنعتی در عرصه دریایی برای کشور ما به فضل الهی اتفاق بیفتد و موجب شده تسلیحات و تجهیزاتی در کلاس جهانی داشته باشیم. وی ادامه داد: بحث اصلی در این رزمایش تمرین برقراری امنیت دریایی و ایمنی دریانوردان است که همه تمرینات این حوزه با استفاده از تجهیزات شناوری پیشرفته و بویژه مرکز امنیت بین‌المللی که در کنارک مستقر است بخوبی توانست نقش خود را در این رزمایش ایفا کند و الحمدلله به نحو بسیار شایسته‌ای آنچه ما انتظار داشتیم در این رزمایش انجام شد. وی با اشاره به نقش برگزاری این رزمایش‌ها در امنیت منطقه و جهان گفت: در این چند روزی که رزمایش در منطقه برگزار شد سطح امنیتی منطقی به میزان قابل توجهی ارتقا یافت و ما شاهد هیچ واحد غیرموجهی در این منطقه نبودیم و شناورهای بیگانه‌ای را که گاهی در منطقه حضور غیرموجه داشتند مشاهده نکردیم. امروز ایران، چین و روسیه به ‌عنوان کشورهای قدرتمند دریایی در قالب اصل برابری و احترام متقابل در صحنه عملیاتی حضور یافتند و با برگزاری این رزمایش توانستند امنیت دریایی را به منطقه بلکه به جهان و تجارت جهانی هدیه کنند. ایرانی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا در سال‌های آینده کشورهای دیگری نیز به رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی در شمال اقیانوس هند اضافه خواهند شد گفت: ما از سال گذشته هدف‌گذاری و از کشورهای دوست و هم‌پیمان برای شرکت در این رزمایش دعوت کرده بودیم که کشورهایی برای این رزمایش ناظر فرستاده بودند و این به آن معناست که این کشورها در سال‌های بعدی در این رزمایش یگان خواهند داشت اما پیش‌بینی ما این است که میزان کشور‌ها و شناور‌های شرکت‌کننده در این رزمایش بیشتر خواهد شد، بویژه اینکه به لطف تلاش‌های فرزندان نظام اسلامی، امنیت دریایی در منطقه حاصل شده است و همسایگان ما نیز این تفاوت‌ها را حس کرده‌اند و امروز می‌دانند چه کشوری خیرخواه و برادر آنهاست. 
وی افزود: پیش‌بینی ما این است که رزمایش مرکب امنیت دریایی ۲۰۲۴ با عِده و عُده بیشتر و با تنوع تجهیزات بیشتر و در سطح بالاتری برگزار خواهد شد.

Page Generated in 0/0061 sec