تایمز اسرائیل: نتانیاهو از جنگ در چند جبهه فرار میکند
روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل اعلام کرد بنیامین نتانیاهو تاکید کرده است تلآویو را نمیتوان در میانه افزایش درگیریهای داخلی، به رویارویی با حماس و حزبالله کشاند. به گزارش تسنیم، روزنامه تایمز اسرائیل در گزارشی نوشت: بنیامین نتانیاهو به دنبال فرار از تشدید تنشها در چند جبهه است و اعلام کرده تلآویو را نمیتوان در میانه افزایش درگیریهای داخلی به رویارویی با حماس و حزبالله کشاند. این روزنامه صهیونیستی نوشت: نتانیاهو طی نشست مشورتی با «یوآو گالانت» وزیر دفاع، «الی کوهن» وزیر خارجه، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی، «ران درمر» وزیر امور راهبردی و سایر سران ارشد امنیت اسرائیل اعلام کرد باید از گسترش جبهههای درگیری اجتناب کرد و یک جبهه متحد ارائه داد. «شبکه 12» رژیم صهیونیستی نیز به نقل از نتانیاهو در این نشست گفت: «در میان ما بر سر موضوعات مختلف اختلاف وجود دارد. ما از همه جا - چه از سوی مخالفان و چه در خیابانها - با چالشهایی روبهرو هستیم». بر اساس این گزارش، نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره مسائل امنیتی تلآویو نیز اذعان کرد: «ما باید از اختلافات غیرضروری در داخل کابینه پرهیز کنیم؛ ائتلاف حکومتی باید قدرت و اتحاد خود را نشان دهد». در پی تنشهای اخیر در مرز لبنان با فلسطین اشغالی، یک مقام نظامی صهیونیست به وبسایت آمریکایی آکسیوس اعلام کرد ارتش اسرائیل و موساد ارزیابیهای متعددی درباره ماهیت واکنش حزبالله به حملات هوایی اسرائیل در لبنان ارائه دادهاند. به گزارش آکسیوس، «دیوید بارنیا» رئیس موساد در این زمینه اعلام کرد: حزبالله به احتمال زیاد به هر حمله هوایی اسرائیل پاسخ خواهد داد، بنابراین اسرائیل باید کنار ضربه زدن به اهداف حماس و اهدافی در لبنان، به حزبالله نیز ضربه بزند. بر اساس این گزارش اما «هرتسی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی که مخالف ایجاد تنش و درگیری با حزبالله بوده، تاکید کرد: مصلحت اسرائیل در این است که حزبالله خارج از معادله باقی بماند و به همین منظور پاسخ اسرائیل باید متمرکز بر حماس باشد. یک مسؤول نظامی صهیونیست نیز اعلام کرد در نهایت حاضران در نشست کابینه امنیتی تصمیم گرفتند به توصیه رئیس ستاد ارتش عمل کنند.
***
چشمانداز روابط امارات و آمریکا از نگاه نشریه فوربس
نشریه اقتصادی «فوربس» با اشاره به چرخش عربستان در روابط خود با شرق و غرب نوشت: با وجود تهدیدها و فشارهای آمریکا، امارات عربی متحده و همسایگانش در خلیجفارس با این واقعیت روبهرو هستند که نمیتوانند چشمان خود را به روی جهان چندقطبی ببندند و این کشور در مسیر عربستان گام خواهد گذاشت.
به گزارش ایرنا به نقل از این نشریه آمریکایی، وقتی جو بایدن سال گذشته در جریان سفرش به ریاض با برخورد سرد و بیتفاوت روبهرو شد، انتخاب چین به عنوان میانجیگر احیای روابط بین ایران و عربستان از سوی سعودیها محتمل بود. به نظر میرسد نفر بعدی در صف احیای روابط، امارات باشد که در رابطه با آمریکا در بسیاری از زمینهها تابع عربستان بود. این گزارش میافزاید: کاخ سفید تابستان سال گذشته از محمد بن زاید، حاکم امارات برای سفر به آمریکا دعوت کرد ولی هنوز این اتفاق نیفتاده است که به طور حتم نشاندهنده مشکلات عدیده بین آمریکا و امارات است. «تئودور کاراسیک» مشاور ارشد اندیشکده گولف آنالیتیک واقع در واشنگتن میگوید: به نظر میرسد امارات سیاست انتظار را در پیش گرفته و منتظر است ببیند چه اتفاقی بین عربستان، ایران و روسیه میافتد ولی این مساله واضح است که دیگر غرب انتخاب انحصاری شیخنشینها نیست. طی چند ماه گذشته، آمریکا، انگلیس و مقامهای اروپایی بارها به ابوظبی سفر کردهاند تا جلوی صادرات رو به افزایش این کشور به روسیه را بگیرند. صادرات قطعات الکترونیکی از امارات به روسیه در سال گذشته 7 برابر شده است. در همین پیوند «متیو اکسلرود» مشاور وزیر بازرگانی آمریکا طی بیانیهای اعلام کرد: کسانی که برای دور زدن تحریمهای روسیه تلاش میکنند باید پاسخگو باشند.
***
پلیتیکو: آمریکا دیگر دلیلی برای توبیخ عربستان ندارد
یک روزنامه آمریکایی در گزارشی نوشت: دولت جو بایدن برخلاف ادعاهایش، برنامهای برای بازنگری در روابط خود با عربستان سعودی ندارد و دیگر دلیلی هم برای توبیخ ریاض وجود ندارد. به گزارش فارس، روزنامه آمریکایی پلیتیکو، در گزارشی تحلیلی نوشت دولت بایدن برخلاف ادعاهایش، برنامهای برای بازنگری در روابط خود با عربستان سعودی ندارد و دیگر دلیلی هم برای توبیخ ریاض وجود ندارد. پلیتیکو مینویسد: ماهها از وعده دولت بایدن برای ارزیابی مجدد روابط آمریکا و عربستان سعودی و تهدید رئیسجمهور آمریکا به وجود عواقبی برای ریاض در صورت تصمیم به کاهش تولید نفت میگذرد اما هیچیک اتفاق نیفتادهاند. در ادامه این گزارش میخوانیم: به گفته چند مقام آمریکایی، دولت به طور رسمی روابط ریاض - واشنگتن را بررسی نکرده است. این مقامات فاش کردهاند آنچه در جریان است، بحث و گفتوگوهایی بین نمایندگیهای دیپلماتیک حساس آمریکایی و سعودی است که این رایزنیها هم روند عادی سیاستگذاری است. این مقامات آمریکایی ضمن توصیف گفتوگوهای فعلی ریاض و واشنگتن به «رایزنیهایی مستمر و بیشکل» تصریح کردهاند هیچ آغاز جدیای برای ارزیابی مجدد روابط از سوی دولت فعلی آمریکا با سران عربستان سعودی وجود ندارد و پایانی را هم نباید انتظار بکشیم.