printlogo


کد خبر: 261497تاریخ: 1402/1/20 00:00
اخبار

کاهش نرخ دلار در مرکز مبادله ارز و طلا
 قیمت هر دلار آمریکا دیروز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با ۱۳۰ تومان کاهش نسبت به روز کاری پنجشنبه (۱۷ فروردین) به ۴۰ هزار و ۶۳۹ تومان و نرخ حواله دلار نیز با ۱۱۸ تومان کاهش به ۳۶ هزار و ۹۴۵ تومان رسید.
برپایه داد و ستد بازار مبادله ارز و طلای ایران، قیمت هر اسکناس دلار دیروز ۴۰ هزار و ۶۳۹ تومان و قیمت حواله دلار ۳۶ هزار و ۹۴۵ تومان بود.
همچنین بهای هر اسکناس یورو ۴۴ هزار و ۳۴۶ تومان و بهای حواله یورو ۴۰ هزار و ۳۱۵ تومان و هر اسکناس درهم ۱۱ هزار و ۶۶ تومان و هر حواله درهم ۱۰ هزار و ۶۰ تومان کشف شد.
ربع سکه  نیز در مرکز مبادله ۹ میلیون و ۵۶۸ هزار تومان معامله شد.
قیمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید دیروز بدون تغییر قیمت نسبت به روز کاری پنجشنبه  (۱۷ فروردین) در بازار تهران ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.
هر قطعه سکه بهار آزادی طرح جدید بر اساس نرخ اعلامی اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران دیروز حدود ۳۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان داد و ستد شد.
***
نرخ سود بین بانکی 23.46 درصد شد
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به چهارشنبه ۱۶ فروردین با افزایش نسبت به هفته گذشته به 23.46  درصد رسید. گزارش جدید بانک مرکزی از نرخ سود بین بانکی نشان می‌دهد این نرخ در هفته گذشته هم روند افزایشی را طی کرده و به 23.46 درصد رسیده است. بنابراین میانگین وزنی نرخ بهره بین بانکی از 23.36 درصد هفته قبل به 23.46 درصد در هفته منتهی به 16 فروردین رسید.
روند صعودی نرخ بهره بین‌بانکی از بهمن سال گذشته آغاز شد؛ از هفته منتهی به 30 آذر، نرخ سود بین‌بانکی وارد کانال 21درصدی شده و تا هفته منتهی به 19 بهمن ماه در همین کانال در نوسان بود ولی از 26 بهمن این نرخ رکورد جدیدی را در کانال 22 درصدی به ثبت رساند و حالا این نرخ در کانال 23 درصدی در نوسان است.
بانک مرکزی در واکنش به افزایش نرخ سود بین‌بانکی، کریدور این نرخ را که پیش از این از 14 تا 22 درصد بود، به 17 تا 24 درصد افزایش داد. نرخ بهره بین‌بانکی اما بار دیگر به سقف کریدور جدید خود نزدیک می‌شود و باید دید بانک مرکزی اجازه شکسته شدن این سقف را خواهد داد یا نه.
***
کاهش جهانی قیمت کالاهای اساسی
این روزها در بازارهای جهانی قیمت انواع غلات، دانه‌های روغنی و خوراک دام کاهش داشته که خبر خوشی برای کشورهای وارد‌کننده این محصولات اساسی است. وضعیت تامین کالاهای اساسی در دنیا به دلیل وقوع جنگ روسیه و اوکراین و تغییرات آب و هوایی و نیز اشتیاق فراوان دولت‌ها برای ذخیره‌سازی به جای صادرات، نگران‌کننده است  اما آغاز فصل برداشت گندم و غلات در برخی کشورها باعث شده قیمت‌ها روند کاهشی داشته باشد. بر اساس آمارهای بلومبرگ، امروز ذرت که عمدتا به عنوان خوراک دام استفاده می‌شود، بیش از 9 دلار کاهش قیمت داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 643.5 دلار معامله شد. قیمت گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک نیز 6.5 دلار کاهش داشت و هر بوشل از این محصول به قیمت 675.5 دلار به فروش رفت.
دانه‌های روغنی هم با کاهش قیمت همراه شد به طوری که گیاه روغنی سویا کاهش 18.5 دلار را تجربه کرد.
کاهش قیمت‌های جهانی می‌تواند خبر خوبی برای کشورهای وارد‌کننده باشد، زیرا واردات با قیمت پایین‌تر می‌تواند قیمت‌ها را در داخل پایین بیاورد. ایران حدود 90 درصد روغن و 70 درصد خوراک دام مورد نیاز خود را وارد می‌کند.
***
کمبود سوخت در فرانسه و اختلال در عرضه جایگاه‌های بنزین
روزنامه فیگارو نوشت اعتصاب‌ها در پالایشگاه‌های نفت فرانسه سبب شد جایگاه‌های بنزین در این کشور با کمبود سوخت مواجه شوند.
این اعتصاب‌ها در اعتراض به طرح دولت فرانسه برای افزایش سن بازنشستگی شکل گرفته و همچنان ادامه دارد.
به نوشته این روزنامه، اقدامات صنعتی در روزهای اخیر توسط کارگران پالایشگاه‌های فرانسه شدت گرفته و این موجب اختلال در عرضه سوخت شده است، زیرا اعضای اتحادیه‌های فرانسوی، پالایشگاه‌ها و انبارها را از تحویل سوخت منع کرده‌اند. بر اساس جدیدترین آمارها جمع‌آوری شده توسط این روزنامه، شهر «وال دو مارن» بیشترس آسیب را دیده و تقریبا نیمی (49.4 درصد) از جایگاه‌های بنزین‌های محلی با اختلال جزئی یا کامل در عرضه سوخت مواجه هستند.
در منطقه پاریس 38 درصد جایگاه‌های سوخت تا 6 آوریل با کمبود حداقل یک نوع سوخت مواجه بودند. همچنین رانندگان گزارش دادند 39 درصد جایگاه‌های بنزین «هاوتز دسن» با مشکل مواجه بودند؛ این در حالی است که 24 درصد جایگاه‌های بنزین «اَندر-اِ-لُوآر» نیز تحت تأثیر قرار گرفتند و عرضه در آنها یا کم بود یا وجود نداشت.
بر اساس برآوردهای فیگارو، 6.3 درصد جایگاه‌ها در سراسر فرانسه اکنون با کمبود سوخت مواجه هستند.
اعتراض‌ها اواخر ماه مارس در سراسر فرانسه آغاز شد و بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات سراسری علیه اصلاحات بازنشستگی پیشنهادی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور این کشور شرکت کردند.
با ادامه اعتصابات در پالایشگاه‌ها و انبارهای نفت این کشور، نگرانی‌ها درباره کمبود سوخت در مقیاس بزرگ در تعطیلات عید پاکِ پیش رو تقویت می‌شود؛ مقامات فرانسه، کارکنان پالایشگاه «Gonfreville»، بزرگ‌ترین پالایشگاه این کشور را که تامین‌کننده سوخت کل منطقه «ایل دوفرانس» است و سوخت فرودگاه‌های اصلی پایتخت را تامین می‌کند، احضار کرده‌اند.

Page Generated in 0/0157 sec