کتاب «زاده زابل»؛ سرگذشت دکتر حبیبالله دهمرده، نماینده «زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند» در مجلس شورای اسلامی توسط انتشارات راهیار منتشر و روانه بازار نشر شد. به گزارش «وطن امروز»، کتاب «زاده زابل»؛ سرگذشت دکتر حبیبالله دهمرده، نماینده «زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند» در مجلس شورای اسلامی به قلم میلاد حبیبی، توسط انتشارات راهیار منتشر و روانه بازار نشر شد.
در بخشی از مقدمه نویسنده این کتاب، اینطور میخوانیم: «در دورانی که عدهای خسته و ناامید از دانشکدههای غربزده مدیریت، به دنبال واردات مدیر از غرب بودند تا مشکلات کشور را رفع کنند، سراغ عرصه مدیریت رفتیم! هدفمان این بود با زیر ذرهبین بردن مدیران جهادی و شاخص کشورمان، آنها را بهعنوان الگوهای موفق بومی در عرصه مدیریت و سیاستگذاری به جامعه معرفی کنیم.
در این میان ناگهان پایمان به سیستانوبلوچستان باز شد؛ سرزمینی که از نگاه سرمایهداری از مرکز دورافتاده و آنچنان امتیاز و اعتباری برایش قائل نیستند. مختصاتی که در طول این سالها به آن بیمهریها کردهاند، به دورش راندهاند، برایش کم گذاشتهاند و مردمان صبور و غیورش را رنجاندهاند. مدتهاست درباره فرصتها و تهدیدهای این استان حرف و حدیثهای زیادی مطرح شده است اما بعید به نظر میرسید که در چنین استانی سوژهای با موضوع پیشرفت، آن هم در حوزه مدیریت پیدا شود! ولی حقیقت چیز دیگری بود. این سرزمین حرفهای شنیدنی و روایتهای جذاب زیادی برای گفتن داشت.
آری! بهدرستی این سرزمین را سرزمین گنجهای پنهان و محرومیتهای آشکار نام نهادهاند. هنوز هم که هنوز است میتوان داشتههای این استان را به رخ نداشتههایش کشید. واقعاً هم چه عیبی دارد؟! بیاییم و بیش از پیش، مردان و مدیران سختکوش و پرتلاش این سرزمین را بزنیم توی سر سیل و خشکسالی و توفان و غوغای ریزگردها و کموکاستیها و تمام محرومیتهای چندین و چندساله سیستانوبلوچستان.
کتاب پیشرو، خاطرات شفاهی دکتر حبیبالله دهمرده، نماینده فعلی «زابل، زهک، نیمروز، هامون و هیرمند» در مجلس شورای اسلامی، استاندار اسبق لرستان، کرمان و سیستانوبلوچستان، رئیس اسبق دانشگاه سیستانوبلوچستان و... را روایت میکند».
همچنین در بخشی از کتاب نیز چنین آمده است: وقت خیلی گذشته است. اطرافیان آقا دائم به ساعتشان نگاه میکنند و اضطراب دارند. مردم در زابل چشم به راهند. آقا هم صحبتهایشان را جمعبندی میکنند و میفرمایند: «آقایان در این منطقه کارهای بسیار خوبی در زمینه تحقیقات و تغییر الگوی کشاورزی و دامداری انجام دادهاند. در زمینه احیای چاهنیمهها هم کارهای مؤثری انجام شده است که اگر این کارها نمیبود، چاهنیمهها پر میشد و ما هم امکانات لایروبی نداشتیم و این نقطه استراتژیک جمهوری اسلامی دچار بحران میشد».
بعد رو میکنند به حاضران و میفرمایند: «آقای دهمرده در این منطقه زحمات زیادی کشیدهاند. به ایشان دهمرده نگویید؛ بلکه ایشان حقیقتاً صدمرده است!»
کتاب «زاده زابل» که تحقیق آن بر عهده محمدجواد کربلایی و میلاد حبیبی بوده و نگارش آن توسط میلاد حبیبی صورت گرفته است، در 456صفحه، شمارگان 1000نسخه و قیمت 140هزار تومان از سوی انتشارات «راه یار» منتشر شده است.