گروه اقتصادی: شاخص رشد اقتصادی ایران متغیری است که در طول دهه 90 به طور میانگین صفر بوده و به عبارتی از این دهه به عنوان دهه از دست رفته یاد میشود. در این راستا یکی از کارویژههای دولت سیزدهم از ابتدا، هموار کردن مسیر رشد اقتصادیای بوده است. رشد اقتصادی که از سوی بانک مرکزی برای سال اخیر محاسبه شده به قیمت پایه سال ۱۳۹۵ به رقم 5.3 درصد با نفت و 4.5 درصد بدون نفت بوده است. به گزارش «وطن امروز»، بانک جهانی در جدیدترین برآورد خود اعلام کرد رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی به 2 درصد میرسد که کمترین کاهش در میان 18 کشور منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) به شمار میرود. بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود «خاورمیانه و شمال آفریقا» به بررسی وضعیت اقتصادی این منطقه پرداخته است. بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی ایران در سال جاری میلادی 2 درصد پیشبینی شده است.
برآوردهای این نهاد بینالمللی نشان داد رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی 2.7 درصد بوده است.
اگرچه رشد اقتصادی ایران بر اساس این برآوردها کاهش مییابد اما وضعیت ایران در میان کشورهای این منطقه بهترین وضعیت است و ایران کمترین کاهش رشد اقتصادی منطقه منا را دارد. در حالی که برآورد بانک جهانی، رشد اقتصادی منطقه منا در سال 2022 را 5.8 درصد برآورد کرده بود اما در این گزارش پیشبینی کرده است این رقم سال جاری میلادی تقریبا نصف شود و به 3 درصد کاهش یابد.
عربستان و کویت بیشترین افت رشد اقتصادی را در سال 2023 خواهند داشت. رشد اقتصادی این کشور در سال 2023 تقریبا به یکسوم کاهش خواهد یافت.
رشد اقتصادی عربستان از 8.7 درصد در سال 2022 به 2.7 درصد در سال 2023 و رشد اقتصادی کویت از 7.9 درصد به 2.7 درصد در همین سال خواهد رسید، این در حالی است که تنها کشورهایی که در این منطقه در سال 2023 افزایش رشد اقتصادی خواهند داشت، مراکش، جیبوتی و لبنان هستند.