printlogo


کد خبر: 261558تاریخ: 1402/1/21 00:00
تنش‌آفرینی، راه فرار رژیم مجعول از بحران‌های داخلی

مهدی گرگانی: از زمان روی کار آمدن دوباره بنیامین نتانیاهو در تل‌آویو، بحران‌های قدیمی در رژیم موقت صهیونیستی مجددا سر باز کرده و این رژیم را بیش از پیش در خطر سقوط و فروپاشی قرار داده است. 
با روی میز گذاشتن طرح‌های جنجالی کابینه نتانیاهو بویژه در زمینه اصلاحات قضایی، صدها هزار نفر از ساکنان اراضی اشغالی به خیابان‌ها ریخته و تظاهرات بی‌سابقه‌ای را در واکنش به افراط‌گری‌های دولت این رژیم به راه انداختند. بحران درونی رژیم تروریست صهیونیستی تا جایی پیش رفت که بسیاری از سفرا و وزرای کابینه نیز در مخالفت با رویه دولت نتانیاهو از سمت خود استعفا یا تهدید به کناره‌گیری کردند و حتی بسیاری از دولتمردان سابق این رژیم به صفوف معترضان در خیابان‌ها پیوستند. 
ایهود اولمرت، نخست‌وزیر اسبق رژیم صهیونیستی از  دولت‌های جهان خواست کابینه فعلی این رژیم را تحریم کنند. این مقام پیشین صهیونیست گفت: کسی که به دنبال نابودی دموکراسی و ساختار نژادی آن است، نمی‌تواند مدعی نمایندگی اسرائیل باشد. فرمانده اسبق نیروی هوایی رژیم صهیونیستی هم درباره بحران هویتی و سقوط کامل این رژیم هشدار داده و گفته: «ابدا و حتی در سخت‌ترین شرایط، مانند امروز احساس نمی‌کردم ما در برابر یک تهدید موجودیتی قرار گرفته‌ایم. من در جسم و جانم حسی دارم که قبلا تجربه‌اش نکرده‌ام. من این حس را نزد اکثریت همکارانم احساس می‌کنم». 
بحران داخلی رژیم صهیونیستی همچنین موجب تیره شدن روابط اسرائیل با نزدیک‌ترین متحدان خود در آمریکا و اروپا شده و ناقوس خطر را بیش از پیش برای صهیونیست‌ها به صدا درآورده و موجب درماندگی آنها شده است. جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا خواستار عقب‌نشینی نتانیاهو از طرح اصلاحات قضایی شد و به‌رغم اشتیاق بی‌بی برای سفر به واشنگتن، صراحتا اعلام کرد در آینده نزدیک دعوتی از نخست‌وزیر این رژیم برای سفر به آمریکا صورت نخواهد گرفت. 
کشورهای اروپایی نیز هر کدام جداگانه از دولت تل‌آویو انتقاد کردند و درباره تشدید بحران در این رژیم هشدار دادند. سفیر آلمان در اراضی اشغالی در سخنانی در این باره گفت: استقلال دستگاه قضایی یکی از اصول دموکراسی است و آلمان اختلافات در اسرائیل بر سر برنامه اصلاحات قضایی را زیر نظر دارد.  
مجموعه این بحران‌ها در رژیم صهیونیستی و فشارهای خارجی از یک سو و ناتوانی این رژیم در مقابله با آنها از سوی دیگر، مقامات این رژیم را به این نتیجه رساند که پرده‌ها بیش از پیش برافتاده و قدرت پوشالی این رژیم حتی توانایی مقابله با اعتراضات و معضلات داخلی را نیز ندارد. این مهم بنیامین نتانیاهو را به فکر استفاده از راهکار همیشگی این رژیم برای فرار از بحران‌های داخلی یا به نوعی به تعویق انداختن آن انداخت؛ این حربه قدیمی چیزی نیست جز تنش‌آفرینی علیه فلسطین و همچنین تنش‌زایی خارجی! 
* تشدید تنش علیه فلسطینیان 
بنیامین نتانیاهو در فاز اول سناریوی خود برای جلوگیری از فروپاشی داخلی، موقتا از طرح اصلاحات قضایی عقب‌نشینی و در وهله دوم از استعفای «یوآف گالانت» وزیر جنگ این رژیم جلوگیری کرد و حتی زمینه بازگشت وی را با یک عذرخواهی صوری از دولت فراهم کرد.  
بلافاصله پس از بازگشت گالانت، نظامیان رژیم صهیونیستی حمله به فلسطینیان در نقاط مختلف بویژه در قدس اشغالی را تشدید کردند. نیروهای امنیتی این رژیم بامداد چهارشنبه گذشته به صحن‌های مختلف مسجدالاقصی حمله کردند و ضمن هتک حرمت این مکان مقدس، با نمازگراران و معتکفان حاضر در آن درگیر شدند. سازمان امور اسیران فلسطینی گزارش داد رژیم صهیونیستی در این یورش، ۴۰۰ فلسطینی معتکف را دستگیر کرده و بیش از 240 نفر نیز در نتیجه این حملات مجروح شدند.  
رژیم صهیونیستی برای فرار از بحران‌های داخلی به همه تعهدات و توافق‌های صورت‌گرفته با تشکیلات خودگردان فلسطین هم پشت پا زد. رأی الیوم در این زمینه نوشت: یورش و تشدید خشونت علیه فلسطینیان در سایه نقض توافق میان تشکیلات خودگردان فلسطین و رژیم تل‌آویو که ماه گذشته در شهر «شرم‌الشیخ» با حضور مصر، اردن و آمریکا انجام شد، انجام می‌شود. 
رژیم صهیونیستی در فاز بعدی سناریوی خود حملاتی را علیه مناطقی در جنوب لبنان و مواضع مقاومت در نوار غزه انجام داد. رأی‌الیوم پیش از این درباره سناریوی صهیونیست‌ها در این زمینه، نوشته بود که نتانیاهو تمام تلاش خود را برای بحران‌آفرینی در قبال فلسطینی‌ها و حتی جنگی دیگر در غزه به کار خواهد گرفت. 
به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی از تنش‌آفرینی علیه فلسطینیان و محور مقاومت چند هدف را دنبال می‌کند؛ اول اینکه حواس شهرک‌نشینان را از اعتراضات داخلی به سمت تنش با فلسطینیان و محور مقاومت پرت کند. در چند شب گذشته شهرک‌نشینان از ترس موشک‌های مقاومت در بسیاری از مناطق مرزی بیشتر وقت خود را در پناهگاه گذرانده یا آماده فرار به سمت پناهگاه‌ها بودند. در چنین شرایطی کسی به دنبال حضور در خیابان برای اعتراض به دولت نخواهد بود.  
تشدید درگیری با فلسطینیان بویژه در قدس اشغالی و مسجدالاقصی تمرکز رسانه‌های داخلی و بین‌المللی را از اعتراضات داخلی در سرزمین‌های اشغالی به سمت بحران جدید سوق می‌دهد که باعث می‌شود رژیم صهیونیستی از زیر فشارها رها شود. از سوی دیگر حواس کشورها  و جامعه بین‌المللی نیز طی چند روز گذشته به سمت درگیری صهیونیست‌ها با فلسطینیان و همچنین تنش‌های مرزی با سوریه، لبنان و نوار غزه معطوف شده است.  
به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی تاکنون در اجرای سناریوی خود به موفقیت‌های نسبی دست یافته است اما این پایان داستان نیست. محور مقاومت به این حربه صهیونیست‌ها کاملا واقف است و اگرچه پاسخ حملات رژیم صهیونیستی را به گونه‌ای محدود داده است، با وجود توانایی در دادن پاسخی کوبنده اما به صورت کاملا هوشمندانه فعلا قصد ندارد با تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی دقیقا در زمین صهیونیست‌ها بازی کند و با افزایش بحران خارجی، به صهیونیست‌ها همان چیزی را بدهد که دنبالش هستند. 
بنابراین باید گفت با فرونشست گرد و خاک اخیر رژیم صهیونیستی علیه سوریه، لبنان و غزه، صهیونیست‌ها باید منتظر دور تازه‌ای از بحران‌های داخلی باشند؛ شواهد و مدارک هم نشان می‌دهد بحران‌های داخلی این رژیم پایانی ندارد و بزودی دوباره دامن آنها را خواهد گرفت.

Page Generated in 0/0066 sec