گروه اجتماعی: شب دوشنبه نخستین شب از لیالی قدر بود که همچون همیشه حال و هوایی خاصی داشت؛ همه آمده بودند حتی کمحجابها، به طوری که اکثر حاضران در مساجد، تکیهها، بقعهها و دانشگاهها را جوانان و نوجوانانی تشکیل میدادند که طنین مناجات، استغفار و الغوث آنها سکوت شب را میشکست. این مراسم به صورت زنده از شبکههای تلویزیونی و فضای مجازی نیز پخش شد و کسانی که توفیق حضور در مساجد را برای مناجات جمعی نداشتند، در خانه از طریق آنتنهای تلویزیونی و شبکه شاد همزمان مراسم شب احیای خود را برگزار کردند. مردم در سراسر کشور شب قدر را با حضور گسترده بویژه در اماکن متبرکه و امامزادهها به سحر رساندند. از سویی نیز شبکههای مختلف سیما با پوشش مراسم احیا در حرم مطهر رضوی، دلهای عاشقان حریم رضوی را از سراسر دنیا روانه صحن و سرای حضرت رضا(ع) کردند.
* شب قدر با حضور نیم میلیونی کاربران در شبکه شاد
ثبت بیشترین تماشای پخش زنده در شبکه آموزشی دانشآموز (شاد) با مراسم شب قدر از حرم مطهر رضوی که به صورت زنده پخش و مورد استقبال کاربران قرار گرفت، شکسته شد. همزمان با فرارسیدن شبهای قدر و ایام شهادت امام علی علیهالسلام، شبکه شاد مراسم شبهای احیا را از اماکن معنوی حرم مطهر رضوی، تکایا و مساجد پخش میکند. شبکه شاد مراسم نخستین شب احیا را که مصادف با شب ضربت خوردن امیرمومنان (ع) است، با ۲ ویژهبرنامه از کانال «پخش زنده» پوشش داد که بیش از ۶۱۸ هزار کاربر، بیننده این برنامهها بودند. ویژهبرنامه اول شب نوزدهم ماه مبارک از حرم مطهر رضوی در شبکه شاد به صورت زنده پخش شد و بیش از ۴۹۷ هزار کاربر یکتا بیننده این برنامه بودند که این تعداد رکورد جدیدی را در تماشای پخش زندههای شاد ثبت کرد همچنین تعداد کاربرانی که به صورت همزمان شاهد این پخش زنده بودند به بیش از ۴۱ هزار نفر در لحظه رسید. ویژه برنامه دوم از نخستین شب لیالی قدر نیز از هیات ثارالله زنجان با حضور حاج مهدی رسولی به صورت زنده پخش شد که بیش از ۱۲۰ هزار کاربر یکتا مخاطب این برنامه بودند و تعداد کاربرانی که به صورت همزمان این ویژهبرنامه را تماشا کردند به بیش از ۱۳ هزار نفر در لحظه رسید.
* حضور رئیسی در مراسم شب احیا در امامزاده صالح(ع)
رئیسجمهور بامداد دیروز در جمع مردم حاضر در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) حضور یافت و لحظاتی سخنرانی کرد. مراسم نخستین شب احیا در آستان مقدس امامزاده صالح(ع) تهران در حالی برگزار شد که سیدابراهیم رئیسی بدون اعلام قبلی در بین مردم حضور یافت و با استقبال آنان مواجه شد. در این مراسم ابتدا دعای پرفیض جامعه کبیره خوانده شد و سپس حجتالاسلام بیآزارتهرانی، تولیت آستان مقدس حضرت احمد بن موسی به سخنرانی پرداخت. وی با تأکید بر اهمیت شبهای احیا و مناجات با خداوند گفت: در شب نوزدهم ماه مبارک مقدرات توسط ملائک نوشته میشود و در شبهای بیستویکم و بیستوسوم به هدف اجابت میرسد. پس از سخنرانی، مداح اهلبیت علیهمالسلام محمدحسین پویانفر به خواندن ادعیه این شب، همچنین مداحی در رثای حضرت علی(ع) در شب ضربت خوردن امیرالمومنین پرداخت.
* ساعات و دقایق ماه مبارک رمضان جزو بهترین لحظات است
رئیس قوه قضائیه نیز طی سخنانی در مراسم شب قدر نوزدهم ماه مبارک رمضان در حرم امام خمینی(ره) اظهار کرد: برکت و رحمت ماه مبارک رمضان، فقط شامل حال انسانهای متقی نیست بلکه شامل همه انسانها و موجودات و زندگان و مردگان میشود. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای افزود: ساعات و دقایق ماه مبارک رمضان جزو بهترین ساعات و دقایق هستند و روزها و شبهای این ماه در زمره بهترین روزها و شبها قرار دارند و خداوند متعال در این ماه ضیافت، از بندگان خود به بهترین وجه پذیرایی میکند و سنگتمام میگذارد. وی با بیان اینکه برکات ماه مبارک رمضان فقط به مومنان اختصاص ندارد، گفت: خداوند متعال از همه میخواهد در ماه مبارک رمضان به فکر افراد گرفتار، کسانی که دِینی بر گردنشان است، افرادی که دستشان از دنیا کوتاه شده یا اسیر و دربند هستند و دور از خانه و کاشانه خود به سر میبرند، باشند. رئیس دستگاه قضا ادامه داد: چنانچه با وجود همه عنایات پروردگار رحمان و رحیم در ماه مبارک رمضان، فردی مشمول رحمت الهی قرار نگیرد بر حسب فرمایش امام صادق (ع) از عنایات پروردگار محروم شده و کارش بسیار سخت خواهد بود؛ اگر خداوند متعال در این ماه با برکت، قلم عفو بر گناهان و لغزشهای ما نکشد و ما را مشمول رحمت و غفران خود قرار ندهد و ما نیز زنده نمانیم که ماه مبارک رمضان سال بعد یا عرفه دیگری را درک کنیم، کارمان بسیار سخت خواهد بود. حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه شب نوزدهم ماه مبارک رمضان شب مقدرات، شب بیستویکم شب تایید و شب بیستوسوم شب امضاست، گفت: در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان میتوانیم آنچنان دست به دامن پروردگار متعال شویم که گویی تازه متولد شدهایم؛ امشب میتوانیم کاری کنیم که خداوند از همه تقصیرات ما بگذرد. رئیس عدلیه با بیان اینکه ما در لیالی قدر تمام اعمال سفارششده را انجام میدهیم تا رنگی از رنگ خدا پیدا کنیم و حیف است که این همه دعا و نیایش در شبهای قدر، منتهی به ایجاد تغییر و تحول در ما نشود، عنوان کرد: وقتی که در دعای جوشن کبیر، صفات پروردگار متعال را بیان میکنیم باید بدانیم که او مسببالاسباب است و همه چیز به یَد قدرت او بستگی دارد و باید اطمینان داشته باشیم که اگر به ریسمان الهی چنگ بزنیم پیروز خواهیم شد. وی بیان داشت: ما باید ببینیم و بررسی کنیم که آیا نوع رفتار ما با یک فرد مجرم و خطاکار به مانند سیره عملی امیرالمومنین است یا خیر؟ اگر فردی مرتکب جرم شد و به مجازات نیز رسید اما توبه کرد و خود را اصلاح کرد، آیا همچنان باید سوءسابقه داشتن با او همراه باشد؟ رئیس عدلیه تأکید کرد: باید در جایی که حکم خدا وجود دارد، قاطعانه و بدون اغماض عمل کرد و از دشمنان و شیطانصفتان و جنگهای تبلیغاتی آنان نهراسید و آنجایی نیز که مرتبط با امت و مردم خودمان است باید رحماء بینهم بود؛ و این سیره امامین انقلاب است که از امیرالمومنین علی (ع) آموختهاند. رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: در قضیه حجاب نیز ممکن است یک بانویی، برخی مسائل را رعایت نکند اما این به معنای آن نیست که این بانو، به دور از انقلاب و نظام است؛ نوع برخورد و رفتار ما با این قبیل افراد باید متفاوت باشد با کسانی که میخواهند از قضیه حجاب به نظام و عفت عمومی و بنیاد محکم خانواده ضربه بزنند؛ مطابق فرمایشات و تاکیدات مقام معظم رهبری، در این مقوله باید با برنامه وارد شد و با حساسیت عمل کرد.