printlogo


کد خبر: 261639تاریخ: 1402/1/26 00:00
وقوع سیل و آبگرفتگی معابر همزمان با ورود حجم بالای آب به سد‌ها در پی بارش‌های اخیر؛ سازمان هواشناسی نسبت به تداوم بارندگی‌ها هشدار داد
بارش باران و برف تا سه‌شنبه
سیلاب جان 3 نفر از هموطنان را گرفت

بارندگی‌های اخیر که در پی فعال شدن سامانه‌های جدید بارشی از اواسط هفته گذشته اتفاق افتاد، منجر به وقوع سیل در برخی مناطق کشور شد؛ بارش‌های سیل‌آسایی که باعث ورودی حجم بالای آب به برخی سدهای غرب و جنوب کشور شد، به طوری که دریچه چند سد در این مناطق از بیم سرریز شدن آب باز شد. متاسفانه 3 نفر از هموطنان بر اثر جریان سیلاب جان خود را از دست دادند. البته سازمان هواشناسی کشور برای بارندگی در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته هشدار قرمز اعلام کرده بود. بر این اساس برخی استان‌ها با مخاطره سیلابی شدن مسیل‌ها، بالا آمدن آب و آبگرفتگی گسترده مواجه شدند. طبق آخرین اعلام سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر، تا اواخر هفته گذشته 11 شهر و 31 روستا متاثر از سیل و آبگرفتگی بودند و خسارت‌های مالی، زیرساختی و کشاورزی این بارندگی‌های شدید هنوز برآورد نشده است. در این باره معاون عملیات سازمان امداد و نجات اعلام کرد: متاسفانه سیلاب در چند روز گذشته جان ۳ نفر را در شهرستان‌های بوکان، مهران و الموت به ترتیب در استان‌های آذربایجان غربی، ایلام و قزوین گرفت. مرتضی مرادی‌پور اظهار کرد: پس از اعلام هشدار قرمز هواشناسی، امدادگران هلال‌احمر در 6 استان غربی کشور در آماده‌باش کامل بودند و در روزهای گذشته تخلیه آب از 73 منزل مسکونی و نجات تعدادی از محصورشدگان از سیلاب انجام شده است. وی تصریح کرد: طی این مدت به 861 نفر در 11شهر، 21روستا و 2 منطقه عشایری امدادرسانی شده‌ است. مرادی‌پور افزود: تاکنون 385 نفر اسکان اضطراری یافته‌ و 24 نفر به نقاط امن منتقل شده‌اند. وی یادآور شد: تا ظهر روز پنجشنبه 24 فروردین از شدت بارش‌ها در شهرستان اندیکای استان خوزستان و شهرستان‌های بانه، سقز، سنندج و مریوان در کردستان کم شد اما بارندگی‌ها در آذربایجان‌غربی، کرمانشاه، ایلام و لرستان افزایش یافت و موجب آبگرفتگی در شهرستان‌های ارومیه، میاندوآب، گیلان‌غرب، اسلام‌آباد، سراوان، ملک‌شاهی، بروجرد، درود، الیگودرز و خرم‌آباد شد.
* بارش باران و برف تا سه‌شنبه آینده
سازمان هواشناسی از بارش باران و برف در برخی استان‌های کشور تا سه‌شنبه آینده و کاهش محسوس دما در اوایل هفته در استان‌های ساحلی دریای خزر و شمال شرق خبر داد. بر اساس تحلیل نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی، شنبه (امروز) در بیشتر مناطق کشور جو پایداری حاکم است و فقط در ارتفاعات سیستان‌وبلوچستان رگبار پراکنده پیش‌بینی  شده است. فردا یکشنبه هم در استان‌های اردبیل، گیلان،‌ مازندران و غرب گلستان بارش باران پیش‌بینی می‌شود. همچنین برای دوشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات جنوب کرمان و مناطقی از شمال غرب و روز سه‌شنبه در ارتفاعات البرز مرکزی، ارتفاعات جنوب کرمان و ارتفاعات جنوب سیستان‌وبلوچستان رگبار باران گاهی رعدوبرق و وزش باد شدید موقت انتظار می‌رود. روز یکشنبه همچنین در اردبیل و سواحل دریای خزر و دوشنبه در شمال شرق کشور کاهش محسوس دما پیش‌بینی شده است. برای سایر مناطق کشور نیز از شنبه تا پایان هفته روند تدریجی دما روی می‌دهد. طبق پیش‌بینی هواشناسی، احتمال غرق شدن شناورهای کوچک و متوسط صیادی و گردشگری، غرق شدن شناورهای نیمه‌سنگین و اختلال در تردد شناورهای سنگین و فوق‌سنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بنادر و آسیب دیدن شناورهای سنگین در روزهای آینده دور از انتظار نیست. 
* پیش‌بینی رگبار پراکنده در نیمه شمالی استان تهران
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، این استان در ۵ روز آینده آسمانی صاف تا نیمه ابری خواهد داشت و البته احتمال بارش پراکنده رگبار در مناطق شمالی نیز برای امروز وجود دارد. بر اساس آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی وضعیت جوی استان تهران برای ۵ روز آینده آسمانی صاف تا نیمه ابری و گاهی همراه با وزش باد پیش‌بینی شده است. تا فردا برای بخش‌های جنوبی استان تهران در بعضی ساعات وزش باد شدید نیز پیش‌بینی شده است. همچنین برای دوشنبه و سه‌شنبه در ارتفاعات گاهی رگبار پراکنده مورد انتظار است. بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران، آسمان تهران امروز شنبه (۲۶ فروردین‌ماه) صاف و گاهی همراه با وزش باد با حداقل دمای ۱۱ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و در یکشنبه ۲۷ فروردین‌ صاف تا قسمتی ابری و گاهی همراه با وزش باد با حداقل دمای ۱۳ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی شده است.
* دریچه چند سد در پی ورودی فراوان آب باز شد
سرازیر شدن آب فراوان به سدها در پی بارش‌های اخیر در مناطق غربی و جنوبی کشور موجب شد برای جلوگیری از سرریز آب، دریچه برخی سدها باز شود. سخنگوی صنعت آب در این باره گفت: دریچه برخی سد‌ها در استان‌های لرستان، کرمانشاه، ایلام و کردستان برای جلوگیری از سرریز شدن آب باز شد. قاسم‌زاده در پاسخ به این پرسش که کدام سد‌ها متأثر از بارش‌های اخیر بوده و به جز لرستان و کرمانشاه، دریچه کدام سد‌ها باز شده است؟ گفت: همانطور که پیش‌بینی می‌شد این سامانه آب و هوایی، فعالیت بسیار خوبی را در غرب کشور رقم زد و در استان‌هایی که اشاره کردید بارندگی رخ داد. بر اساس پیش‌بینی‌‌های انجام شده، عمده نگرانی‌ها درباره سد دز خوزستان بود به همین خاطر اجرای سناریو‌هایی از جمله رهاسازی آب توسط ستاد مدیریت و پشتیبانی سیل در وزارت نیرو در این سد از چند روز قبل آغاز شد. وی ادامه داد: علاوه بر این، از چند روز قبل سیلاب سد دویرج در استان ایلام و سد گاران استان کردستان، رهاسازی شد. بر اثر بارندگی‌ها، دبی رودخانه‌ها هم افزایش بسیار زیادی داشت. قاسم‌زاده خاطرنشان کرد: در استان لرستان هم دبی رودخانه‌ها تا 600 مترمکعب بر ثانیه ثبت شد. بر اساس پیش‌بینی‌‌ها، ورودی آب سد دز نیز افزایش یافته و به 5200 متر مکعب در ثانیه رسید. در حال حاضر دبی خروجی آب سد دز به 3700 مترمکعب بر ثانیه کاهش یافته است. وی همچنین افزود: با توجه به وسعت بارش‌ها و تداوم‌‌ این وضعیت، امیدواریم در چند روز آینده هم ورودی‌ آب به پشت سد‌های غرب و جنوب غرب کشور افزایش یابد. سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه سد کرخه هم 2000 مترمکعب بر ثانیه ورودی آب را ثبت کرد، گفت: با توجه به بارندگی‌های شمال استان‌های تهران و البرز، سد طالقان تا 260 مترمکعب بر ثانیه و سد کرج هم تا 160 مترمکعب بر ثانیه، دبی‌ ورودی آب به پشت سد را تجربه کردند. قاسم‌زاده تصریح کرد: بر اساس پیش‌بینی‌‌ها، برخی سد‌ها از جمله سد‌های کوچک‌گاران، تنگه حمام، بالارود و سزار در استان لرستان سرریز شدند که خوشبختانه در پایین‌دست سد، خسارت‌هایی برجا نگذاشتند.
***
امدادرسانی به ۱۲۳۲ نفر در سیلاب‌های اخیر   
معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر از امدادرسانی به ۱۲۳۲ فرد متاثر از سیل و آبگرفتگی در ۱۴ استان در 3 روز گذشته خبر داد.  مرتضی مرادی‌پور در این باره گفت: از ۲۳ فروردین تا ۲۵ فروردین ۱۴۰۲ تعداد ۴۵۰ نفر به دلیل بارندگی‌های سیل‌آسا مجبور به ترک منازل خود و اسکان اضطراری در اردوگاه‌های هلال‌احمر شدند. وی افزود: تا صبح روز جمعه 25 فروردین ۱۱ شهر، ۳۱ روستا و ۳ منطقه عشایرنشین متاثر از سیل و آبگرفتگی بودند و در 3 روز گذشته به یک هزار و ۲۳۲ نفر امدادرسانی شده ‌است. مرادی‌پور همچنین از انتقال ۳۰ نفر در استان‌های ایلام، کرمانشاه، خوزستان و لرستان به نقاط امن خبر داد و گفت: ۵۹۸ امدادگر هلال‌احمر در قالب ۱۳۹ تیم امدادی عملیات‌های متعددی را انجام دادندکه از جمله آن تخلیه آب از ۸۷ واحد مسکونی بود. معاون عملیات سازمان امداد و نجات گفت: روز پنجشنبه 24 فروردین 3 نفر از هموطنان‌مان در استان‌های ایلام، قزوین و آذربایجان غربی بر اثر حوادث جوی کشته شدند و خوشبختانه این آمار تا صبح روز جمعه افزایش نداشته است. بر اساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر، مرادی‌پور درباره توزیع اقلام امدادی در بین حادثه‌دیدگان گفت: تاکنون ۸۲ دستگاه چادر اسکان، ۳۹۴ تخته پتو، ۱۰۶ تخته موکت، ۵۰ شعله چراغ والور و ۳۳ بسته غذایی توزیع شده ‌است.

Page Generated in 0/0071 sec