رئیسجمهور بر پیگیری اجرای قانون جوانی جمعیت و ضرورت برخورد با متخلفان سقط جنین تأکید کرد
گروه اجتماعی: توجه به اجرای قانون جوانی جمعیت، برای مواجه نشدن کشور با بحران پیری در ۲ دهه آینده چون فراهم کردن شرایط ازدواج جوانان، ارائه خدمات ناباروری با پوشش بیمهای، تشویق و ترغیب به فرزندآوری و برخورد با متخلفان سقط جنین که مورد تاکید رئیسجمهور است، نیازمند عزم ملی و حمایت همهجانبه دولت برای افزایش موالید و جوانسازی جمعیت کشور است. هر چند اقداماتی در این زمینه انجام شده است اما به گفته کارشناسان با توجه به کاهش شدید میزان فرزندآوری در کشور نسبت به دهههای گذشته چنین اقداماتی ناکافی بوده و مسؤولان باید با جدیت طرح قانون جوانی جمعیت را در اولویت قرار دهند.
چهارمین جلسه ستاد ملی جمعیت پیش از ظهر دیروز شنبه به ریاست سیدابراهیم رئیسی برگزار و میزان اجرای قانون جوانی جمعیت و همچنین مصوبات جلسات قبلی ستاد از سوی دستگاههای متولی بررسی شد.
در این جلسه رئیسجمهور آمارهای ارائهشده درباره سقط جنین را نگرانکننده توصیف و بر ضرورت اهتمام وزارت بهداشت نسبت به این موضوع و هماهنگی بیشتر با دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان در این زمینه تأکید کرد.
وی در این جلسه موضوع جمعیت را از جمله موضوعات کلیدی و محوری کشور عنوان و با اشاره به فرصت بسیار کوتاه برای عبور از بروز مشکل جمعیتی، بر ضرورت توجه و اقدام جدی دستگاههای مسؤول نسبت به وظایف خود در این باره تأکید کرد.
رئیسی در ادامه به اهمیت فرهنگسازی در موضوع جمعیت اشاره کرد و دستور داد کارگروه ویژهای در زیرمجموعه ستاد ملی جمعیت و متشکل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر دستگاههای فرهنگی برای تولید محتوای فرهنگی درباره جمعیت تشکیل شود.
رئیسجمهور همچنین به دستگاههای مختلف اجرایی ۱۰ روز فرصت داد اگر درباره عملکرد قرارگاههای ستاد جوانی جمعیت نظر یا پیشنهادی دارند، اعلام کنند. بخشهای پژوهشی دستگاههای اجرایی نیز مکلف شدند در همین مدت زمان نسبت به مصوبات ستاد ملی جمعیت اعلام نظر کنند.
رئیسی در ادامه ایجاد خوابگاههای دانشجویی متأهلی را از جمله اقدامات مؤثر در افزایش جمعیت عنوان کرد و از وزارت راه و شهرسازی و وزارت علوم خواست این موضوع را با جدیت پیگیری کنند.
رئیسجمهور همچنین آمارهای ارائهشده درباره سقط جنین را نگرانکننده توصیف و بر ضرورت اهتمام وزارت بهداشت نسبت به این موضوع و هماهنگی بیشتر با دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان در این زمینه تأکید کرد. صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز موظف شدند مسائل شرعی این مساله و همچنین عوارض و تبعات فردی و اجتماعی آن در جامعه را بیشتر تبیین کنند.
رئیسی در ادامه سازمان اداری و استخدامی را مکلف کرد راهکارهای تمهید و تسهیلات همزمانی اشتغال و فرزندپروری را برای بانوان شاغل بررسی و به دبیرخانه ستاد ملی جمعیت ارائه کند.
وی همچنین بر پیگیری جدی اجرای مصوبات ستاد و قانون جوانی جمعیت از سوی دبیرخانه ستاد ملی جمعیت تأکید کرد و گفت: اگر دستگاههای اجرایی حین اجرای این قانون با نواقصی مواجه شدند، پیشنهادات اصلاحی خود را به دبیرخانه ارائه کنند تا پس از بررسی و تصویب برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارجاع داده شود.
* خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه قرار میگیرد
مدیر مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابنسینا از تربیت نیروهای متخصص برای ارائه خدمات درمان ناباروری خبر داد و گفت: خدمات ناباروری به منظور مهار تورم و برقراری آرامش اقتصادی خانوادهها تحت پوشش سازمانهای بیمه قرار میگیرد. علی صادقیتبار به برنامههای امسال این مرکز برای تحقق شعار «مهار تورم و رشد تولید» اشاره کرد و گفت: برای رشد تولید باید خدمات ناباروری را اشاعه دهیم و آموزشهای فوق تخصصی و با کیفیت بسیار خوب و مطابق استانداردهای بینالمللی به متخصصان ارائه کنیم. وی افزود: در سالهای اخیر توجه ویژهای به جوانی جمعیت و میزان زاد و ولد و موالید خصوصا برای افراد نابارور شده است. در حال حاضر ۲۰ درصد افراد جامعه (یک پنجم زوجها) نابارور و دچار نوعی اختلال ناباروری هستند. طبیعتا در چنین شرایطی آموزشهای ناباروری اهمیت پیدا میکند. از سوی دیگر با توجه به اهمیت و ضرورت حفظ موالید و نرخ رشد جمعیت، تربیت نیروهای متخصص به رشد تولید و اشاعه این خدمات کمک شایانی میکند. صادقیتبار ادامه داد: کاهش هزینههای خدمات درمان ناباروری از جمله مسائلی است که باید به منظور تحقق شعار «مهارم تورم» در حوزه درمان ناباروری عینیت پیدا کند. هم اکنون تمام دنیا برای درمان ناباروری زوجین از یک تکنولوژی مشخص و واحد استفاده میکنند، یعنی در همه جهان از ابزارها، دستگاهها و تجهیزات دقیق برای استحصال، نگهداری، رشد جنین و... استفاده میشود؛ هر کشوری برای درمان ناباروری ابزار جداگانهای ندارد. وی خاطرنشان کرد: طبیعتا این ابزارها بسیار گرانقیمت هستند. از سوی دیگر، مواد اولیه، مواد مصرفی، محیطهای کشت و دیگر موادی که برای ارائه خدمات مورد استفاده قرار میگیرد باید از تکنولوژی بالا برخوردار باشد. هر چند درمان ناباروری در تمام دنیا یک گونه انجام میشود اما ارائه خدمات ارزان و باکیفیت ناشی از هنر مدیریت است. ما در مرکز ناباروری ابنسینا بدون اقرار، خدماتی با کیفیت بالا و با قیمت کمتر از سایر کشورها به زوجین نابارور ارائه میدهیم. صادقیتبار افزود: در کشورهای اروپایی هزینه درمان ناباروری حدود ۱۰ هزار یورو است. در ایران هرچند مواد اولیه و مصرفی و سایر ملزومات از کشورهای خارجی تهیه میشود اما هزینههای درمان ناباروری کمتر از 1000 دلار است. چنین رویکردی خودش تحقق بخشیدن و عینیت بخشیدن به شعار مهار تورم است. وی افزود: امیدواریم با در دسترس قرار گرفتن این خدمات، هر زوجی که آرزوی فرزندآوری دارند و در این مسیر با مشکل مواجه هستند براحتی بتوانند در مجموعه ما درمان شوند.