printlogo


کد خبر: 261862تاریخ: 1402/1/31 00:00
یک شرکت آلمانی باید مجوزهای استقلال و پرسپولیس برای حضور در لیگ قهرمانان را تأیید کند
خان ژرمن‌ها مقابل سرخابی‌ها

باشگاه‌های ایرانی با راستی‌آزمایی شرکتی آلمانی برای دریافت صدور مجوز حرفه‌ای روبه‌رو هستند. رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران در حالی به حساس‌ترین روزهای خود رسیده است که همچنان بحث بر سر انتخاب نمایندگان فوتبال باشگاهی ایران برای فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا ادامه دارد. طبق آیین‌نامه سازمان لیگ فوتبال ایران، استقلال تهران به عنوان تیم قهرمان فصل گذشته لیگ برتر به همراه تیم‌های دوم و سوم (پرسپولیس و سپاهان اصفهان) و نساجی مازندران به عنوان قهرمان جام حذفی باید با دریافت مجوز حرفه‌ای در لیگ قهرمانان آسیا شرکت کنند. دریافت مجوز حرفه‌ای، چالشی تکراری در فوتبال باشگاهی ایران شده است به گونه‌ای که موجب شده مدیران باشگاه‌ها پس از جنجال‌آفرینی‌های فراوان و کش‌وقوس‌هایی که در پرداخت مطالبات خود داشتند با مشکلات ریز و درشت روبه‌رو شوند. افرادی نظیر علی فتح‌الله‌زاده، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال با ابهامات گسترده مالی نتوانست از پس مطالبات آندره‌آ استراماچونی برآید تا باشگاه استقلال مدارک مالی خود را ناقص به AFC ارسال کند، با اعتراض گسترده هواداران راهی جز استعفا برایش نماند. با گذشت چند روز از استعفای فتح‌الله‌زاده، صحبت‌هایی درباره مالکیت باشگاه پرسپولیس نیز بر سر زبان‌ها افتاد تا حضور سرخپوشان در لیگ قهرمانان نیز در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. با اینکه وزارت ورزش و جوانان تکلیف مالکیت این ۲ باشگاه را مشخص شده عنوان کرد اما همچنان بحث بر سر صوری بودن این موضوع وجود دارد. از سوی دیگر تخلفات ثبت شده فصل گذشته باشگاه‌های ایرانی همچون استقلال، پرسپولیس، گل‌گهر سیرجان، تراکتور تبریز و...  باعث به صدا درآمدن زنگ خطر برای تمام این تیم‌ها در فصل پیش رو شده است.
پیگیری‌ها نشان می‌دهد شرکتی آلمانی که قراردادی برای حسابرسی مالی اسناد باشگاه‌ها و فدراسیون‌های زیر نظر AFC دارد، طبق مقررات داخلی‌اش تمام پرونده‌های مرتبط با باشگاه‌هایی را که سابقه تخلف داشته‌اند مستقیم بررسی می‌کند و دیگر آنها را در اختیار نمایندگان آسیایی خود قرار نمی‌دهد. از این رو تمام پرونده‌های مالی باشگاه‌های پرسپولیس، استقلال، گل‌گهر سیرجان و نساجی مازندران در اختیار همین شرکت در آلمان قرار گرفته است تا این نهاد حقوقی با تطبیق پرونده‌هایی که در اختیار فیفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و دادگاه عالی ورزش است، درباره صلاحیت صدور مجوز حرفه‌ای‌سازی این باشگاه‌ها تصمیم‌گیری کند. نکته قابل توجه اینکه فدراسیون فوتبال نیز که به دلیل تخلفات گسترده باشگاه‌ها در فصل گذشته جریمه مالی شده است، حالا از چند باشگاه دیگر همچون آلومینیوم اراک، فولاد و مس رفسنجان خواسته است برای دریافت صدور مجوز حرفه‌ای اقدام کنند تا در صورت دریافت آن بتوانند به عنوان جایگزین نمایندگان احتمالی حذف شده، در لیگ قهرمانان فصل آینده شرکت کنند. شرکت آلمانی طرف قرارداد با AFC تا اواخر ماه مه میلادی (اواسط خردادماه) نتایج بررسی خود را در اختیار AFC قرار خواهد داد تا این موضوع مورد بررسی آنها نیز قرار بگیرد.
* پرسپولیس منتظر تیک سبز 
باشگاه پرسپولیس آخرین مدارک مربوط را در سامانه‌ ای‌اف‌سی بارگذاری کرد. بعد از تلاش ۷ ماهه باشگاه پرسپولیس، مدیران این باشگاه دیروز چهارشنبه آخرین اسناد را هم در سامانه مجوز حرفه‌ای کنفدراسیون فوتبال آسیا بارگذاری کردند. آخرین مدارک پرسپولیس مربوط به ورزشگاه آزادی و همچنین مالکیت این باشگاه بود که البته در روزهای اخیر دردسرهایی را نیز به دنبال داشت. با وجود ایرادات‌ ای‌اف‌سی به ورزشگاه آزادی، تقریبا اقدامی از سوی سازمان توسعه و تجهیز و همچنین وزارت ورزش انجام نشد و مشخص نیست ‌ای‌اف‌سی اسناد پرسپولیس را بپذیرد یا خیر. همچنین نگرانی پرسپولیس در بخش مربوط به مدارک تفکیک مالکیت از باشگاه استقلال است. چند روز پیش وزارت ورزش از حل این مساله خبر داده بود. به دلیل عدم بدهی قطعی باشگاه پرسپولیس، قرمزها امید زیادی دارند مجوز حرفه‌ای را دریافت کنند.
* توضیح وزارت ورزش و جوانان درباره نامه سازمان بازرسی کل کشور
روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد پاسخ این وزارتخانه به سازمان بازرسی کل کشور درباره عملکرد باشگاه استقلال آماده شده و هفته آینده به این سازمان ارسال می‌شود. به گزارش پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، در پی مصاحبه رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره عملکرد باشگاه استقلال، روابط عمومی وزارت ورزش و جوانان با تایید اظهارات مطرح شده توسط ذبیح‌الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد: درباره مشروح ایرادات وارده به عملکرد شرکت فرهنگی - ورزشی باشگاه استقلال، در تاریخ 6 فروردین 1402 از طریق دبیرخانه محرمانه وزارت ورزش و جوانان این نامه واصل شد که بلافاصله جلسه‌ای با حضور مدیرکل بازرسی، رئیس مرکز حراست، معاون ورزش قهرمانی، معاون توسعه منابع و مدیرکل حقوقی وزارتخانه تشکیل شد. طبق صورتجلسه، مقرر شد کارشناسانی از بازرسی، حراست، حقوقی و ۲ نفر کارشناس مالی در شرکت مستقر و نسبت به بررسی عملکرد و ارائه گزارش جامع اقدام کنند تا بعد از احراز هرگونه تخلف یا جرم، مراتب از طریق مراجع ذی‌صلاح پیگیری شود. حسب بررسی‌های انجام گرفته، گزارش وزارت ورزش و جوانان آماده شده و هفته آینده به سازمان بازرسی کل کشور ارسال می‌شود. ذبیح‌الله خداییان پیش از این با اشاره به وضعیت باشگاه استقلال گفته بود: از سال گذشته به مسائل این باشگاه ورود و در شرحی مفصل موارد متعددی را به وزیر ورزش و جوانان منعکس کردیم اما تاکنون پاسخی از سوی وزیر ورزش داده نشده است. درباره مواردی، پرداختی‌هایی صورت گرفته که منطبق بر قانون نبوده است. از وزیر ورزش توضیح خواستیم و منتظر هستیم ایشان پاسخ دهد.

Page Generated in 0/0056 sec