مهدی بختیاری*: حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای رهبر حکیم انقلاب اسلامی عمده بیاناتشان در دیدار جمعی از مردم، مسؤولان و کارگزاران نظام و سفرای کشورهای اسلامی که به مناسبت عید سعید فطر انجام شد را به موضوع فلسطین و مقاومت اسلامی در برابر اشغالگران صهیونیست اختصاص دادند.
اگر در سالهای گذشته صهیونیستها عمده تمرکز خود را بر نوار غزه به عنوان اصلیترین پایگاه گروههای مقاومت قرار داده بودند و از کرانه باختری خیال راحتتری داشتند اما در سالهای اخیر، این توازن به هم ریخته و حالا اسرائیل در داخل نیز خود را در معرض خطر ۲ جبهه میبیند.
مه سال 2021، وقتی ماجرای محله «شیخجراح» در قدس رخ داد، برای نخستینبار بود که مقاومت فلسطین از غزه با تمام توان به حمایت از فلسطینیهای کرانه باختری آمد و جنگ «سیفالقدس» شکل گرفت که توانمندیهای جدیدی از مقاومت فلسطینی را آشکار کرد.
با راهبرد «تسلیح کرانه باختری» که بارها از سوی ایران و رهبر عظیمالشان انقلاب اسلامی مورد تاکید قرار گرفته، امروز جوانان فلسطینی ساکن کرانه باختری و حتی ساکنان سرزمینهای 48، هر چه بیشتر به سمت مقاومت - آن هم از نوع مسلحانه- جذب میشوند که نمونه مشخص آن، تشکیل گروه مبارز «عرینالاسود» (بیشه شیران) است.
این گروه که از جوانان باانگیزه فلسطینی در نابلس تشکیل شده، در واقع موجی جدید در میان فلسطینیانی است که آرمانی جز مبارزه ندارند و نیز نمیخواهند وارد دستهبندیهای سیاسی گروههای باسابقهتر شوند.
اعضای «عرینالاسود» این روزها محبوبترین جوانان در بین مردم فلسطین هستند که رژیم صهیونیستی نیز بهشدت از سوی آنها احساس خطر میکند. در ماههای گذشته چندین و چند عملیات شهادتطلبانه در سرزمینهای اشغالی
- از تلآویو گرفته تا شهرکهای صهیونیستنشین کرانه باختری - رخ داد که عمده عوامل آنها همین جوانان فلسطینی بودند که بدون هیچ مرزبندی سیاسیای، تنها هدفشان مبارزه با اشغالگران است.
همه اینها در حالی است که دستگاه عریض و طویل امنیتی اسرائیل نتوانسته این عملیاتها (که بسیاری از مجریان آنها قبلا در بازداشت صهیونیستها بودند) را کشف و خنثی کند.
این عملیاتها، کوچک یا بزرگ - فارغ از اینکه به هلاکت چند نفر از صهیونیستها میانجامد- همانطور که در بخش اول این یادداشت هم گفته شد، شاهرگ حیاتی اسرائیل را هدف گرفتهاند و آن «امنیت» است.
گذشته از همه این موارد، طی ماه گذشته، اسرائیل برای نخستین بار «به صورت همزمان» از چند جبهه خارجی نیز مورد تهدید قرار گرفت که شامل شلیک راکت از جنوب لبنان، سوریه (جولان) و غزه میشد.
واکنش اسرائیل به این حملات - برخلاف گذشته که هر تهدید ولو کوچک را با مشت آهنین جواب میداد- یک واکنش منفعلانه بود. آنها تنها به چند نقطه کماهمیت در غزه حمله کردند و برای پاسخ به لبنان – چون میدانند نباید با حزبالله درگیر شوند - چند موشک به زمینهای کشاورزی و باغهای موز زدند که مورد تمسخر قرار گرفت.
این دقیقا همان هشداری است که 70 سال پیش «بن گورین» داد و حالا این هشدار خودش را نشان داده است.
حال چطور باید از این فرصت بزرگ استفاده کرد؟ حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در بیانات عید فطر، راهکار دقیق را فرمودند:
«راهبرد امروز جهان اسلام باید بر کمک و تقویت عناصر مبارز داخل فلسطین متمرکز باشد».
*کارشناس ارشد فلسطین