printlogo


کد خبر: 261978تاریخ: 1402/2/5 00:00
اخبار

متولدان ۱۴۰۱ از امروز سهامدار می‌شوند
وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: والدین متولدین ۱۴۰۱ از دوشنبه ۴ اردیبهشت‌ماه به‌مرور می‌توانند برای دریافت سهام نوزادان خود بدون مراجعه حضوری و از طریق درگاه ملی دولت هوشمند اقدام کنند. سیداحسان خاندوزی اظهار کرد: ماده 11 قانون جوانی جمعیت، وزارت اقتصاد را مکلف کرده است برای نوزادان تازه‌متولدشده سهامی را اختصاص دهد که این عدد برای متولدان سال 1401، یک‌ونیم میلیون تومان سهام به‌ازای هر فرد است. وی افزود: با توجه به اینکه منابع این مصوبه فراهم شده است، هماهنگی‌های بین دستگاه‌ها یعنی سازمان بورس اوراق بهادار و ثبت احوال کشور انجام شده است و به‌ دلیل اینکه بستر برای آنکه مردم بدون مراجعه و به‌راحتی این سهام را دریافت کنند، کمی زمان می‌برد، حالا این بستر فراهم شده است و به‌مناسبت عید سعید فطر متولدین 1401 می‌توانند از این امکان استفاده کنند. وزیر اقتصاد گفت: هر کدام از والدین متولدین سال 1401 می‌توانند به درگاه ملی دولت هوشمند به‌نشانی mygov.ir مراجعه و از طریق شماره گوشی همراه خود کد یکتایی را دریافت ‌کنند و بعد وارد حوزه خدمات و مشاوره‌های فرزندآوری ‌شوند. اسامی تمام متولدین سال 1401 وجود دارد و از طریق آن اقدام می‌کنند. خاندوزی ادامه داد: برای آنکه مراجعه یک‌باره شکل نگیرد، از دوشنبه 4 اردیبهشت‌ماه ابتدا برای نوزادان ۳ ماه نخست سال 1401 در نظر گرفتیم که به‌سرعت از طریق سامانه، کد یکتا دریافت کنند و ثبت‌نام سجامی آنها از طریق دستگاه حاکمیتی انجام خواهد شد و یکی از سهام مربوط به صندوق‌های قابل معامله را پدر یا مادر انتخاب می‌کنند. وی درباره متولدین 1400 بیان کرد: اجرای ماده 11 قانون از مهر 1400 لازم‌الاجرا بود اما چون منابع اجرا از سوی سازمان برنامه و بودجه تأمین نشد، با تأمین منابع برای متولدین 1401 اجرا خواهد شد. وزیر اقتصاد گفت: این سهام تا 23سالگی به نام خود نوزادان باقی می‌ماند و با تجمیع سود آن در واقع سرمایه ارزشمندی برای تشکیل زندگی یا اشتغال افراد ایجاد می‌کند که در 24سالگی می‌توانند از آن استفاده کنند.
***
نیاز مصرفی مردم مشمول مالیات مکرر نیست
سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به تحقق شعار سال با وضع مالیات بر معاملات مکرر مسکن گفت: هرگونه انتقال مالکیت اعم از فروش وکالتی نیز مشمول مالیات بر معاملات مکرر مسکن است. ابوالفضل نوروزی با اشاره به لایحه وضع مالیات بر معاملات مکرر مسکن اظهار داشت: این طرح به هیچ عنوان مردم و نیاز مصرفی را شامل نمی‌شود و اگر یک فرد حقیقی و حقوقی یک ملک را چند سال پیش خریداری کرده و در حال حاضر قصد فروش آن را دارد، مطابق متن لایحه مشمول مالیات بر معاملات مکرر مسکن نمی‌شود. سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در تشریح دیگر معافیت‌های در نظر گرفته شده در لایحه مالیات بر معاملات مکرر گفت: یک فرد حقیقی یا حقوقی می‌تواند «یک ملک» را خریداری و زیر یک سال «همان ملک» را بفروشد و مشمول مالیات بر معاملات مکرر نشود اما برای خرید و فروش ملک دوم به بعد مشمول مالیات بر معاملات مکرر خواهد شد. وی افزود: از سوی دیگر فرضا اگر یک نفر 100 ملک و مسکن در سال خریداری کرده و زیر یک سال این واحدهای مسکونی را به فروش نرساند، مشمول مالیات 60 درصدی در سال اول نخواهد شد. نوروزی با اشاره به اینکه ساخت مسکن و تولید به طور کامل مشمول این مالیات نخواهد شد، گفت: اگر فرضا یک شخص حقیقی یا حقوقی در لحظه 100 ملک را ساخته و آن را به فروش برساند، مشمول مالیات بر معاملات مکرر نخواهد شد. وی ادامه داد: همزمان با وضع این پایه مالیاتی با کاهش تقاضاهای سوداگری و غیرمصرفی زمینه کنترل قیمت در بازار مسکن مهیا شده و موتور تولید تورم در اقتصاد خاموش می‌شود. نوروزی با اشاره به رشد تولید در صورت وضع این پایه مالیاتی گفت: به دلیل هدایت سرمایه‌ها از سمت دلالی مسکن به تولید، وضع مالیات بر معاملات مکرر به رشد تولید ختم خواهد شد. این مقام مسؤول تاکید کرد: هر گونه انتقال مالکیت اعم از فروش وکالتی نیز مشمول مالیات بر معاملات مکرر مسکن است. سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: انتقال مالکیت ناشی از ارث مشمول مالیات نیست.
***
تعامل خوبی بین ارگان‌ها برای الحاق زمین دیده نمی‌شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مساله مسکن می‌تواند زمینه‌ساز رشد تولید شود و اگر ساخت مسکن در کشور شتاب بگیرد، مشاغل زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم رونق خواهند گرفت. اصغر سلیمی بیان کرد: غیر از بحث اقتصادی، ساخت مسکن و خانه‌دار شدن مردم، تأثیرات اجتماعی مثبتی خواهد داشت و باعث افزایش نشاط اجتماعی و رشد رضایتمندی در جامعه می‌شود، چراکه خانواده‌ای که مسکن در اختیار نداشته باشد، به نوعی با یک ناامنی روانی و ناامیدی مواجه خواهد بود. وی درباره روند الحاق زمین‌ها در حوزه انتخابیه خود گفت: الحاق زمین‌ها یک اقدام بین‌بخشی است که چند ارگان در آن دخیلند و متأسفانه تعامل خوبی در این میان در بین آنها دیده نمی‌شود. ما اگر بخواهیم نهضت مسکن‌سازی هرچه زودتر عملیاتی شود دولت باید به عنوان رأس، این قدرت را داشته باشد که این تعامل را بین آنها برقرار کند تا زمین با سرعت بیشتری در اختیار نهضت ملی مسکن قرار بگیرد و هرچه زودتر اهداف این طرح عملیاتی شود.

Page Generated in 0/0058 sec