printlogo


کد خبر: 262233تاریخ: 1402/2/11 00:00
یک مقام ارشد ارتش لهستان اعلام کرد اوکراین نمی‌تواند پیروز از نبرد با روسیه بیرون بیاید
شکست حتمی!
* زلنسکی اوایل جنگ 2 هفته در پناهگاه مخفی زندگی می‌کرد

گروه بین‌الملل: یک مقام ارشد ارتش لهستان اعلام کرد شواهد کنونی نشان می‌دهد اوکراین نمی‌تواند پیروز از نبرد با روسیه بیرون بیاید. یک مقام ارشد نظامی لهستان چشم‌انداز پیروزی اوکراین در نبرد با روسیه را کمرنگ توصیف کرد. «راجموند آندرژیچاک» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح لهستان اعلام کرد اوکراین شانس اندکی برای پیروز شدن در نبرد نظامی با روسیه دارد. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح لهستان در یک گفت‌وگو در دفتر امنیت ملی در ورشو یادآور شد بحران امنیتی اوکراین و درگیری‌ها در این کشور به طور کلی سیاسی و اقتصادی هستند و صرفا موضوع مربوط به ارتش نیست. آندرژیچاک تاکید کرد وقتی به درگیری در اوکراین نگاه می‌کند، عمدتا آن را از دریچه سیاسی می‌بیند و متأسفانه از این منظر خوب به نظر نمی‌رسد. افسر ارشد ارتش لهستان توضیح داد حداقل از منظر دوره یک تا 2 سال آینده، هیچ شواهدی دال بر اینکه نشان دهد روسیه منابع لازم برای ادامه عملیات نظامی خود را نخواهد داشت، وجود ندارد. به نظر می‌رسد همین موضوع باعث شده زلنسکی دست به دامن رئیس‌جمهور چین شود تا جنگ پایان یابد. از سویی یک‌سال از درخواست زلنسکی برای عضویت در اتحادیه اروپایی و ناتو می‌گذرد ولی هنوز هیچ پیشرفتی برای اوکراین در این زمینه حاصل نشده است.
«گیتاناس ناوسدا» رئیس‌جمهور لیتوانی در مصاحبه با روزنامه ایتالیایی «ریپابلیکا» که روز یکشنبه منتشر شد، احتمال پیوستن اوکراین به ناتو در جریان درگیری‌های فعلی این کشور را منتفی دانست. وی تصریح کرد: بحث درباره الحاق احتمالی اوکراین به ناتو از سخت‌ترین موضوعات نشست ائتلاف ناتو است که قرار است 11 و 12 ژوئیه در «ویلینیوس» برگزار شود. وی در این خصوص توضیح داد: «صادقانه بگویم این سخت‌ترین موضوعی است که در ویلینیوس با آن‌ مواجه خواهیم بود. لیتوانی برای یک دستور کار جاه‌طلبانه فشار می‌آورد اما برخی کشورها هنوز در ارسال سیگنال‌های قوی به [ولودیمیر] زلنسکی [رئیس جمهور اوکراین] درباره این موضوع مردد هستند». وی ایده ورود احتمالی کی‌یف به ناتو قبل از پایان جنگ اوکراین را منتفی دانست و گفت: «بسیار دشوار است. ما این را می‌دانیم و خود اوکراینی‌ها هم این را می‌دانند. ما باید به سمت مرحله عملی حرکت کنیم و مراحل و فرمول‌هایی تعیین کنیم تا مشخص شود چگونه پس از پایان درگیری عمل کنیم». ناوسدا همچنین ابراز امیدواری کرد نقشه راه الحاق اوکراین در این اجلاس ناتو مشخص شود. اوایل ماه آوریل، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو از کی‌یف بازدید و در جریان دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین تصریح کرد: «درهای ناتو به روی اوکراین باز است». وی همچنین تصریح کرد شرکت‌کنندگان در نشست ویلینیوس در ماه ژوئیه درباره تضمین‌های امنیتی برای اوکراین بحث خواهند کرد. «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین در رابطه با سفر استولتنبرگ به کی‌یف گفت که جلوگیری از پیوستن اوکراین به ناتو، همچنان از اهدف عملیات نظامی روسیه به اوکراین است. از سویی دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه با تاکید بر لزوم ریشه‌کن کردن رژیم کی‌یف، خواستار اعمال اقدامات تلافی‌جویانه علیه مقامات و چهره‌های اصلی اوکراین شد. اظهارات مدودف پس از آن مطرح شد که ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بر لزوم تحویل سلاح‌های جدید به کی‌یف و نیت اوکراین برای «بازگرداندن شبه‌جزیره کریمه به قلمرو این کشور» تاکید کرد. مدودف گفت: این حرف‌ها چیست؟ ضدونقیض‌گویی تحت تأثیر مصرف مواد؟ هذیان گفتن ناشی از بلاتکلیفی؟ فشار بر حامیان (رژیم کی‌یف)؟ پافشاری جمعی بر توهم؟ بدون شک، ملغمه‌ای از تمام اینهاست. وی در ادامه افزود: پاسخ درست به این هذیان‌گویی‌ها باید چنین باشد: «نابودی جمعی تمام پرسنل و تجهیزات نظامی دخیل در ضدحملات رژیم نئونازی و تحمیل شکست نظامی حداکثری به نیروهای اوکراین، تارومار کردن تمام و کمال دشمن و سرنگونی نهایی رژیم نئونازی کی‌یف و خلع سلاح کامل آن در سراسر قلمرو اوکراین. اقدامات تلافی‌جویانه علیه چهره‌های اصلی رژیم نئونازی بدون کوچک‌ترین توجه به موقعیت سکونت آنها و محدودیت زمانی».
زلنسکی پیش‌تر گفته بود: ضدحملات اوکراین در راه است. من به موفقیت این عملیات‌ها اطمینان دارم و شبه‌جزیره کریمه به اوکراین برگردانده خواهد شد اما برای موفقیت این عملیات‌ها، به تسلیحات نظامی بیشتری نیاز داریم. به گفته زلنسکی «انگیزه نیروهای ارتش روسیه روزانه کاهش می‌یابد؛ اگر آنها عقب‌نشینی کنند، هم باید از ما بترسند و هم از خودشان. این جنگ احتمالا سال‌ها و شاید ده‌ها سال طول بکشد.». این اخبار سبب شده است زلنسکی به شدت از شکست در مقابل روسیه هراس داشته باشد.
«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در مصاحبه‌ای گفت با خود سلاح کمری حمل و با آن به طور مرتب تمرین تیراندازی می‌کند. به گزارش راشا تودی، زلنسکی در مصاحبه‌ای که شنبه گذشته روی آنتن یک شبکه محلی اوکراینی رفت، گفت: «[همراه خود] اسلحه دارم. تیراندازی بلدم». وی مدعی شد اسلحه حمل می‌کند اما سوال یک خبرنگار را مبنی بر اینکه ممکن است از آن برای کشتن خود استفاده کند تا اینکه دستگیر شود رد کرد. وی گفت: «نه، نه، نه. برای [شلیک به] خودم نیست. مطمئناً برای شلیک متقابل است». او در ادامه در اشاره به مراحل اولیه جنگ، اسیر شدن به دست نیروهای روسیه را ننگ خواند.
بعد از آغاز «عملیات نظامی ویژه روسیه» در اوکراین، مقام‌های اوکراینی مدعی شدند نیروهای ویژه روسیه تلاش کردند به کی‌یف نفوذ و به مقر ریاست‌جمهوری روسیه در خیابان «بانکووا» حمله کنند.  زلنسکی در این‌باره گفت: فکر می‌کنم اگر وارد مقر دولت شده بودند، اینجا نبودیم. هیچ‌‌کس اسیر نمی‌شد زیرا برای دفاع بسیار سخت آماده بودیم... تا آخر آنجا بودیم. به گفته زلنسکی، در آغاز درگیری‌ها، جعبه‌های حاوی سلاح و مهمات در بخش‌های مختلف خیابان بانکووا وجود داشت. به ادعای وی، برخی شرکای غربی به وی توصیه کردند از کی‌یف فرار کند اما او پرواز آمریکایی برای خروج را رد کرده بود. با این حال به گزارش روزنامه تایمز انگلیس، گفته می‌شود بعد از آغاز جنگ اوکراین، زلنسکی و همکارانش حدود 2 ماه را به جای 2 هفته از پیش‌برنامه‌ریزی‌شده، در پناهگاهی گذراندند. طبق این گزارش، محرمانگی درباره این پناهگاه در حدی بود که افراد همراه زلنسکی باید توافق عدم افشا امضا می‌کردند و از افشای هرگونه جزئیات درباره طراحی، مکان، امکانات و حتی غذایی که آنجا می‌خوردند، منع بودند. 
***
آلمان‌ها در اعتراض به ارسال سلاح به اوکراین تظاهرات کردند
هزاران نفر در آلمان برای چندمین بار در خیابان‌های این کشور تظاهرات برپا کردند تا اعتراض خود را به ارسال سلاح به اوکراین برای نبرد با روسیه ابراز کنند. «بوریس پیستوریوس»، وزیر دفاع آلمان جمعه هفته گذشته در جریان سفری ناگهانی به شهر کی‌یف اعلام کرد اوکراین قرار است محموله‌ای از بیش از ۱۰۰ تانک جنگی مدل قدیمی‌تر لئوپارد 1 را از جانب آلمان و 2 کشور اروپایی دیگر دریافت کند. وزیر دفاع آلمان همچنین در مصاحبه‌ای با نشریه اسپانیایی «لا ونگواردیا» گفت: بیش از 100 نیروی اوکراینی آموزش کار با تانک‌های لئوپارد 1 را شروع کرده‌اند و آلمان تاکنون 18 تانک لئوپارد 2 و 40 خودروی نفربر زرهی «ماردر» تحویل اوکراین داده است. معترضان آلمانی با حضور در خیابان‌های این کشور اروپایی مخالفت خود را با ارسال سلاح به اوکراین ابراز کردند و خواستار از سرگیری مذاکرات صلح کی‌یف شدند.
***
تصرف 4 منطقه دیگر از «باخموت» توسط نیروهای روس
برخی منابع خبری روسیه دیروز از پیشروی نیروهای این کشور در «باخموت» خبر دادند. به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از خبرگزاری ریانووستی، وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام کرد نیروهای این کشور ۴ منطقه در غرب باخموت را تصرف کرده‌اند. باخموت شهری در استان دونتسک است و جدال نیروهای روسی با اوکراینی در این منطقه شدت گرفته است. اخیرا «یووگنی پریگوژین» رئیس گروه نظامی «واگنر» اعلام کرد بیش از ۸۰ درصد شهر راهبردی باخموت در اوکراین تحت سیطره این نیروها قرار دارد.

 


Page Generated in 0/0082 sec