printlogo


کد خبر: 262367تاریخ: 1402/2/14 00:00
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر داد
3 هزار ناشر در نمایشگاه کتاب

گروه فرهنگ و هنر: یک هفته تا آغاز سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب باقی مانده است؛ نمایشگاهی که ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ در محل مصلای بزرگ امام خمینی‌(ره) و همزمان در سراسر کشور به صورت مجازی در سایت کتاب برگزار می‌شود و البته یک بخش جدید برای کتابفروشی‌ها در قسمت مجازی دارد. مجموع ناشران داخلی و خارجی شرکت‌کننده در این دوره نمایشگاه نزدیک ۳ هزار ناشر هستند. بیش از ۲۰ کشور در قالب میهمانان بین‌المللی حضور خواهند داشت و کشور تاجیکستان میهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است. بنا به گفته مسؤولان نمایشگاه، امسال کتابفروشی‌های کشور هم می‌توانند در چارچوب ضوابط نمایشگاه نسبت به عرضه آثار خودشان به مردم اقدام کنند. در بخش مجازی، همواره این بحث مطرح بود که اگر نمایشگاه کتاب تهران برگزار ‌شود، احتمالا تاثیراتی در اقتصاد کتابفروشی‌ها به عنوان آخرین زنجیره دارد، لذا این تدبیر شد که کتابفروشی‌های کشور هم بتوانند از این مجموعه بزرگ که مردم از آن استقبال می‌کنند بهره‌مند شوند و آثار خودشان را عرضه کنند. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر دیروز در حاشیه برگزاری جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: هفته آینده سی‌وچهارمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب را خواهیم داشت. این نمایشگاه بزرگ‌ترین جشنواره فرهنگی نه تنها در کشور، بلکه در منطقه است که پیش‌بینی می‌کنیم ۵ تا ۷ میلیون بازدیدکننده داشته باشد. امسال اتفاقات خوبی در این رویداد افتاده و با همکاری بخش‌های مختلف، نظام یارانه‌ای خوبی برای خرید کتاب توسط گروه‌های مختلف همچون دانشجویان، اساتید و طلاب پیش‌بینی شده است. به دنبال این هستیم که این چتر حمایتی را گسترش دهیم.
محمدمهدی اسماعیلی بیان کرد: اتفاق جدیدی که افتاده این است که ۵۰۰ کتابفروشی‌ از طریق سامانه مجازی در این نمایشگاه مشارکت دارند. این اقدام از متضرر شدن برخی فعالان این حوزه جلوگیری می‌کند. ۳ هزار ناشر داخلی و خارجی در این نمایشگاه حضور دارند و از کشورهای مختلف میهمانانی دعوت شده و میهمان ویژه امسال کشور تاجیکستان است. همچنین ملاقات‌ها و انعقاد تفاهمنامه‌ها و قراردادهای همکاری در دستور کار است. در مجموع همه امکانات برای برگزاری یک رویداد فرهنگی در راستای ایجاد یک محیط پرنشاط برای عموم مردم به کار گرفته شده است.
وی عنوان کرد: در نمایشگاه کتاب امسال فضای مناسبی شکل گرفته و حضور مردم و خانواده‌ها صحنه‌های زیبایی را برای ناظران رقم خواهد زد و ان‌شاءالله با حمایت ناشران و همین‌طور اصحاب رسانه، مردم در این رویداد احساس نشاط بیش از گذشته خواهند داشت.
* جزئیاتی از بن خرید و بخش مجازی نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲
قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در گفت‌وگویی رادیویی درباره شعار نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ گفت: شعار نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ «آینده خواندنیست» است که شعار بسیار زیبایی است.
علی رمضانی با اشاره به بن‌های تخفیف تصریح کرد: مانند سال‌های گذشته برای دانشجویان، طلاب، اساتید و اعضای هیات علمی بن تخفیف کتاب در نظر گرفته شده که جزئیات آن اعلام شده و ان‌شاءالله از هفدهم اردیبهشت‌ به وبگاه کتاب مراجعه می‌کنند و ثبت‌نام خودشان را انجام می‌دهند. مجموعه بن‌های در نظر گرفته شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حامیان مالی نمایشگاه کتاب، امسال نسبت به سال گذشته افزایش داشته و بن دانشجویی از ۴۰۰ هزار تومان به ۶۰۰ هزار تومان افزایش داشته و بن اعضای هیات علمی هم از ۵۰۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان افزایش داشته است.
رمضانی با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی اضافه کرد: نکته دیگری که می‌خواهم بگویم بحث ارتباطات و رسانه است، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران بویژه صدای جمهوری اسلامی ایران، (رادیو) پتانسیل و اثرگذاری دیرپا و مستحکمی دارد. جایگاه رادیو در نمایشگاه را می‌خواهیم با شما در میان بگذاریم. همه ارکان دولت، وزارتخانه‌های مختلف بویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توانند از این پتانسیل برای اطلاع‌رسانی مسائل مختلف و حوزه‌های گوناگون استفاده کنند. ما وقتی راجع به جایگاه صحبت می‌کنیم، منظور جانمایی رادیو و همکاران رادیو است که می‌شود از این فرصت استفاده کرد؛ چرا از این فرصت استفاده نمی‌شود؟ مثلا به جای اینکه در همکف به رادیو جایی بدهند، جایی را در نظر بگیرند که در دسترس باشد و بتوانند اطلاع‌رسانی کنند. من تصور می‌کنم پتانسیل رادیو، پتانسیل بسیار قدرتمندی است که نمایشگاه کتاب می‌تواند از آن استفاده کند. یکی از نکات مهم برگزاری این دوره نمایشگاه کتاب را می‌توان حضور تاجیکستان در نمایشگاه دانست که این حضور باعث تفاهمنامه و اتفاقات خوشایندی در حوزه نشر بین ایران و تاجیکستان خواهد شد.

Page Generated in 0/0056 sec