قطع رابطه سیاسی ایران با آمریکا (1359 ش)
سلطه بلامنازع آمریکا در ایران از کودتای 28 مرداد 32 به مدت بیش از 25 سال در ایران ادامه داشت و تصویب کاپیتولاسیون و مصونیت برای اتباع آن کشور، دست آنان را در انواع دخالتها باز گذاشته بود. سرانجام پس از اشغال لانه جاسوسی و استعفای دولت موقت، دولت آمریکا دست به اقداماتی علیه ایران زد و در این روز، رابطه دو کشور با حمایت قاطع حضرت امام قطع شد.از آن زمان تاکنون آمریکا علاوه بر قطع روابط سیاسی، توطئههای متعددی در عرصههای سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی و اجرا کرده و این روند هماکنون نیز ادامه دارد اما این اقدامات با شکست مواجه شده و بر عزم مردم ایران برای ایستادگی در برابر آمریکا و بر تلاش این ملت برای خودکفایی افزوده است.
شهادت هنرمند متعهد و سید شهیدان اهل قلم سیدمرتضی آوینی (1372 ش)
شهید سیدمرتضی آوینی در سال 1326 ش در شهر ری متولد شد و پس از اخذ دیپلم، مدرک فوقلیسانس معماری را از دانشگاه تهران گرفت. وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به فعالیت در جهاد سازندگی مشغول شد و عازم روستاها شد. از آن پس به سوی فیلمسازی برای جهاد کشانده شد و بعدها در این گروه، مجموعه فیلمهای «روایت فتح» را به انجام رسانید. شهید آوینی از سال 1367 به فعالیت در حوزه هنری پرداخت و آثار متعددی را در این زمینه از خود به یادگار گذاشت. شهید آوینی از سال 1371 با تأکید مقام معظم رهبری فعالیت دوبارهای را در جهت ساخت سری جدید روایت فتح آغاز کرد و همزمان با فعالیت گروه تفحص، تصاویر جدید روایت فتح را ضبط کرد. سیدمرتضی آوینی سرانجام در 20 فروردین 1372در یکی از فیلمبرداریهایی که گروه روایت فتح در منطقه فکّه داشتند، بر اثر انفجار مین به خیل شهدا پیوست. پیکر پاک آن شهید با حضور مقام معظم رهبری تشییع شد و از جانب معظمله، وی «سید شهیدان اهل قلم» نامیده شد. در مراسم تشییع شهید آوینی، حضرت آیتالله خامنهای، خود را بزرگترین داغدار آن عزیز خواندند.
روز ملی انرژی هستهای
فروردین ماه سال 1385 خبر دستیابی ایران به فناوری غنیسازی اورانیوم و راهاندازی یک زنجیره کامل غنیسازی در نطنز اعلام شد. در پی این خبر با تصویب شورایعالی انقلاب فرهنگی، به پاس قدردانی از تلاشهای افتخارآمیز دانشمندان جوان ایران اسلامی، بیستم فروردین ماه، مقارن با تکمیل چرخه سوخت هستهای در تقویم رسمی ایرانیان روز ملی فناوری هستهای نام گرفت.
کشتار فلسطینیان روستای دیریاسین توسط صهیونیستهای تروریست (1948م)
پس از تصویب در قطعنامه سازمان ملل، در 29 نوامبر 1947م، تصمیم بر این شد که فلسطین به دو قسمت عرب و یهود تقسیم شود که این امر با اعتراض فلسطینیان روبهرو شد. در این میان گروههای تروریستی صهیونیستی با سنگدلی تمام دست به عملیات کشتار اعراب فلسطینی و آواره کردن آنها زدند. یکی از بیرحمانهترین کشتارهای این مزدوران صهیونیستی، یورش به روستای فلسطیننشین دیریاسین بود که در این حمله بیش از 270 نفر را به طرز وحشیانه به خاک و خون کشیدند. در میان این افراد، 137 زن که بین آنها، 25 زن باردار بود نیز کشته شدند.
سقوط صدام، دیکتاتور سفاک عراق در پی سقوط بغداد (2003م)
پس از حملات یازدهم سپتامبر 2001م و تصمیم آمریکا برای حمله به عراق، سیل تبلیغات آمریکا و انگلیس علیه عراق به اتهام تولید و تکثیر سلاحهای کشتار جمعی باعث شد نیروهای این دو کشور در بیستم مارس 2003م به عراق حمله برند. پس از سه هفته از آغاز جنگ، ارتش و مقامات عالیرتبه عراق، یکباره دست از مقاومت کشیدند و با حرکتی از پیش تعیین شده، کشور را به اشغالگران سپردند. با سقوط بغداد در نهم آوریل 2003م، دوران حکومت سیاه و ننگین دیکتاتوری از نسل چنگیزخان و تیمورلنگ و هیتلر پایان یافت و زمانه عربدهکشیهای مستانه از قدرت و ایجاد جو رعب و وحشت خاتمه پذیرفت. با این حال مدتی بعد در حرکتی نمایشی، صدام توسط اشغالگران گرفتار آمد و دور تازهای از فریب افکار عمومی جهان آغاز شد.