یاسر احمدوند، معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد در دیدار با سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی - آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: نمایشگاه کتاب در تقویم خانوادهها قرار گرفته و این از برکات جمهوری اسلامی است که مردم مشتاق نمایشگاه و مطالعه هستند.
وی افزود: با توجه به اینکه نمایشگاه مجازی با ارسال رایگان در کنار نمایشگاه حضوری در حال فعالیت است، مردم ترجیح میدهند از نمایشگاه حضوری بازدید کنند و در این فضای عمومی و اجتماعی، حضور فیزیکی داشته باشند. از این رو شاید بتوان گفت خرید کتاب موضوع دوم بوده و هدف، بیشتر بازدید از نمایشگاه است. در واقع حضور در نمایشگاه کتاب در تقویم خانوادهها قرار گرفته و این از برکات جمهوری اسلامی است که مردم مشتاق نمایشگاه و مطالعه هستند.
احمدوند حضور خانوادهها در نمایشگاه کتاب را یک فرهنگ مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: پس از حضور رهبر معظم انقلاب مدظلهالعالی در نمایشگاه کتاب سیوچهارم، جمعیت بیشتری رهسپار مصلای امام خمینی(ره) شدند. برگزاری این رویداد در قلب پایتخت، بدون محدودیت و گزینش و همراه با امنیت کامل، از قدرت نظام جمهوری اسلامی سرچشمه میگیرد. وی در پاسخ به سوال سردار سلیمانی مبنی بر اینکه آیا آمار دقیق روزانه از حضور مردم و فروش کتاب دارید؟ گفت: شمارش دقیقی از حضور مردم در نمایشگاه نداریم اما با برآوردهایی که داشتیم تخمین میزنیم روزانه 300 تا 400 هزار نفر از این رویداد بازدید میکنند. البته روز سهشنبه (بیستوششم اردیبهشتماه ۱۴۰۲) که به مناسبت شهادت امام جعفرصادق(ع) تعطیل بود این آمار بیشتر بود.
احمدوند گفت: حدود 20 هزار نفر در ستاد اجرایی و ۱۵۰ نفر هم در مرکز پاسخگویی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران مشغول به کار هستند.
سردار یعقوب سلیمانی نیز این نمایشگاه را وزین توصیف کرد و گفت: با توجه به مواردی چون گرانی کتاب و دوری مردم از نمایشگاه، استقبال معناداری از نمایشگاه کتاب شد. او با اشاره به اینکه هر چقدر برای کتاب و مطالعه هزینه کنیم مفید و خوب است، گفت: علاقه دارم که بین کتابها چشم بگردانم و با دقت غرفهها را از نظر بگذرانم. هر چند ممکن است کتابی نخرم اما حضور در این فضا لذتبخش است.
همچنین علی رمضانی، قائممقام و سخنگوی سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پیامی در فضای مجازی نوشت: مجموع فروش سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران بیش از ۴۰۱ میلیارد تومان است. مردم عزیز سراسر کشور ۲۵۱ میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در بخش حضوری و ۱۴۹ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در بخش مجازی کتاب خریدند.
تعداد کتابهای خریداریشده بیش از 3.5 میلیون نسخه تخمین زده میشود. تعداد نسخههای فروش رفته در بخش مجازی (دقیق) ۱/۳۶۹/۶۰۶ نسخه.
تخمین تعداد نسخههای فروشرفته در بخش حضوری (بر اساس میانگین قیمت کتابهای فروش رفته در بخش مجازی): ۲/۲۹۷/۵۲۹ نسخه.