وزیر راه و شهرسازی در گفتوگو با وزیر حملونقل عراق آخرین روند پروژه ریلی شلمچه - بصره، سفرهای اربعین زوار ایرانی و برگزاری اجلاس وزرای حملونقل را بررسی کرد.
مهرداد بذرپاش در تماس تلفنی با «رزاق محیبس السعداوی» پروژه راهآهن شلمچه به بصره و اقدامات دولت عراق در تملک اراضی مسیر این خط ریلی را مورد بررسی قرار داد.
بذرپاش در این گفتوگو به مسؤولیت شرکت راهآهن جمهوری اسلامی در پیگیری ساخت خط ریلی شلمچه به بصره و مسؤولیت مدیرعامل راهآهن در پیگیری روزانه و مستمر و ارائه گزارش اقدامات انجامشده اشاره کرد.
اواسط فروردین امسال مهرداد بذرپاش در دیدار با وزیر حملونقل عراق گفته بود: جمهوری اسلامی ایران به دلیل همجواری با کشور عراق و مرزهای مشترک با آن کشور پروژههای قابلتوجهی در حوزه حملونقل برای گسترش همکاریها در دستور کار دارد. راهآهن شلمچه - بصره پروژهای است که سالهای سال معطل مانده بود که یکی از موضوعاتی بود که امروز درباره آن، ۲ کشور تصمیمگیری کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه این منطقه از شلمچه و از ابتدای خاک عراق در زمان جنگ مینگذاری شده بود، در توافق با وزیر حملونقل عراق مقرر شد در کوتاهترین زمان زمین تحویل دولت ایران شود تا با اولویت بعد از ماه مبارک رمضان عملیات مینروبی توسط جمهوری اسلامی ایران انجام شود.
وی ادامه داد: در مسیر ریلی 32 کیلومتری که توسط عراق ساخته میشود، رود شطالعرب وجود دارد که مقرر شد ایران احداث پل متحرک را روی رود انجام دهد.
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری اینکه ساخت این پل به شکل موازی همراه با احداث مسیر ریلی آغاز میشود، گفت: مقرر شد زمینهای مورد نیاز اطراف رودخانه شطالعرب برای احداث پل در اختیار ایران قرار گیرد و طرف عراقی متعهد شد این امر هرچه سریعتر انجام شود.
بذرپاش از ساخت خطآهن شلمچه - بصره و پل متحرک طی 18 ماه خبر داد و با بیان اینکه اگر حین انجام کار قدری زمان طولانیتر شود توافق لازم بین ۲ کشور انجام خواهد شد، اضافه کرد: ایران و عراق همچنین توافق کردند نقشه جامع همکاری حملونقلی در بخشهای مختلف ریلی، جادهای و دریایی تنظیم شود تا کارهای مشترک بین ۲ کشور طبق نقشه جامع انجام شود. بهگفته وی، لایروبی کشتیهای مغروق و سایر لایروبیهای مورد نیاز از جمله توافقات دیگر نشست بین ۲ کشور ایران و عراق بود و مقرر شد این موضوعات در کمیته مشترک پیگیری شود.
وی موضوع دیگر مورد بحث در این نشست را تکمیل راهآهن و مسیر جادهای مرز خسروی به بغداد اعلام کرد و با اشاره به پیگیری موضوع ترانزیت کامیونهای ۲ کشور از طریق وزارت اقتصاد اظهار کرد: ایران با عراق 4 مرز مشترک مهران، چذابه، شلمچه و خسروی دارد که هر کدام از آنها اهمیت خاص خود را دارد. برخی از این مرزها، مرزهای ترانزیتی ایران است. از آنجا که موضوع ترانزیت مربوط به وزارت اقتصاد و مالیه عراق است، مقرر شد از طریق وزارت اقتصاد موضوع ترانزیت کامیونهای باری دنبال شود.