علیاکبر غلامی: حضرت آیتالله العظمی خامنهای صبح روز گذشته در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس یازدهم، این مجلس را در مجموع و در نگاهی کلی، مجلسی انقلابی، جوان، پرتحرک و دارای مصوبات خوب برای رفع مشکلات کشور خواندند و فرمودند: «بعد از ۳ سال، در مجموع این مجلس را همچنان انقلابی، جوان و پرتحرک میدانم، البته این نگاه، کلی و بدون در نظر گرفتن استثنائاتی است که ممکن است در مجلس وجود داشته باشد».
درباره تفقد، حسنظن و تمجید رهبر حکیم انقلاب نسبت به مجلس یازدهم، آن هم بعد از حاشیههایی که توسط غیرخودیهای نمایندهنما، جریان غربگرا و ضدانقلاب برای مجلس ایجاد شده است، نکاتی وجود دارد.
1- استفاده از واژه «انقلابی» برای مجلس یازدهم آن هم در سال سوم، حتما از جنس راهبردی است و نه از جنس یک صفت ساده برای مجلس. به تعبیر دیگر، رهبر انقلاب کلیت مسیر و برآیند نمودار عملکرد مجلس در این 3 سال را انقلابی میدانند و حتما این نگاه ناظر به رفتار فردی همه نمایندگان مجلس نیست، کمااینکه بعضی رفتارهای فردی نمایندگان مجلس حتما به ضرر مجلس تمام شده و مورد تایید نیست.
2- انقلابی بودن، شاخصههایی دارد که رهبر انقلاب در دیدار سال گذشته نمایندگان، به بعضی از مصادیق اشاره فرمودند؛ مردمی بودن، سادهزیستی، مسؤولیتپذیری، مقابله با فساد، همکاری صمیمانه با دیگر قوا برای مدیریت کشور و جلوگیری از عوامزدگی.
در برخی دورهها، برخی نمایندگان به جای وظیفه نمایندگی، دنبال حاشیهسازیهای سخیف بودند. در مجلس دهم، موضعگیری بیمبنای پروانه سلحشوری قبل از شروع رسمی مجلس دهم درباره حجاب و نمایندگان خانم مجلس نهم بود. این نماینده اصلاحطلب بعد از پیروزی لیست اصلاحات در تهران، در مصاحبه با یک خبرنگار ایتالیایی که وبسایتهای ضدانقلاب آن را پوشش دادند، با الفاظی توهینآمیز نسبت به بانوان نماینده صحبت کرد و جنسیت آنها را زیر سوال برد.
سلحشوری در پاسخ به این خبرنگار زن که میپرسد بانوان نماینده فعلی (مجلس نهم) چطور فکر میکنند، میگوید: «آنها (نمایندگان خانم اصولگرا) مثل ما فکر نمیکنند و نمایندگان زن مجلس تا الان عملا ضد زنان بودهاند و تنها جنسیت زنانه داشتند. میدانید بعضی زنها علیه زنها صحبت میکنند و اینها زن نیستند و فقط جنسیت زنانه دارند».
سلحشوری در این مصاحبه، اظهاراتی درباره کنار رفتن حجاب از سر زنان ایرانی نیز به زبان میآورد ولی بعد از انتقادات گسترده از سخنان بیمبنای این فعال اصلاحطلب مقابل یک خبرنگار غربی، وی بابت سوءتفاهمات به وجود آمده، عذرخواهی میکند اما باز هم در ادامه وظیفه نمایندگی نشان میدهد یکی از بیربطترین نمایندگان مجلس است.
3- رهبر انقلاب در مراسم بیستوهفتمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی رحمهالله علیه فرمودند: «انقلاب مال همه است، انقلاب یک شط جاری است... و همه میتوانند انقلابی باشند... همه انقلابی باشند تا بتوانیم این راه ـ دستیابی به اهداف انقلاب ـ را با موفقیت پیش ببریم».
معظمله یکی از شاخصهها برای انقلابی بودن را حساسیت در برابر دشمن و نقشه دشمن و عدم تبعیت از آن دانستند اما چگونه مجلس میتواند این شاخصه را به دست بیاورد و ادامه دهد؟
حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای در دیدار مردم نجفآباد در سال 94، به ذکر مصداقی از عدم دشمنشناسی، عدم تبعیت از دشمن و نفوذ در مجلس ششم اشاره میکنند و میفرمایند: «نفوذ واقعی است اما گاهی اوقات فرد نفوذی خودش هم متوجه نیست در چه مسیری قرار گرفته است».
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به بیانات امام هوشیار و مجرب مبنی بر اینکه گاهی اوقات سخن دشمن با چند واسطه از زبان افراد موجه شنیده میشود، افزودند: این فرد موجه، نه پولی گرفته و نه تعهدی داده است اما بدون آنکه بداند، سخن دشمن را تکرار میکند و در واقع به نوعی زمینهساز نفوذ شده است.
ایشان به نمونههایی از نفوذیهایی که احیانا خودشان هم متوجه نبودهاند، اشاره کردند و گفتند: در سالهای گذشته در صحن علنی مجلس، یکی از نمایندگان، با تکرار حرف دشمن، نظام اسلامی را متهم به دروغگویی کرد.
رهبر انقلاب با اشاره به نمونهای دیگر افزودند: در دورانی که هیأت مذاکرهکننده هستهای کشورمان، مشغول مذاکره سخت و در واقع مبارزه با طرف مقابل بود و رئیسجمهور محترم نیز رئیس هیأت مذاکرهکننده بود، عدهای طرحی سه فوریتی را به مجلس آوردند که تایید حرف طرف مقابل ما در مذاکرات بود و رئیسجمهور محترم در آن زمان از این طرح گلایه کرد و گفت این طرح به نفع دشمن است.
این فرد، احمد شیرزاد، نماینده حزب منحل مشارکت از اصفهان در مجلس ششم بود که در نطق پیش از دستور خود مباحثی را مطرح کرد که سبب رسمی شدن ادعاهای بیاساس غرب درباره نقض حقوق بشر و پیگیری ایران برای رسیدن به سلاح هستهای بود.
شیرزاد در آن نطق، دروغها و تهمتهای بسیاری به نظام اسلامی نسبت داد ولی کلیت مجلس ششم هیچگاه علیه این مواضع و دیگر رفتارهای ضدانقلابی در آن دوره مجلس، موضع نگرفت.
4- ذکر مصادیق درباره دلایل انقلابی بودن مجلس یازدهم نیازمند تبیین بیشتری است ولی در کنار این، حتما توجه به ضعفهای مجلس یازدهم، از موضوعاتی است که اگر به آنها توجه نشود، ممکن است در آینده کام مردم و نمایندگان را تلخ کند. یکی از مواردی که نمایندگان و ریاست مجلس بر آن اذعان دارند، ضعف در خودمراقبتی و نظارت بر عملکرد نمایندگان مجلس است. به عنوان مثال در بسیاری از حواشی ایجادشده برای مجلس یازدهم که در مسیر انقلاب حرکت میکند، تسامح و ضعف در برخورد با اظهارات حاشیهای، رفتارهای خلاف عرف و ادعاهای بعضا نادرست بعضی نمایندهنماها، نوع نگاه افکار عمومی به مجلس را به سمت انحراف سوق میدهد؛ حال آنکه مجلس میتوانست قبل از آنکه ضد انقلاب همچون مگس روی زخم بنشیند و باعث گستردهتر شدن آن شود، بسیاری از موضوعات و مشکلات را مدیریت و برطرف کند.
حتما ریاست محترم مجلس، هیاترئیسه و نمایندگان انقلابی، باید برای تقویت و برطرف کردن نقایص مجلس انقلابی، بیشتر از گذشته تلاش کنند؛ انشاءالله.