printlogo


کد خبر: 263154تاریخ: 1402/3/6 00:00
دور دنیا

آمریکا: چین قادر به هک زیرساخت‌های حیاتی آمریکاست
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد چین قادر به هک زیرساخت‌های حیاتی آمریکا و از کار انداختن آن از جمله خطوط لوله نفت و گاز و سیستم‌های ریلی است. پس از اینکه مقام‌های آمریکایی یک گروه هکر چینی را به جاسوسی از زیرساخت‌های حیاتی آمریکا متهم کردند، وزارت خارجه ایالات متحده هشدار داد چین قادر به انجام حملات سایبری علیه این زیرساخت‌ها از جمله خطوط لوله نفت و گاز و همچنین سیستم‌های ریلی است. چندین کشور اوایل این هفته مدعی شدند چین با ایجاد یک کمپین جاسوسی سایبری اهداف نظامی و دولتی در ایالات متحده را هدف گرفته است. متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه گذشته در یک نشست مطبوعاتی گفت: جامعه اطلاعاتی ایالات متحده ارزیابی می‌کند که چین تقریباً به طور قطع قادر به انجام حملات سایبری است که می‌تواند خدمات زیرساختی حیاتی در داخل ایالات متحده از جمله علیه خطوط لوله نفت و گاز و سیستم‌های ریلی را مختل کند. وی گفت: «برای دولت و مدافعان شبکه بسیار مهم است که هوشیار بمانند».
***
شهادت یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیست‌ها
یک شهرک‌نشین نظامی صهیونیست صبح روز جمعه یک جوان فلسطینی را در داخل شهرک «تینا عومریم» در جنوب الخلیل به شهادت رساند. به نوشته وبگاه عرب ۴۸، این جوان فلسطینی توانسته بود وارد شهرک «تینا عومریم» شود که پس از اطلاع نظامیان صهیونیست از حضور وی، آژیر خطر در شهرک به صدا در آمد و از ساکنان صهیونیست خواسته شد از خانه‌‌های‌شان خارج نشوند. در همین حال یک شهرک‌نشین نظامی صهیونیست اقدام به شلیک به سمت این جوان فلسطینی کرد. وی مدعی شد او قصد حمله با چاقو به حاضران در یک کنیسه را داشته است. پس از شهادت این جوان فلسطینی، نظامیان اسرائیلی با احتمال اینکه افرادی دیگر نیز توانسته‌ باشند وارد شهرک‌ شوند، با اعلام حالت فوق‌العاده و ضمن مسدود کردن درهای ورودی و خروجی، اقدام به گشت‌زنی در داخل شهرک‌ کردند.
***
عمران خان ممنوع‌الخروج شد
منابع خبری اعلام کردند عمران خان، رئیس حزب تحریک انصاف، «بشرا بی‌بی» همسرش و ده‌ها تن از رهبران و فعالان این حزب در لیست پرواز ممنوع قرار گرفته‌اند. به گفته منابع، این اسامی در فهرست شناسایی موقت ملی (PNIL) قرار گرفته است؛ جایگزینی بحث‌برانگیز برای فهرست کنترل خروجی که بیشتر به عنوان فهرست کنترل خروج شناخته می‌شود. داون نیوز گزارش داد این تصمیم به درخواست نهادهای مختلف دولت‌های فدرال و ایالتی، از جمله آژانس تحقیقات فدرال پاکستان، دفتر ملی پاسخگویی و پلیس پاکستان اتخاذ شده است. منابع می‌افزایند سران حزب تحریک انصاف، قانونگذاران سابق و اعضای آن به اتهام دخالت در شورش‌های 9 مه ‌که پس از دستگیری خان در سراسر کشور رخ داد و پرونده‌های مختلف فساد، در این فهرست قرار گرفته‌اند. در این راستا نامه‌هایی به تمام فرودگاه‌ها و مبادی خروجی پاکستان ارسال شده تا بنا به دستور رسمی وزارت کشور هیچ یک از این افراد نتوانند پاکستان را ترک کنند. اسد عمر، فواد چودری، ملکه بخاری، قاسم سوری، اسد قیصر، مراد سعید، حماد ازهر، یاسمین رشید و میان اسلم اقبال از سران برجسته حزب تحریک انصاف هستند که در فهرست پرواز ممنوع قرار گرفته‌اند.
***
۱۸ سال حبس برای یکی از رهبران حمله به ساختمان کنگره آمریکا
بنیانگذار گروه راست افراطی «اوث کیپرز» (Oath Keepers؛ به معنی سوگندداران) در ارتباط با حمله به ساختمان کنگره آمریکا در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به تحمل ۱۸ سال حبس در زندان فدرال محکوم شد. این حکم برای «استوارت رودز» سنگین‌ترین مدت محکومیتی است که تاکنون برای متهمان پرونده حمله ۶ ژانویه صادر شده است. 
رودز در دفاعیات خود قبل از صدور حکم گفت «زندانی سیاسی» است. قاضی پرونده این دفاعیات را رد کرد و گفت این اقدامات او بوده که باعث محکومیتش شده است. «آمیت مهتا» قاضی این پرونده پیش از صدور حکم گفت: «شما، تهدید و خطری ادامه‌دار برای این کشور و برای جمهوریت آن و ساختار دموکراسی‌اش هستید». «توطئه برای آشوب» در قانون فدرال به عنوان تلاش متهم برای اقدام علیه مرجعیت یا مشروعیت حکومت تعریف شده است. این اقدام مجرمانه از خیانت سبک‌تر است و به فعالیت‌هایی اشاره دارد که به دنبال تضعیف حاکمیت بدون حمله مستقیم به آن هستند. رودز که پنجشنبه با لباس نارنجی مخصوص زندان در دادگاه حضور داشت، گفت معتقد است تنها جرمی که مرتکب شده مخالفت با کسانی است که «کشور ما را ویران می‌کنند». قاضی پرونده با بیان این ادعا خطاب به رودز که او به دلیل اقداماتش محکوم شده، گفت: «آقای رودز! شما زندانی سیاسی نیستند». رسانه‌های آمریکایی که عمدتاً در گزارش‌های خود تلاش کرده‌اند از پوشش دادن اظهارات دقیق استوارت رودز خودداری کنند، نوشته‌اند این متهم بعد از حمله به ساختمان کنگره در ۶ ژانویه از اقدامات گروه «اوث کیپرز» تمجید کرده است. مطابق این گزارش‌ها، او بعد از آن حوادث در رستورانی در ایالت ویرجینیا با سایر اعضای آن گروه دیدار کرده است.
۶ ژانویه ۲۰۲۱ گروهی از حامیان رئیس‌جمهور وقت «دونالد ترامپ» در حالی که جلسه مشترک کنگره برای تأیید نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در جریان بود، به ساختمان کنگره آمریکا در واشنگتن دی‌سی یورش بردند. این اعتراضات منجر به کشته شدن چند نفر از جمله یک افسر پلیس کنگره شد. ده‌ها نفر هم مجروح شدند. ماموران اجرای قانون در این حادثه با گاز اشک‌آور، باتوم و اسپری فلفل به معترضان حمله کردند. 

Page Generated in 0/0060 sec