سازمان هواشناسی پیشبینی کرد با فعال شدن سامانه بارشی در کشور از فردا اغلب استانها با بارشهای تند و سیلآسا مواجه خواهند شد
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفتوگو با «وطن امروز» نسبت به وقوع احتمال سیل و آبگرفتگی در برخی استانها هشدار داد
سامانه جدید بارشی در حالی از فردا وارد کشور میشود که سازمان هواشناسی نسبت به آبگرفتگی، طغیان رودخانهها و جاری شدن سیل در پی بارشهای شدید هشدار داده است.
بارشهای بهاری به شکل پراکنده در اغلب استانها همچنان ادامه دارد؛ بارشهایی که در برخی استانها از شدت بیشتری برخوردار بود به طوری که شامگاه شنبه هفته جاری در شهرستان فاروج خراسان شمالی حادثه آفرید و جاری شدن سیلاب به تاسیسات و زمینهای کشاورزی این منطقه خسارت وارد کرد و باعث مرگ 4 نفر و مفقود شدن تعدادی از ساکنان این شهرستان شد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفتوگو با «وطن امروز» درباره وضعیت آب و هوا تا پایان هفته گفت: اغلب استانهای کشور با فعال شدن سامانه بارشی جدید که از فردا وارد کشور میشود، با بارش باران مواجه خواهند شد و این بارشها تا جمعه ادامه دارد.
صادق ضیاییان با بیان اینکه بارشها طی روزهای آینده به صورت رگباری و با شدت تند در برخی مناطق و در مدت زمان کم اتفاق میافتد، افزود: توصیه میشود مردم در این روزها در مسیر رودخانهها اتراق نکنند و در صورت جریان سیل با خودرو از مسیر رودخانهها عبور نکنند، چرا که طی روزهای گذشته عبور با ماشین از مسیر جریان رودخانهها باعث مرگ چند نفر از هموطنانمان شد.
وی شدت بارشها را در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در اغلب استانها بویژه استانهای غرب، شمال غرب و شمال و مرکز عنوان کرد و افزود: همه استانهای کشور برای بارشهای تند روزهای آینده باید آمادگی لازم را داشته باشند.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در پاسخ به اینکه تداوم بارشهای بهاری چه اندازه میتواند در تامین منابع آبی اثرگذار باشد، اظهار داشت: هر چند این بارشها بر بهبود منابع آبی برخی استانها که بارش کمی در فصول گذشته داشتهاند اثرگذار میشود اما نمیتواند نیاز آبی این مناطق را به دلیل بارشهای کمی که در سال آبی تجربه کردهاند، برآورده کند. وی نسبت به احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در برخی استانها هشدار داد.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در ادامه درباره شرایط جوی کشور اظهار کرد: سهشنبه (امروز) برای شمال استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، جنوب کرمان و شرق فارس و شمال هرمزگان ابرناکی و رگبار و رعد و برق پیشبینی میشود. به گفته وی چهارشنبه (فردا) با ورود سامانه بارشی از شمال غرب کشور علاوه بر جنوب کرمان و شمال هرمزگان در استانهای واقع در شمال غرب و غرب سواحل دریای خزر، دامنه و ارتفاعات البرز و بخشهایی از مرکز کشور نیز بارش رخ خواهد داد.
وی ادامه داد: پنجشنبه ۱۱ خرداد بارش در مناطق ذکر شده با شدت کمتری ادامه خواهد داشت. جمعه ۱۲ خرداد نیز در شمال آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، شمال سمنان، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی بارش پراکنده و در نیمهغربی استانهای کرمان، یزد و شمال فارس رگبار پراکنده گاهی همراه با رعد و برق پیشبینی میشود. ضیاییان گفت: طی روزهای آینده در استانهای ایلام و خوزستان افزایش سرعت وزش باد و نفوذ گردوخاک دور از انتظار نیست. وی همچنین افزود: طی روزهای آینده در غالب مناطق کشور بویژه نوار شمالی روند افزایش نسبی دما خواهیم داشت. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران نیز اظهار کرد: آسمان تهران سهشنبه (امروز) کمی ابری و در بعدازظهر افزایش ابر خواهد بود، همچنین در بعضی ساعات وزش باد رخ خواهد داد. حداقل دما ۲۲ و حداکثر دما نیز ۳۷ درجه سانتیگراد است. همچنین چهارشنبه (فردا) آسمان نیمهابری، در بعضی ساعات رگبار و رعد و برق و گاهی وزش شدید باد و گرد و خاک با حداقل دمای ۲۳ و حداکثر دمای ۳۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود. ضیاییان در پایان گفت: سهشنبه (امروز) اهواز با دمای ۴۵ درجه سانتیگراد گرمترین و شهرکرد با دمای ۱۱ درجه سانتیگراد خنکترین مراکز استان کشور هستند.
* افزایش ارتفاع موج تا 2.5 متر در جنوب کشور
سازمان هواشناسی با صدور هشدار نارنجی از وزش باد شدید و افزایش ارتفاع موج تا 2.5 متر در جنوب کشور و احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافری خبر داد. این سازمان با صدور هشدار سطح نارنجی از وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج در ساحل و دور از ساحل بین 1.5 تا 2.5 متر از بعد از ظهر سهشنبه تا اواخر وقت جمعه خبر داد.
این شرایط جوی روز سهشنبه (امروز) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر، چهارشنبه در خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل خوزستان و مناطق مرکزی و جنوب بوشهر، پنجشنبه در خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر و جمعه در خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای خوزستان و بوشهر پیشبینی میشود. بر اثر این مخاطره جوی غرق شدن شناگران و غواصان، اختلال در ترددهای دریایی با شناورهای سبک و صیادی، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافری و آسیب به تورهای صیادی و قفسهای پرورش ماهی و ایجاد اختلال در فعالیتهای دریایی در ساحل دور از انتظار نیست. سازمان هواشناسی برای کاهش آسیبها و مخاطرات ناشی از این شرایط جوی، اجتناب از فعالیتهای شنا و غواصی، جلوگیری از تردد شناورهای سبک و صیادی و انجام فعالیتهای تفریحی بویژه در جزایر، اتخاذ تمهیدات لازم جهت تردد ایمن شناورهای مسافری و کشتیهای تجاری و فعالیتهای دریایی فراساحل را توصیه میکند.