printlogo


کد خبر: 263335تاریخ: 1402/3/10 00:00
رئیس سازمان محیط‌زیست در گفت‌وگو با «وطن امروز» از برنامه‌‌ریزی برای مهار پدیده گرد و غبار در کشور خبر داد مأموریت
مقابله با غبار
سلاجقه: نشست بین‌المللی مهار گرد ‌و ‌‌غبار 18 و 19 شهریور با حضور نمایندگان50 کشور در ایران برگزار می‌شود

اسدالله خسروی: پدیده گردوغبار چند سال است کشور بویژه مناطق غرب و جنوب غرب را همزمان با شروع فصول گرم سال درگیر می‌کند؛ پدیده‌ای که علاوه بر مشکلات زیست‌محیطی، باعث ایجاد بیماری از جمله بیماری‌های تنفسی در مناطق درگیر این پدیده و حتی آسیب به صنایع می‌شود. تجربه نشان داده حل این معضل نیازمند همراهی و همگامی همه نهادها و دستگاه‌های مرتبط؛ همچنین همکاری کشورهای مجاور کانون‌های خیزش گرد و خاک است. البته دولت برای کنترل و تثبیت کانون‌های داخلی گرد و غبار با اجرای برنامه‌ای 10 ساله در کنار رایزنی با کشورهای دارای کانون انتشار در راستای حل تدریجی این پدیده گام برداشته به طوری که کانون‌های داخلی منشا گرد و غبار مورد مطالعه قرار گرفته و کاملاً شناسایی شده و با تخصیص اعتبارات، اقدام‌های مناسبی در حال انجام است.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت‌وگو با « وطن امروز» درباره برنامه‌های این سازمان برای مهار پدیده گردوغبار در کشور گفت: اقدامات قابل توجهی برای شناسایی کانون‌های انتشار گردوغبار در داخل و خارج از کشور به منظور تثبیت و مدیریت و مهار آن با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط انجام شده است تا بتوان با راهکارهای کارشناسانه، مانع از بروز این پدیده در کشور شویم.
علی سلاجقه با بیان اینکه ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت گردوغبار دوشنبه هفته جاری با هدف مدیریت این پدیده تشکیل شد، افزود: وزارت نفت برای جلوگیری از خیزش گردوغبار در منطقه سرخس پای کار آمد و قرار است در سایر کانون‌های غبارخیز داخلی اقدامات کارشناسانه خود را به کار گیرد.
وی اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی نقشه‌های مختلف و لایه‌های اطلاعاتی را برای ایجاد راهکار‌های مقابله با گرد و غبار طرح کرده است که ان‌شاءالله پایان شهریور آماده می‌شود که پس از آماده شدن این طرح کار شروع خواهد شد. البته این اقدام هم اکنون در سرخس شروع شده و سپس در بقیه نقاط کشور با همراهی سازمان منابع طبیعی نقشه اجرایی آن از مهر ماه شروع می‌شود.
وی ادامه داد: در بخش فعالیت‌های دیپلماسی برای مدیریت و مهار گردوغبار با کشور روسیه، عراق، عربستان و مصر  وارد بحث شده‌ایم تا با حضور میدانی کارشناسان روش‌های تثبیت گرد و خاک در کانون‌های خارجی انتشار انجام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: پیشگیری از بروز پدیده گردوغبار اولویت کاری این سازمان است و اعتبار لازم نیز برای آن در نظر گرفته شده است. توجه به این مهم تا جایی است که طی 18 و 19 شهریور نشست بین‌المللی گردوغبار در کشور برگزار می‌شود و ایران در این نشست میزبان بیش از 50 کشور جهان با میهمانانی در سطح وزیر خواهد بود.
بنا بر این گزارش، در جلسه ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت گردوغبار، راهکارهای عملیاتی برای مدیریت گردوغبار تالاب صالحیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سلاجقه درباره برگزاری کنفرانس بین‌المللی گردوغبار، ارائه گزارش اقدامات انجام شده درباره مدیریت گردوغبار تالاب صالحیه و نیز ارائه گزارش مجموعه اقدامات وزارت نفت درباره کانون‌های غبارخیز و آسیب‌رسان به تاسیسات نفتی منطقه سرخس و استان خوزستان اظهار کرد: کنفرانس بین‌المللی گردوغبار شهریور امسال به میزبانی کشورمان برگزار خواهد شد و همه دستگاه‌های ذی‌ربط باید برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این کنفرانس بین‌المللی تلاش کنند.
معاون رئیس‌جمهور در ادامه به بحث مهار گردوغبار در تالاب صالحیه اشاره کرد و با بیان اینکه اگر رطوبت خاک در تالاب صالحیه حفظ شود، ذرات گردوغبار از این کانون غبارخیز بلند نخواهد شد، افزود: زهکش احداث‌شده در این منطقه مصداق بارز دستکاری در طبیعت است و در حال حاضر این زهکش بلااستفاده، به مانعی برای ساماندهی تالاب صالحیه تبدیل شده است، لذا باید گزینه حذف این زهکش مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد. وی یادآور شد: بحث حقابه این تالاب هم باید بر اساس داشته‌های موجود محاسبه و اعلام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در بخش دیگری از صحبت‌هایش با تشکر از اقدامات وزارت نفت درباره مدیریت کانون‌های غبارخیز و آسیب‌رسان به تاسیسات نفتی منطقه سرخس و استان خوزستان گفت: تا مهر امسال نقشه اجرایی منطقه سرخس از سوی سازمان منابع طبیعی در اختیار وزارت نفت قرار می‌گیرد تا روند اقدامات و برنامه‌های مربوط به ساماندهی و مدیریت کانون‌های غبارخیز این منطقه تسهیل شود. معاون رئیس‌جمهور همچنین حفر چاه‌های رها شده در استان خوزستان و اطراف شهر اهواز توسط وزارت نفت را یکی از عوامل آلایندگی منابع آب و خاک  در این منطقه ذکر کرد و خواستار سامان دادن به این چاه‌ها شد.
سلاجقه در ادامه با اشاره به تلاش سازمان حفاظت محیط‌زیست برای تهیه لایحه تغییر اقلیم و ارسال آن به مجلس تاکید کرد: فرآیند تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی در ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار باید به گونه‌ای باشد که مردم نتیجه کار این ستاد در کاهش گردوغبار را ببینند.

Page Generated in 0/0211 sec