printlogo


کد خبر: 263341تاریخ: 1402/3/10 00:00
اخبار

عباس علی‌آبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت به مجلس معرفی شد
گزینه معتبر
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: عباس علی‌آبادی، مدیرعامل فعلی مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران (مپنا) به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی شد. روز گذشته سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران گفت: امروز عباس علی‌آبادی، مدیرعامل فعلی شرکت مپنا به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی می‌شود. عباس علی‌آبادی متولد سال ۱۳۴۰ از اراک و استاد دانشگاه است. او پیشینه ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر را دارد و اکنون مدیرعامل گروه مپناست. وی فارغ‌التحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه‌های صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بوده و مدرس دروس مختلف مهندسی مکانیک و مباحث مرتبط با موتور‌های درون‌سوز (توربین‌های گازی) در دانشگاه‌های مختلف کشور است. از جمله پیشینه‌های کاری و مدیریتی موفق علی‌آبادی نیز می‌توان به فعالیت در جهاد سازندگی، مشارکت در اجرا و مدیریت پروژه‌های نیروگاهی کرخه و کارون ۳، مدیریت‌عاملی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و معاونت وزیر نیرو در امور برق و انرژی اشاره کرد.
همچنین از جمله برنامه‌های او حین تصدی معاونت امور برق وزارت نیرو، استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر، واقعی کردن قیمت برق و تکمیل نیروگاه‌های نیمه‌تمام بود.
علی‌آبادی از سال 88 مدیرعامل اجرایی گروه مپنا بوده است. کارنامه این گروه در حوزه‌های زیرساختی از جمله آب، برق، نفت، گاز، حمل‌ونقل ریلی و سلامت در خور توجه بوده و بسیاری از دستاوردهای این گروه در زمان مدیریت علی‌آبادی رقم خورده است.  وی همان‌طور که در زمان معاونت وزارت بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تاکید داشت، در مپنا نیز به تکنولوژی‌های جدید ورود و نیروگاه‌های بادی و خورشیدی احداث کرد تا مپنا را به عنوان سازنده توربین بادی در ایران مطرح کند. در زمان وی به تحقیقات و راه‌اندازی آزمایشگاه‌ها و مراکز پروژهشی توجه و قراردادهایی با دانشگاه‌ها بسته شد.
در زمان وی قرارداد‌های خوبی در زمینه نفت و گاز و صنایع ریلی کشور بسته شد و ورود به ساخت دستگاه‌های پزشکی برای حوزه سلامت، خودرو‌های برقی و... در دستور کار قرار گرفت. با آنکه مپنا مخفف عبارت «مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» است ولی وی تلاش کرده است تغییر رویه داده و در حوزه‌های دیگر نیز ورود کند تا نقشی شبیه کمپانی‌های خارجی نظیر جنرال الکتریک، زیمنس، وستینگ هاوس،‌ ای‌بی‌بی و... را در ایران بازی کند.
***
وصول ۹۳ درصد چک‌ها در فروردین 1402
بانک مرکزی آمار چک‌های مبادله‌ای در فروردین ۱۴۰۲ را منتشر کرد. بر اساس داده‌های آماری، در فروردین ۱۴۰۲ در سامانه چکاوک بیش از ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار فقره چک به ارزش بیش از ۳۲۸ هزار میلیارد تومان مبادله شد که از کل تعداد و مبلغ چک‌های مبادله‌شده در این ماه به ترتیب ۹۳ درصد و 90.5 درصد وصول شده است. درصد تعداد و مبلغ چک‌های وصول‌شده در ماه قبل از آن (اسفند سال ۱۴۰۱) به ترتیب معادل ۹۳ درصد و 91.3 درصد بوده است. همچنین این نسبت در ماه مشابه سال قبل به ترتیب برابر 90.9 درصد و 88.8 درصد بوده است. بر اساس این گزارش پس از گذشت بیش از ۲ سال از اجرایی شدن قانون جدید چک و اقبال عمومی مردم به این چک‌ها، روند جایگزین شدن چک‌های قدیمی با جدید به سرعت طی شده و در حال حاضر بیش از ۸۵ درصد چک‌های وصول شده در سامانه چکاوک از چک‌های جدید است. همچنین میزان برگشت چک‌های جدید به صورت قابل توجهی کمتر از چک‌های قدیمی است. بر همین اساس، چک‌های قدیمی (چک‌های بدون نیاز به ثبت و تایید در سامانه صیاد) تا پایان شهریور امسال با چک‌های جدید جایگزین می‌شود و پس از این تاریخ، چک‌های قدیمی فقط در بانک‌های صادرکننده دسته چک، قابلیت نقدشدن را خواهد داشت.
***
خرید تضمینی گندم از 3 میلیون تن گذشت
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه کشت قراردادی گندم امسال در یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار اجرایی شده است، گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون حدود 3.1 میلیون تن گندم در سطح 1.2 میلیون هکتار در مزارع آبی و دیم کشور برداشت و خریداری شده است. سهراب سهرابی افزود: بیشترین خرید تضمینی گندم مربوط به استان خوزستان با یک میلیون و ۶۷۵ هزار تن است و این استان تقریبا در روزهای آخر برداشت این محصول قرار دارد. وی با بیان اینکه عملیات برداشت در ۲۰ استان کشور با بهره‌گیری از ۲۰ هزار دستگاه کمباین ادامه دارد، اظهار داشت: از 1.2 میلیون هکتار گندم برداشت شده، بیش از ۶۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم آبی و بیش از ۴۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم دیم بوده است. مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: سطح کشت گندم دیم در سال زراعی جاری ۳ میلیون و ۹۶۰ هزار هکتار و گندم آبی یک میلیون و ۹۹۰ هزار هکتار است. سهرابی علت افزایش برداشت گندم در استان‌های جنوبی را استفاده از بذور اصلاح شده و ارقام متنوع و باکیفیت توسط کشاورزان، مصرف متعادل کودهای شیمیایی مورد تاکید معاونت امور زراعت و مبارزه به موقع با آفات، بیماری‌های گندم و علف‌های هرز عنوان کرد. مشاور معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به کشت قراردادی گندم خاطرنشان کرد: امسال کشت قراردادی گندم در سطح یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار انجام شد.

Page Generated in 0/0041 sec