printlogo


کد خبر: 263712تاریخ: 1402/3/23 00:00
وزارت بهداشت امسال 25 هزار نیروی جدید استخدام می‌کند که 12 هزار نفر آنها پرستار هستند
نفس کادر درمان تازه شد

گزارش‌ها در حالی حکایت از خانه‌نشین شدن بیش از 10 هزار پرستار پس از کاهش التهاب بیماری «کووید-19» در کشور دارد که وزیر بهداشت چندی پیش اعلام کرد این وزارتخانه قرار است سال ۱۴۰۲ (امسال) 25 هزار نیرو جذب کند. در همین ارتباط دیروز معاون پرستاری وزارت بهداشت اعلام کرد: وزارت بهداشت امسال ۲۵ هزار نیروی استخدامی خواهد داشت که ۱۲ هزار نفر آنها گروه پرستاری هستند.
معاون پرستاری وزارت بهداشت، پرستاران را از مهم‌ترین منابع انسانی نظام سلامت خواند و گفت: کمبود گروه پرستاری  اصلی‌ترین مشکل نیروی انسانی نظام‌های سلامت است. دکتر عباس عبادی در جلسه هم‌اندیشی با مترون‌های بیمارستان‌های خصوصی تهران گفت: سال ۲۰۲۲ اعلام شد در جهان ۶ میلیون کمبود نیروی پرستاری وجود دارد، در حالی که در دنیا ۲۸ میلیون پرستار داریم که رقم بالایی است. در ایران هم همین معضل را داریم و به ازای هر تخت، 1.8 پرستار وجود دارد که رقم پایینی است. 
وی ضمن بیان اقدامات دولت سیزدهم در حوزه منابع انسانی، بحث تعرفه‌گذاری را مهم‌ترین موضوعی دانست که طی یک سال گذشته به آن پرداخته شده است و اظهار داشت: نیروی پرستاری در کل نظام سلامت بزرگ‌ترین منبع انسانی به شمار می‌رود. وزارت بهداشت سال جاری ۲۵ هزار نیروی استخدامی خواهد داشت که ۱۲ هزار نفر آنها گروه پرستاری هستند. معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه جمعیت یکی از عناصر قدرت محسوب می‌شود، بیان کرد: در بخش‌های دولتی و غیردولتی ۲۲۶ هزار پرستار داریم که در ۱۰۶۱ بیمارستان مشغول خدمت هستند. از این تعداد ۷۰۰ بیمارستان وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند که از بیمارستان‌های ۳۲ تخته تا مگاهاسپیتال را شامل می‌شود. دکتر عبادی اضافه کرد: از تحصیلات کارشناسی تا دکترای پرستاری که به بیماران خدمات ارائه می‌دهند، در بخش بالین ۱۴۰ هزار نفر هستند که ۶۱ درصد جامعه پزشکی را شامل می‌شود. ۱۸ هزار و ۶۷۵ نیرو معادل ۸ درصد پرستاران در اتاق‌های عمل، ۱۵ هزار و ۷۰۷ نفر معادل ۷ درصد در بخش هوشبری، حدود ۷ هزار نفر که ۳ درصد هستند در بخش بهیاری، ۲۴ هزار نیرو در بخش کمک بهیاری و کمک پرستاری که نزدیک به ۱۱ درصد هستند، همکاران گروه مامایی بالغ بر ۲۰ هزار نفر معادل ۹ درصد و اورژانس بیمارستانی نیز ۶۰۰ نفر معادل 0.26 درصد هستند.
* تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری به روش ترکیبی
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره مقایسه تعرفه گروه پرستاری با پزشکی، اذعان داشت: پرستاری کار تیمی است و مراقبت از بیمار از ابتدا تا انتهای بستری با چندین پرستار انجام می‌شود، بنابراین برای تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از روش هیبرید یا ترکیبی استفاده شده است. عبادی افزود: گروهی از خدمات مانند دیالیز موردی است و گروهی از خدمات سرپایی و اورژانسی است، بنابراین پرداختی‌ها بر اساس مدل کار پرستار انجام می‌شود. 
وی با بیان اینکه یکی از دلایل کمبود نیروی انسانی جابه‌جایی پرستاران از کشورهای کمتر توسعه‌یافته به کشورهایی است که درآمد پرستاری بالاتری دارند، گفت: موضوع مهاجرت در کشورهایی که جمعیت بالایی دارند مانند هند، فیلیپین و تایلند مدیریت و به منبع درآمدی برای آن کشور تبدیل شده است؛ به طوری که نیروهای پرستاری را برای مهاجرت آموزش می‌دهند و بخشی از درآمد آنها به کشور بازمی‌گردد. معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره تخصص‌گرایی در این رشته اظهار کرد: در حوزه پرستاری ۱۳ رشته کارشناسی ارشد داریم اما کمبود نیروی انسانی، تخصص‌گرایی را تحت‌الشعاع قرار داده و بخشی از پرستاران در حوزه تخصصی خودشان فعالیت نمی‌کنند. عبادی در پایان درباره همکاری و تعامل بیشتر با بخش خصوصی اعلام کرد: ششمین انتخابات سازمان نظام پرستاری اواخر مردادماه برگزار می‌شود. امیدواریم بخش خصوصی از این ظرفیت استفاده کند و برای تسهیل خدمات نظام سلامت و طرح دغدغه‌ها و مسائل موجود در این انتخابات حاضر شود. 
در این جلسه که دکتر مریم رسولی، مدیرکل دفتر ارتقای سلامت و دکتر عباس عباس‌زاده، مدیرکل دفتر توانمندسازی معاونت پرستاری وزارت بهداشت و مدیران پرستاری دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی نیز حضور داشتند، مترون‌های بیمارستان‌های خصوصی به بیان پیشنهادها و دیدگاه‌های خود پرداختند و به سوالات آنان توسط مدیران معاونت پرستاری پاسخ داده شد. همچنین دستورالعمل‌های قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و روش پرداخت در این قانون، توسط دکتر طالبی، رئیس گروه بهره‌وری و تعرفه خدمات پرستاری وزارت بهداشت تشریح شد.

Page Generated in 0/0079 sec