printlogo


کد خبر: 263849تاریخ: 1402/3/27 00:00
اخبار

الویرا نابیولینا، رئیس کل بانک مرکزی روسیه:
تنوع‌بخشی به ذخایر ارزی تحول مهم بازار مالی جهان است
رئیس کل بانک مرکزی روسیه گفت: بازار مالی جهان با تصمیم بسیاری از کشورها برای تنوع بخشیدن به ذخایر ارزی خود با تحول عمده‌ای روبه‌رو است.
الویرا نابیولینا افزود: بازار مالی جهان دستخوش تغییرات عمده‌ای از جمله بازنگری در نقش دلار و یورو است.
وی تاکید کرد: تحریم‌ها علیه روسیه، دیگر کشورها را مجبور کرد تا تنوع ذخایر مالی خود را در نظر بگیرند.
وی در حاشیه مجمع بین‌المللی اقتصاد سن‌پترزبورگ افزود: در حال حاضر تغییرات بزرگی در بازار مالی جهان در حال وقوع است؛ نخستین مورد بازنگری در نقش ارزهای ذخیره است که ما شاهد آن هستیم.
رئیس کل بانک مرکزی روسیه افزود: اگرچه دلار و یورو همچنان ارزهای ذخیره هستند اما بسیاری از کشورها پس از اتفاقی که برای ما افتاد، به فکر تنوع بخشیدن به ذخایر خود هستند.
نابیولینا با بیان اینکه صادرکننده ارز ذخیره می‌تواند از موقعیت خود ولو به صورت محدود سوءاستفاده کند، گفت: زمانی که این امر بر تجارت جهانی تاثیر می‌گذارد، همه به این فکر می‌کنند که می‌تواند به یک ریسک بزرگ تبدیل شود، حتی اگر احتمال آن زیاد نباشد.
بر اساس داده‌های صندوق بین‌المللی پول، سهم دلار در ذخایر ارزی جهان در پایان سال گذشته به پایین‌ترین سطح خود در ۲۷ سال گذشته - ۵۸.۳۶ درصد - سقوط کرد و ارزهای غیرذخیره ذی‌نفع اصلی شدند که میزان آن از اواسط سال ۲۰۱۲ تا ۳,۴۵ درصد رشده کرده و به حداکثر رسیده است.
***
پیش فروش تابستانه بلیت قطارهای مسافری از ۲۸ خرداد
فروش بلیت برای مسیرهای رفت تا تاریخ ۱۵ تیر و برای مسیرهای برگشت تا تاریخ ۱۶ تیر از یکشنبه ۲۸ خرداد آغاز می‌شود.
فروش بلیت در تمام محورها توسط فروشندگان حضوری (آژانس‌ها) از ساعت ۸ صبح روز یکشنبه ۲۸ خرداد آغاز می‌شود.
فروشندگان غیرحضوری (سایت‌های مجاز) نیز از ساعت ۱۴ روز یکشنبه ۲۸ خرداد، فروش بلیت در تمام محورها را انجام خواهند داد.
همچنین فروش بلیت در ایستگاه‌های راه‌آهن نیز ساعت ۸ صبح روز دوشنبه ۲۹ خرداد انجام می‌شود. هموطنان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به صورت شبانه روزی با سامانه اطلاع‌رسانی راه‌آهن به شماره ۰۲۱۵۱۴۹ تماس بگیرند یا به پایگاه اینترنتی www.rai.ir مراجعه کنند.
***
مبادلات تجاری ۷۰۰ میلیون دلاری ایران و هند در ۴ ماه
وزارت بازرگانی و صنعت هند از رشد ۶ درصدی صادرات ایران به این کشور در 4 ماه نخست  سال ۲۰۲۳ خبر داد و کل تجارت 2 کشور در این دوره را حدود ۷۰۰ میلیون دلار اعلام کرد. جدیدترین آمار منتشر شده از سوی وزارت بازرگانی و صنعت هند نشان می‌دهد کل مبادلات تجاری این کشور با ایران در 4 ماهه نخست سال جاری میلادی به 702 میلیون دلار رسیده است.
مبادلات تجاری ایران و هند در ماه‌های ژانویه تا آوریل 2023 با افت 19 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. ارزش تجارت 2 کشور در 4 ماهه نخست سال 2022 بالغ بر 873 میلیون دلار اعلام شده بود.
بر اساس این گزارش کاهش مبادلات تجاری ایران و هند در 4 ماه نخست سال جاری میلادی ناشی از افت صادرات این کشور به ایران بوده است. صادرات هند به ایران در 4 ماه نخست 2023 با کاهش 29 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 445 میلیون دلار رسیده است. هند در مدت مشابه سال قبل 631 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود. اما واردات هند از ایران در ماه‌های ژانویه تا آوریل سال جاری میلادی رشد 6 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته و به 257 میلیون دلار رسیده است.
 هند در ماه‌های ژانویه تا آوریل سال قبل 242 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود. بر این اساس تراز تجاری 2 کشور در این دوره به میزان 188 میلیون دلار به نفع هند بوده است. ایران طی ماه‌های اخیر با گلایه از تراز منفی بالای تجاری با هند خواستار کاهش این رقم و متوازن‌تر شدن تجارت میان 2 کشور شده است که کاهش 29 درصدی صادرات هند به ایران در 4 ماهه 2023 در همین راستا بوده است. برنج، میوه و چای مهم‌ترین کالاهای صادراتی هند به ایران در 4 ماهه امسال بوده است. هند در این دوره 295 میلیون دلار برنج، 19 میلیون دلار میوه و 14 میلیون دلار چای به ایران صادر کرده است.
فرآورده‌های نفتی، مواد خام تولید رنگ و انواع میوه نیز مهم‌ترین کالاهای وارداتی هند از ایران در 4 ماهه نخست 2023 بوده‌اند. هند 95 میلیون دلار فرآورده‌ نفتی، 63 میلیون دلار مواد خام تولید رنگ و 57 میلیون دلار میوه از ایران در این مدت وارد کرده است.

Page Generated in 0/0054 sec