printlogo


کد خبر: 264064تاریخ: 1402/4/1 00:00
اخبار

مهرداد بذرپاش در دیدار مجمع نمایندگان و استاندار کردستان:
سنندج به شبکه ریلی متصل می‌شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: با برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده و اعتباراتی که در نظر گرفته شده، سنندج بزودی به شبکه ریلی کشور متصل می‌شود. مهرداد بذرپاش در نشست با اعضای مجمع نمایندگان و استاندار کردستان با اشاره به افتتاح خط‌آهن همدان-  سنندج تا چند ماه آینده گفت: توسعه پایانه مرزی باشماق، تکمیل کریدور جاده‌ای شمال - جنوب در محدوده استان کردستان، تکمیل و افتتاح فرودگاه سقز و شتاب‌بخشی به طرح نهضت ملی مسکن در دستور کار قرار گرفته است. وی اظهار کرد: در این نشست توسعه پایانه مرزی باشماق، تکمیل کریدور جاده‌ای شمال - جنوب در محدوده استان کردستان، تکمیل و افتتاح فرودگاه سقز و شتاب‌بخشی به طرح نهضت ملی مسکن مورد تأکید قرار گرفت. گفتنی است مطالعات پروژه راه‌‌آهن تهران - همدان - سنندج در سال ۸۴ به پایان رسید و در سال ۸۵ اجرای این طرح شروع شده است. دولت سیزدهم در تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه اهتمام جدی داشته است. پروژه راه‌آهن همدان - سنندج ۱۵۱ کیلومتر طول دارد که ۷ ایستگاه شامل ۳ ایستگاه ترافیکی و ۴ ایستگاه مسافری در قروه، دهگلان و سنندج تعریف شده است.
***
تکلیف مالیاتی 4 میلیون نفر از صاحبان اصناف و مشاغل مشخص شد
سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: تا صبح چهارشنبه پرونده مالیاتی 4 میلیون نفر از صاحبان اصناف و مشاغل مشخص شد. مهدی موحدی‌بک‌نظر درباره اینکه آیا مهلت استفاده از تبصره ماده 100 قانون مالیات‌های مستقیم برای مالیات اصناف و مشاغل تمدید می‌شود، ‌گفت: هنوز دستوری به سازمان امور مالیاتی نرسیده است، ما سازمان مجری قانون هستیم و اگر قرار بر تمدید مهلت باشد، یا جلسه سران قوا و یا مجلس باید تصمیم بگیرد و به ما ابلاغ کند. تا 31 خرداد ماه فرصت برای استفاده از تسهیلات تبصره 100 یا ارائه اظهارنامه مالیاتی وجود داشت. وی درباره اینکه تاکنون مالیات چه تعداد از صاحبان اصناف و مشاغل مشخص شده است،‌ گفت: تا صبح چهارشنبه تکلیف بیش از 4 میلیون نفر از صاحبان اصناف و مشاغل مشخص شده است که این تعداد به میزان 90 درصد کل مؤدیان مالیاتی سال گذشته بوده که در قالب تبصره 100 قانون مالیات‌های مستقیم یا ارائه اظهارنامه مالیات آنها تعیین تکلیف شده است. سخنگوی سازمان امور مالیاتی درباره اینکه چه تعداد از افراد از تسهیلات تبصره 100 استفاده کرده‌اند، ‌گفت: 80 درصد مؤدیان در قالب تبصره 100 و 20 درصد در قالب ارائه اظهارنامه اقدام کرده‌اند. وی در پایان گفت: ما سازمان مجری قانون هستیم و اگر مصوبه مجلس یا مصوبه شورای سران در اختیار ما قرار بگیرد ممکن است وقت دیگری برای مؤدیان مالیاتی در نظر بگیریم.
***
پرداخت جرایم رانندگی به شرایط دریافت وام بانکی اضافه شد
با اعلام بانک مرکزی رفتار اشخاص در بازپرداخت تسهیلات، سابقه اشخاص در پرداخت چک، سابقه محکومیت‌های مالی اشخاص، وضعیت پرداخت مالیات و پرداخت یا عدم‌ پرداخت جرایم راهنمایی و رانندگی در مدل جدید اعتبارسنجی بانک‌ها لحاظ می‌شود. معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرد: از آنجا که افزایش سهم تسهیلات خرد در شبکه بانکی، به ‌عنوان یکی از اهداف مهم بانک مرکزی و شبکه بانکی مورد توجه قرار دارد، گام‌ها و اقدامات متنوعی در نظر گرفته شده است که بتدریج عملیاتی و اجرایی می‌شوند. یکی از این گام‌ها، بازنگری و اصلاح مدل اعتبارسنجی افراد حقیقی در راستای افزایش دقت و پوشش آماری امتیازدهی اعتباری افراد است. وی ادامه داد: بر همین اساس، پس از بررسی‌های متعدد و انجام آزمون‌های استاندارد، نسخه جدید مدل امتیازدهی اعتباری اشخاص حقیقی در جلسه امروز (دیروز) شورای سنجش اعتبار ارائه شد و به تصویب اعضا رسید. ابوذر سروش ضمن تشریح ویژگی‌های این مدل گفت: مدل جدید بر اساس تجربیات جهانی و با استفاده از شاخص‌های بانک جهانی و ۵ شرکت معتبر بین‌المللی در زمینه اعتبارسنجی و مدل‌سازی بر اساس یادگیری ماشین تهیه شده است و نسبت به مدل قبلی بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته است. معاون نظارت بانک مرکزی افزایش پوشش آماری افراد برای اختصاص رتبه اعتباری و افزایش دقت مدل را از جمله مهم‌ترین ویژگی نسخه جدید برشمرد و گفت: در مدل قبلی صرفا افرادی که از بانک‌ها تسهیلات دریافت کرده بودند بررسی می‌شدند و لذا امتیاز اعتباربخشی از اشخاص که سابقه دریافت تسهیلات از بانک‌ها نداشتند شفاف نبود اما در نسخه جدید با افزایش فاکتورهای لحاظ‌شده، درجه پوشش و دقت مدل بهبود یافته است. سروش با بیان اینکه با همکاری و هماهنگی نهادهای ذی‌ربط تنوع اطلاعاتی در نسخه جدید بیشتر شده است، تصریح کرد: در طراحی این مدل از شاخص‌های متنوعی استفاده شده است که مواردی مانند رفتار اشخاص در بازپرداخت تسهیلات، سابقه اشخاص در پرداخت چک، سابقه محکومیت‌های مالی اشخاص، وضعیت پرداخت مالیات و حتی مواردی مانند پرداخت یا عدم‌پرداخت جرایم راهنمایی و رانندگی را می‌توان به ‌عنوان مهم‌ترین شاخصه‌های مورد بررسی برای تعیین امتیاز اعتباری برشمرد. معاون نظارت بانک مرکزی تأکید کرد: نسخه جدید طی یک ماه آینده عملیاتی می‌شود و برای اجرا در اختیار شبکه بانکی قرار خواهد گرفت. وی با ابزار امیدواری مبنی بر اینکه از این پس و با اجرای این مدل، دسترسی عادلانه اشخاص به اعتبارات و تسهیلات بانکی بیش از پیش خواهد شد، افزود: به‌روزرسانی مدل امتیازدهی اعتباری بر اساس ظرفیت‌های اطلاعاتی در بازه‌های زمانی مشخص در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد.

Page Generated in 0/0052 sec