printlogo


کد خبر: 264084تاریخ: 1402/4/3 00:00
نخستین رویداد «هم‌نوشت» با حضور فعالان نوشت‌افزار در شهر آفتاب برگزار شد
بومی‌سازی نوشت‌افزار

محبوبه رجبی: «شهر آفتاب؛ میزبان نخستین گردهمایی فعالان صنعت نوشت‌افزار». این خبری بود که از اواخر هفته گذشته روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت. طی سال‌های گذشته«نمایشگاه ایران‌نوشت» به همت مجمع فعالان نوشت‌افزار ایرانی جهت تحقق مأموریت‌های ترویجی خود در حوزه صنایع فرهنگی کودک و نوجوان، به ‌صورت مردم‌نهاد برگزار شده است.
در این گردهمایی که یکم تیر، همزمان با هشتمین نمایشگاه تخصصی نوشت‌افزار (ایران‌پنکس) در محل نمایشگاه‌های‌ بین‌المللی شهر آفتاب برگزار شد ، شرکت‌کنندگان از استان‌های مختلف حتی کشورهای همسایه شرکت داشتند. قرار است گردهمایی فعالان صنعت نوشت‌افزار ایرانی، با حضور فعالان این صنعت و با هدف هم‌افزایی، هم‌اندیشی، اثربخشی و هدایت عمیق‌تر فنی و محتوایی به صورت سالانه برگزار شود.
قبل از شروع مراسم، تک‌تک غرفه‌ها را مشاهده کردم و آنچه بسیار به چشم می‌آمد، حضور پررنگ محصولات داخلی در این رویداد بود؛ محفلی که بیشتر مخاطبانش کودکان و نوجوانانی هستند که از همان ابتدای تحصیل با محصولات تولید کشورشان آشنا می‌شوند. با یکی از غرفه‌داران هم صحبت می‌شوم. جمشیدی، مدیرعامل ایرانیان نوشت‌افزار آرین (سلنا) درباره عرضه محصولات خود در این رویداد می‌گوید: «محصول اصلی شرکت ایرانیان نوشت‌افزار آرین خودکار ایرانی با نام «سلنا» است که در ۴ رنگ اصلی و ۶ رنگ فانتزی با بهترین کیفیت برای دانش‌آموزان تولید می‌شود. همچنین محصولات دیگری شامل ماژیک، پاک‌کن، پوشه‌ و... بزودی به سبد محصولات ما اضافه خواهد شد.  خوشبختانه صنعت نوشت‌افزار در کشورمان طی سالیان اخیر رشد چشمگیری داشته و دیگر نیازی به واردات احساس نمی‌شود و در کنار آن به کشورهای آسیای میانه، عراق، افغانستان و پاکستان صادرات داریم».
او با اشاره به گران شدن مواد اولیه و با گلایه می‌افزاید: «همواره سعی کرده‌ایم قیمت محصولات کمترین نوسان را داشته باشد تا کمترین فشار به خریدار وارد شود. «سلنا» تولید‌کننده باکیفیت‌ترین خودکار آنتی‌باکتریال و ضد ناقل ویروس در انواع رنگ‌های مختلف برای ۲۰۰ نفر مستقیم و۸۰۰ نفر غیرمستقیم اشتغال‌زایی کرده است. این شرکت نوشت‌افزاری با برند انحصاری «سلنا» با هدف تولید لوازم تحریر با بهترین کیفیت سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی شد».
در این نمایشگاه آخرین توانمندی‌ها و فناوری‌های پیشرفته در صنعت نوشت‌افزار ارائه و زمینه توسعه بازار داخلی و نگاه استراتژیک به بازار‌های منطقه‌ای و صادرات محصولات تولیدی ایران با کیفیت و استاندارد‌های بین‌المللی فراهم می‌شود. 
* برگزاری گردهمایی فعالان صنعت نوشت‌افزار
نخستین رویداد «هم‌نوشت» گردهمایی فعالان صنعت نوشت‌افزار ایران، پنجشنبه یکم تیر با حضور سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس‌جمهور در امر مردمی‌سازی دولت، محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت، محمد چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مونا ابروفراخ مدیرکل دفتر صنایع سلولزی، چاپ و نوشت‌افزار وزارت صمت، مسعود حسنلو رئیس ستاد توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و فعالان صنعت نوشت‌افزار کشور در محل سالن ملل مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب برگزار شد.
* صنعتی برای اعتلای ایران اسلامی
محمدمهدی برادران، معاون صنایع عمومی وزارت صمت با بیان اینکه نسل‌های مختلف فعالان حوزه نوشت‌افزار، فعالیت در این حوزه را با هدف اعتلای نام ایران برگزیده‌اند، خطاب به فعالان حوزه نوشت‌افزار گفت: برخی از شما از چند دهه قبل در این صنعت فعالید، برخی دیگر نیز در دوران تحریم برای رفع نیاز کشور تلاش کرده‌اید و به تعبیر مقام معظم رهبری، سرداران جنگ اقتصادی بوده‌اید.
برادران اعتلای ایران اسلامی و بی‌نیاز شدن از محصولات بیگانه را هدف مشترک فعالان صنعت نوشت‌افزار ایرانی برشمرد و تصریح کرد: نوشت‌افزار یک صنعت اجتماعی و فرهنگی است که تک‌تک محصولات آن می‌تواند پیام‌آور تمدن بزرگ ایران و سفیر فرهنگ اسلامی ما باشد.
وی عنوان کرد: در دیداری که هشتم بهمن سال گذشته با مقام معظم رهبری انجام شد، 2 تکلیف برای ما تعیین شد: اول تدوین سند راهبردی صنعت نوشت‌‌افزار که هم‌اکنون آماده شده است و دوم ایجاد کارگروه تخصصی نوشت‌افزار.
برادران با بیان اینکه سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به هم‌افزایی بیشتر کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: هماهنگی بین بخش‌های مختلف دولتی و غیر دولتی یکی از نتایج این سند خواهد بود. وی ادامه داد: باید در کنار حمایت از تولید، حقوق مصرف‌کنندگان نیز رعایت شود و محصولاتی اقتصادی برای پایین‌ترین سطوح جامعه در بازار در دسترس باشد.
* ارکان بومی‌سازی صنعت نوشت‌افزار
سیداحمد عبودتیان، دستیار رئیس‌جمهور در امر مردمی‌سازی دولت به سابقه 10 ساله تلاش برای بومی‌سازی صنعت نوشت‌افزار اشاره کرد و خطاب به کسانی که می‌خواهند در دیگر صنایع و حوزه‌ها به «بومی‌سازی» دست بزنند، گفت: اتفاق بزرگ‌ «هم‌نوشت» در میانه راه بومی‌سازی صنعت نوشت‌افزار 3 مساله تولید، محتوا و نشان تجاری را در کنار هم به پیش برده است. وی ورود به میدان و کنشگری در آن به مثابه مبارزه را نخستین رکن دستیابی به موفقیت دانست و اضافه کرد: دومین نکته پیشرانی حلقه جوانی است که به کار خود مومن هستند و به عنوان یک حلقه میانی به میدان می‌آیند.
عبودتیان توضیح داد: باید گروهی از میان خود مردم روی این مسائل تمرکز کنند و با مطالبه‌گری از حاکمیت، جریان‌های کنشگر را به میدان بیاورند.
وی درباره سومین رکن این جریان اظهار کرد: همراهی همه فعالان صنعت مهم است، زیرا اگر تک‌تک آنان به میدان نیایند موفقیت حاصل نخواهد شد.
عبودتیان افزود: تسهیل‌گری حاکمیت چهارمین رکن است. هر چه نهادهای حاکمیتی در کار اصلی خود که تسهیل‌گری و حمایت است بهتر نقش بیافرینند، پیشرفت بهتری حاصل می‌شود. وی حمایت نهادهای انقلابی و ایجاد «تکان اولیه» و خرید محصولات جدید را رکن دیگر پیشرفت خواند و اظهار کرد: حمایت متعصبانه مردم نیز در رشد صنعت موثر بود.
عبودتیان تشویق و حمایت‌های مقام معظم رهبری را در پیشرفت این صنعت مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب بارها در دیدار اعضای دولت یا گروه‌های مختلف از فعالان صنعت نوشت‌افزار ستایش کرده‌اند.
رونمایی از محصول دانش‌بنیان گواش‌نانو، رنگ‌های بهداشتی قابل استفاده روی صورت، فیلتر ماژیک و قالب‌های ابزار دقیق خودکار و روان‌نویس که همگی برای نخستین‌بار در داخل کشور و با استفاده از دانش و تجهیزات داخلی تولید شده است، از دیگر برنامه‌های این رویداد بود.
همچنین سند رشد و پیشرفت صنعت نوشت‌افزار کشور که با همت دفتر نوشت‌افزار وزارت صمت و همکاری فعالان حوزه نوشت‌افزار تدوین شده است، در این مراسم رونمایی شد.
تجلیل از پیشکسوتان صنعت نوشت‌افزار و برخی تولیدکنندگان برتر این حوزه پایان‌بخش این مراسم بود. 

Page Generated in 0/0051 sec