وزیر بهداشت: با اضافه شدن 2 دهک ۴ و ۵ به جمعیت بیمهشدگان سلامت، ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش این نوع بیمه قرار گرفتند
گروه اجتماعی: چتر بیمه سلامت با هدف استفاده رایگان دهکهای پایین درآمدی جامعه از خدمات درمانی در حال گستردهتر شدن است. وزیر بهداشت دیروز در تازهترین اظهارات خود از پوشش 2 دهک دیگر جمعیت کشور برای استفاده از خدمات این نوع بیمه خبر داد و اعلام کرد: علاوه بر ۳ دهک اول جامعه که پارسال بیمه رایگان شدند، از امروز نیز ۲ دهک دیگر به این جمعیت اضافه میشود. با اضافه شدن این ۲ دهک به بیمه رایگان میتوان گفت هماکنون هیچ فردی در جامعه بدون بیمه درمان نیست و مراکز درمانی و بیمارستانی خدمات خود را به افرادی که تحت پوشش هیچ نوع بیمهای نیستند در قالب بیمه سلامت بخوبی ارائه میکنند. جدای از ارائه خدمات درمانی رایگان دولت به اقشار کمدرآمد جامعه، پرداختی هزینه درمان دهکهای 5 تا 9 جمعیتی کشور نیز نسبت به سالهای گذشته کم میشود.
در این باره وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از بیمه رایگان ۱۲ میلیون ایرانی خبر داد و گفت: علاوه بر 3 دهک اول جامعه که پارسال بیمه رایگان شدند، از امروز 2 دهک دیگر نیز به این جمعیت اضافه میشود. بهرام عیناللهی افزود: با اضافه شدن 2 دهک ۴ و ۵ به جمعیت بیمهشدگان رایگان کشور از این پس ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این دهکها بیمه سلامت رایگان خواهند شد.
وی با بیان اینکه جزئیات این طرح از طریق پیامک به افراد تحت پوشش بیمه ارائه خواهد شد، اظهار داشت: با پیشنهاد وزارت بهداشت و تصویب هیأت دولت، در حال حاضر ۵ دهک درآمدی جامعه تحت پوشش بیمه رایگان قرار دارند. هدف از این مصوبه، آسانسازی و رایگانسازی بیمه همگانی برای دهکهای نخست جامعه بویژه ساکنان مناطق کمبرخوردار و در نتیجه کاهش هزینههای درمان مردم است.
عیناللهی تصریح کرد: میزان مشارکت دهک 4 تا قبل از این مصوبه، پرداخت ۱۰ درصد حق بیمه معادل ۱۴۳ هزار تومان و میزان پرداخت دهک 5 ، ۲۰ درصد حق بیمه یعنی ۲۸۷ هزار تومان بود که از این پس رایگان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر 2 دهکی که به جمعیت بیمهشدگان رایگان اضافه شده، میزان مشارکت در پرداخت حق بیمه دهکهای ۶ تا ۹ نیز کاهش قابل توجهی داشته است به طوری که پرداختی دهک 6 از ۳۰ درصد به ۲۰ درصد، پرداختی دهک ۷ از ۴۰ درصد به ۲۰ درصد و پرداختی دهک ۸ از ۶۰ درصد به ۴۰ درصد و پرداختی دهک ۹ از ۸۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش مییابد.
* چتر بیمهای که برای معلولان گسترش یافت
استفاده از خدمات بیمهای یک ظرفیت قانونی است که برای معلولان فراهم شده و در یک سال گذشته بیمه سلامت پوشش خود را از ۹ به ۵۹ کد خدمت در جامعه هدف بهزیستی افزایش داده که تاثیر بسزایی بر کاهش هزینههای خانوار و درمانی داشته است. براساس ماده ۶ قانون حمایت از حقوق معلولان، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است پوشش بیمه سلامت افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی را به گونهای تامین کند تا علاوه بر تامین خدمات درمانی مورد نیاز، خدمات توانبخشی جسمی و روانی افراد دارای معلولیت را نیز پوشش دهد.
این پوشش بیمهای تا قبل از دولت سیزدهم ۹ کد خدمت بود اما از شهریور سال گذشته پوشش بیمه سلامت برای افراد دارای معلولیت به ۵۹ کد خدمت افزایش یافت و تفاهمنامه آن بین سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی کشور منعقد شد. پیرو این اقدام اساسی برای افراد دارای معلولیت، دستگاههای متولی استانی در خراسان جنوبی از سال گذشته ارائه این خدمات را آغاز کردند و به گفته مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی همه افراد واجد شرایط در همه بخشها میتوانند از خدمات بیمه سلامت در ۵۹ کد خدمت مدنظر استفاده کنند. علی اربابی به ایرنا اظهار کرد: مددجویان برای استفاده از این کد خدمتها باید بیمه پایه داشته باشند و در سامانه بیمه سلامت نشاندار شوند.
وی با تاکید بر اینکه همه ایرانیان قابلیت بیمه شدن را دارند و مشکلی در این زمینه وجود ندارد، افزود: اگر فردی به لحاظ بیمه مشکل دارد، میتواند با مراجعه به بیمه سلامت از خدمات بیمه پایه بهرهمند شود، زیرا ساماندهی خدمات بیمهای اهمیت دارد. مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی بیان کرد: خدمات بیمهای از ۹ مورد به ۵۹ کد خدمت افزایش یافته که ۱۵ کد خدمت اعضای مصنوعی، ۱۱ کد خدمت گفتار درمانی، ۹ کد شنواییسنجی، 7 کد خدمت بیناییسنجی، 5 خدمت فیزیوتراپی و ۶ کد خدمت توانبخشی از جمله آنهاست.
وی افزود: لازم است جامعه هدف از تمام خدمات ارائهشده آگاهی پیدا کند و خدمات منوط به نسخهنویسی الکترونیکی است که برای دریافت مزایا باید مطابق دستورالعمل طرح پیش برویم. اربابی یادآور شد: خدمات بیمه در سلامتی و ارتقای زندگی معلولان تاثیر زیادی دارد و چون درمان این قشر مستمر است این خدمت دولت سیزدهم میتواند در کاهش هزینهها اثرات خوبی داشته باشد.
***
تعرفه خدمات دارویی به تصویب هیأت دولت رسید
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: تعرفه خدمات دارویی پس از تصویب در شورایعالی بیمه به تصویب هیات دولت رسید. سیدحیدر محمدی اظهار کرد: نظر به ضرورت اجرای پایدار طرح نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک و اجرای بهینه فرآیندهای تجویز و مصرف منطقی دارو و سایر کالاهای سلامت، تعرفه خدمات دارویی باید همانند سایر خدمات تشخیصی و درمانی، تعیین و اجرا شود. وی افزود: با پیگیریهای انجامشده مصوبه شورایعالی بیمه درباره تعرفه خدمات دارویی به هیات دولت ارسال شد و با تصویب متن پیشنهادی در هیات دولت ابلاغ میشود. محمدی خاطرنشان کرد: در مصوبه شورای عالی بیمه درباره تعرفه خدمات دارویی 5 ردیف وجود دارد که برای مدیریت خدمات دارویی و کنترل نظام تجویزی در بخش بستری، نسخهپیچی سرپایی بهازای هر نسخه، مدیریت داروهای بدون نسخه (otc)، مدیریت خدمات دارویی در داروهای ترکیبی و مدیریت خدمات بستهبندی مجدد پیشنهاد شده است و بزودی ابلاغ میشود.