printlogo


کد خبر: 264179تاریخ: 1402/4/5 00:00
وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا با اطلاع از شورش واگنرها تحریم فرمانده آن را به تعویق انداخت
امید واهی به سرآشپز!
سردبیر شبکه آر‌تی روسیه: سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، اسرائیل و انگلیس عامل شورش گروه واگنر بودند

گروه بین‌الملل: 2 رسانه آمریکایی در گزارشی نوشتند مقامات کاخ سفید از شورش نیروهای شبه نظامی واگنر اطلاع داشته و در عین حال اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه این نیروها را به تاخیر انداخته‌اند؛ موضوعی که نشان می‌دهد واشنگتن به بر هم خوردن سیستم سیاسی و نظامی روسیه با شورش پریگوژین چشم دوخته بود که با مدیریت صحنه توسط پوتین به ناکامی کشیده شد. شبکه «سی‌ان‌ان» به نقل از 3 منبع آگاه گزارش داد مقام‌های اطلاعاتی آمریکا از مدتی قبل از شورش گروه واگنر بر این باور بودند یوگنی پریگوژین، رئیس این گروه نظامی برای ایجاد چالشی بزرگ علیه رهبران نظامی روسیه برنامه‌ریزی کرده اما هدف نهایی این برنامه‌ برای آنها مبهم بود. 2 نفر از این منابع گفتند مقام‌های اطلاعاتی آمریکا به 8 رهبر اصلی کنگره این کشور مشهور به «گروه 8» چند روز قبل از شورش واگنر، گزارش‌هایی را درباره تحرکات گروه واگنر و تقویت تجهیزات آنها در نزدیکی روسیه اعلام کردند. همچنین یک مقام اطلاعاتی غربی و منبع آگاه گفتند مقام‌های اطلاعاتی آمریکا و غرب نشانه‌هایی از اینکه پریگوژین برای دست زدن به این اقدام از جمله انباشت سلاح و مهمات را تدارک می‌دید، مشاهده کردند. یک منبع آگاه دیگر اظهار کرد: «همه این تحولات خیلی سریع رخ دادند» و تشخیص جدیت پریگوژین در تهدید کردن ارتش روسیه و اینکه سربازانش را کجا خواهد برد دشوار بود. از سوی دیگر وال‌استریت‌ژورنال گزارشی درباره تحریم‌های آمریکا علیه نیروهای واگنر منتشر کرد که نشان می‌دهد آمریکا قصد داشت صحنه شورش واگنرها را ببیند تا به حرکت‌های بعدی روی آورد. وال‌استریت‌ژورنال به نقل از این منابع آگاه گفت: وزارت خارجه آمریکا قصد داشت روز سه‌شنبه تحریم‌هایی را علیه «تجارت طلا مربوط به گروه واگنر در آفریقا» از جمله عملیات معدن در جمهوری آفریقای مرکزی اعمال کند اما برنامه‌های واشنگتن مبنی بر اعمال این تحریم‌ها پس از آنکه یوگنی پریگوژین، رئیس‌ گروه نظامی واگنر ادعا کرد ارتش روسیه کمپ آموزشی آنها را بمباران کرده و از پیشروی نیروهایش به سمت مسکو خبر داد، متوقف شد. البته عصر شنبه شورش واگنر با میانجیگری الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس خاتمه یافت و پریگوژین نیروهایش را به پایگاه‌های خود بازگرداند. منبع ناشناسی به روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گفت: واشنگتن نمی‌خواهد این طور به نظر برسد که از طرفی در این درگیری جانبداری می‌کند. پس از آنکه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، پریگوژین را به «خیانت» متهم کرد، ظاهرا ایالات متحده احساس کرد تحریم واگنر به رهبر روسیه کمک خواهد کرد. گروه واگنر از سال ۲۰۱۷ تحت تحریم‌های آمریکا بوده و اوایل ماه دسامبر به دلیل تهدید ادعایی آزادی مذهب در آفریقا، وزارت خارجه آمریکا نسبت به فعالیت‌های این گروه نظامی ابراز نگرانی کرد. همچنین ماه گذشته میلادی آمریکا فعالیت‌های رئیس گروه نظامی واگنر در کشور مالی را تحریم کرد. کرملین اواخر روز شنبه اعلام کرد پریگوژین در توافقی که ظاهرا با میانجی‌گری الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس و از متحدان مهم پوتین حاصل شد، قبول کرده روسیه را به مقصد بلاروس ترک کند. چند منبع مطلع به رویکرد دولت آمریکا به سی‌ان‌ان گفتند همچنان که شورش در روسیه در حال بروز بود، مقام‌های آمریکایی و غربی در مداخله در این موضوع جانب احتیاط را به سبب احتمال بهره‌برداری پوتین از هر نوع مداخله غرب در روند تشدید بحران در پیش گرفتند. 2 مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفتند روسیه از زمان شروع شورش پریگوژین هیچ تغییری در آرایش قوای هسته‌ای خود اعمال نکرده است.
تنش‌ها در روسیه جمعه شب، زمانی که پریگوژین وزارت دفاع روسیه را به حمله موشکی مرگبار به اردوگاه نیروهای واگنر متهم کرد و قول تلافی کردن این حمله را داد تشدید شد. این وزارتخانه این اتهام را رد و او را به دست زدن به «تحریک اطلاعاتی» متهم کرد. منابع مورد استناد نیویورک‌تایمز ادعا کردند مقامات واشنگتن نخواستند پیش از اجرای شورش واگنری‌ها عجله به خرج داده تا ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را از وجود یک تهدید قریب‌الوقوع آگاه کنند، زیرا نگران بودند که از سوی مسکو به سازماندهی کودتا متهم شوند. نیویورک‌تایمز نوشت:‌ آمریکا «نفع چندانی» در کمک به پوتین در بحبوحه درگیری اوکراین و رویارویی روسیه با غرب نداشت. با این حال، بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز مقام‌های آمریکایی از درگیری احتمالی بین پریگوژین و مسکو بیم داشتند و نگران بودند درگیر شدن روسیه در هرج و مرج ممکن است خطرات هسته‌ای قابل‌توجهی ایجاد کند. البته مدیریت صحنه سیاسی و نظامی توسط پوتین نشان داد او برای زمان‌های بحرانی برخلاف میل آمریکایی‌ها می‌تواند میدان را مدیریت کند. به همین علت پایان شورش واگنرها با دخالت بلاروس برای واشنگتن گران تمام شد. 
***
موساد، سیا و ام‌آی 6؛ پشت پرده شورش واگنر
سردبیر شبکه روسی «آر تی» در سخنانی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و اسرائیل را عامل شورش گروه واگنر علیه دولت روسیه اعلام کرد. به گزارش ایسنا به نقل از سایت صهیونیستی «NEWS i24»، مارگاریتا سیمونیان در سخنانی درباره تحولات اخیر روسیه اظهار کرد: شکی نیست که شورش گروه واگنر علیه کرملین توسط سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس و شاید یک طرف در خاورمیانه سازماندهی شده بود. NEWS i24 درباره اظهارات سیمونیان نوشته است مقصود وی از عبارت «یک طرف دیگر در خاورمیانه»، اسرائیل است.
***
حمله نا‌موفق اوکراین بعد از شورش واگنرها
در بحبوحه بحران ناشی از شورش واگنرها در روسیه، ارتش اوکراین درصدد بود با استفاده از تمرکز مسکو بر تحولات داخلی،  حملات خود را علیه مواضع ارتش روسیه در مناطق مختلف تشدید کند و بتواند در این مناطق پیشروی کند. با این حال، وزارت دفاع روسیه دیروز اعلام کرد موفق شده 10 حمله ارتش اوکراین در منطقه باخموت را طی شبانه‌روز گذشته دفع کند. پیش از این رسانه‌های روسی گزارش دادند نیروهای اوکراینی ضدحملاتی را نیز در زاپروژیا و خرسون ترتیب داده بودند که این عملیات‌ها نیز به شکست انجامیده است. طبق گزارش رسانه‌های محلی، به‌ رغم اوضاع پرتنش در شماری از مناطق روسیه در پی شورش واگنر طی 48 ساعت گذشته، این اوضاع بر کارایی رزمی نظامیان روسیه در اوکراین تأثیری نگذاشت. بر اساس این گزارش‌ها، نیروهای مسلح روسیه با موفقیت تلاش ارتش اوکراین برای راه‌اندازی یک حمله در مناطق ژربیانک، پیاتیخاتک و رابوتینو در زاپروژیا را خنثی کرده‌اند. در پی حمله ناکام روز گذشته ارتش اوکراین، تعدادی از نظامیان اوکراینی کشته و زخمی شدند و در حالی ‌که ارتش اوکراین سعی داشت زخمی‌ها و اجساد را از میدان نبرد خارج کند، مورد حمله توپخانه‌ای ارتش روسیه قرار گرفت و ناکام ماند. در ناحیه رود آنتونوف منطقه خرسون، ارتش اوکراین نیروهای بیشتری را به سمت رود دنیپرو انتقال می‌دهد. این نیروها به طور فعال با توپخانه کار می‌کنند و از پهپادهای انتحاری کامیکازه در تعداد زیاد استفاده می‌کنند. طبق این گزارش، به‌ رغم تلاش‌های ارتش اوکراین، ارتش روسیه تمام تلاش‌ها برای حمله به مواضع خود را دفع کرد و تعداد زیادی از نظامیان اوکراین کشته شدند. در هفته‌های اخیر، ارتش اوکراین تبلیغات گسترده‌ای در زمینه ضدحمله به مواضع روسیه کرده و بارها اعلام کرده نیروهای اوکراینی در حال پیشروی هستند و تلاش دارند مناطق تصرف شده اوکراین را از روسیه بازپس بگیرند اما حتی مقام‌های ارشد این کشور، به تشدید نبردها در مناطق جنوبی اوکراین اعتراف کرده‌اند و بسیاری از رسانه‌ها از شکست‌های پی‌درپی ارتش اوکراین در قبال روسیه خبر داده‌اند.

 


Page Generated in 0/0103 sec