printlogo


کد خبر: 264194تاریخ: 1402/4/5 00:00
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: لغو مجوز ۸۰۰ آموزشگاه متخلف و تشکیل پرونده تخلف برای ۱۰۲۴ مدرسه
شهریه مازاد مدارس به خانواده‌ها برگردانده می‌شود
وزارت آموزش و پرورش: شهریه دلاری در مدارس نداریم

خیلی‌ها از رقم بالای پرداخت شهریه مدارس غیرانتقاعی گله‌مندند و خواستار رسیدگی وزارت آموزش‌وپروش به این مساله هستند. به گفته رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش و پرورش، برخی مدارس غیرانتفاعی تهرانی در دریافت شهریه تخلف داشته‌اند. 
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش‌و‌پرورش درباره تعیین شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ـ ۱۴۰۲ اظهار کرد: بر اساس ماده ۱۵ و ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیردولتی، شورای نظارت مرکزی موظف است همه ساله الگوی تعیین شهریه را برای مراکز و مدارس غیردولتی در سراسر کشور اعلام کند. امسال هم با توجه به این قانون ما در سازمان مراکز و مدارس غیردولتی سعی‌مان بر این بود قالب الگوی شهریه منطقی و علمی و با همراهی موسسان و معلمان و اولیای دانش‌آموزان باشد و فرآیند 7 ماهه را طی کردیم و امسال به الگویی منطقی رسیدیم. 
وی با بیان اینکه سرانه پرداختی معطوف به فضا، تجهیزات، امکانات و کیفیت‌بخشی آموزشی و پرورشی می‌شود که حدود ۱۵۰ شاخص وجود دارد، ادامه داد: این ابلاغیه ۲۲ فروردین امسال به تمام مدارس ابلاغ شد و از آن زمان تا به امروز که این کار را انجام دادیم و طی فرآیندی که در سراسر کشور انجام شد، موسسان مدارس با توجه به فرمول و الگوی منطقی و علمی ما که در سامانه بارگذاری شده بود، فرآیند شهریه را طی کرده و به عدد فعلی رسیدیم. موظف بودیم افزایش دستمزدها، افزایش اجاره‌بهای ساختمان‌ها و میزان تورم در سال را در نظر بگیریم. سال گذشته شهریه‌های ضعیف زیر ۳ میلیون تومانی داشتیم که ترمیم شهریه برای این مدارس ضعیف انجام شد و عدد امروز از ۵ میلیون تا ۴۸ میلیون تومان است و حدود ۱۵ هزار مدرسه ما زیر ۲۰ میلیون شهریه می‌گیرند. 
در بخش دیگر این برنامه محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در قانون اساسی ما آموزش‌و‌پرورش رایگان است و دولت موظف است در این راستا برنامه‌ریزی کند تا هر کسی استعداد و مهارت و شایستگی و اراده‌ای برای رشد دارد شکوفا شود. اینکه هدف تشکیل مدارس غیرانتفاعی چه بوده و در جهت رقابت با مدارس عادی بوده است یا تبدیل به تهدیدی شده، خود یک موضوع حائز اهمیت است. 
آصفری تاکید کرد: من این مبالغ ۵ تا ۴۸ میلیون تومان را قبول ندارم، چراکه برخی مدارس غیرانتفاعی تا ۷۰ میلیون تومان و بعضا ۱۰۰میلیون تومان از خانواده‌ها به بهانه‌های مختلف هزینه می‌گیرند؛ تحت عناوین مختلف آموزش یوگا، زبان، استخر و... هزینه دریافت می‌کنند. چند درصد اینها را آموزش‌و‌پرورش بررسی کرده است؟ اصلا آموزش‌و‌پرورش چقدر نیرو دارد؟ محمودزاده در پاسخ به این سخنان آصفری افزود: اینکه الگویی برای تعیین شهریه‌ها به صورت علمی و منطقی باشد، بله به ریز وجود دارد. این مدارس دارای تعیین الگوی شهریه هستند و نظارت جدی بر این مدارس انجام می‌شود. این فرآیند کاملا طی می‌شود و هم سامانه ما پاسخگویی به این موضوع را دارد و هم هزار نفر نظارت جدی بر این مدارس دارند. برای ۱۰۲۴ مدرسه طی ۱۲ ماه گذشته پرونده در شورای نظارت استان تشکیل و رای صادر شده است. برای حدود ۸۰۰ آموزشگاه طی این ماه‌ها که من حضور داشتم، مجوز لغو شده است. حتما نظارت جدی بر مدارس داشتیم. 
وی همچنین درباره فرآیند نظارت بر مدارس توضیح داد: به صورت سر‌زده از مدارس غیردولتی استان‌های مختلف بازدید داشتم. در بازدیدها رسیدم به اینکه برخی مدارس بیشتر از شهریه‌ای که اعلام کردیم، گرفته‌اند. اولا شهریه مازاد را باید به خانواده‌ها برمی‌گرداندند و ثانیا شهریه امسال آنها را کمتر افزایش دادیم. محمودزاده در پاسخ به این سوال که آیا مدرسه‌ای شهریه دلاری می‌گیرد، گفت: در هیچ مدرسه‌ای پرداخت دلاری اتفاق نمی‌افتد.

Page Generated in 0/0165 sec