printlogo


کد خبر: 264416تاریخ: 1402/4/12 00:00
همایش «تجلی اخلاص؛ تجلیل از دست‌اندرکاران حرکت راهیان نور» روز گذشته میزبان فعالان فرهنگی بود
تبیین فرهنگ ایثار

با یک بررسی و نگاه آماری شاید بتوان گفت طی  چند سال اخیر هیچ حرکت فرهنگی و تربیتی‌ای همچون  «راهیان نور» اثر‌گذاری بالایی در جامعه مخاطب خود نداشته است. این جریان وسیع فرهنگی بین آحاد مردم از جمله رسانه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از سویی نقش این اردوها در معرفت‌افزایی نسل جوان و آشنایی آنان با فرهنگ ایثار و شهادت نقش کلیدی دارد. برگزاری اردوی راهیان نور یک جریان عظیم فرهنگی و تربیتی به حساب می‌آید و برپایی چنین اردوهایی بهترین فرصت برای تبیین فرهنگ ایثار و شهادت است. 
از همین رو روز گذشته همایش «تجلی اخلاص؛ تجلیل از دست‌اندرکاران حرکت راهیان نور» برگزار شد. 
سردار سیدقاسم قریشی، جانشین فرمانده بسیج مستضعفین در این همایش بیان کرد: رهبر معظم انقلاب راهیان نور را یک فناوری در مقابل جنگ نرم دشمنان می‌دانند و کارهایی را که برای دفاع‌ مقدس انجام می‌شود، یک اتفاق معنوی می‌دانند و خادمان راهیان نور را واسطه این اتفاق معنوی و فناوری معرفی می‌کنند. ضرورت داشت از تعدادی از افراد که با مجاهدت‌شان در این راه به زائران خدمت‌رسانی کردند و دشمنان را در جنگ نرم شکست دادند، تقدیر کنیم. دستاوردهای گذشته نشان‌دهنده این است که راهیان نور، افرادی را که به بی‌راهه رفتند، به مسیر باز خواهد گرداند. 
در بخش دیگر این همایش سردار مجید سوری، دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج تصریح کرد: سال ۱۴۰۱ در تلاش بودیم کمیت و کیفیت اعزام‌های راهیان نور را به پیش از همه‌گیری کرونا بازگردانیم، چرا که این بیماری بر اعزام‌ها اثرگذار بود. سال گذشته بیش از 8 جلسه درباره راهیان نور برگزار کردیم. در تمام استان‌ها، ستاد پشتیبانی از راهیان نور از سوی استانداران فعال شد. باید از فرماندهان نیروی دریایی و هوافضای سپاه تشکر کرد که در این راستا به طور خاص در کیفیت اثرگذاری راهیان نور نقش داشتند. 
دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج گفت: هر یک از کمیته‌ها کارهای خوبی برای کیفیت‌بخشی به راهیان نور انجام دادند؛ مانند اجرای ۳۰۰ رزمایش فرهنگی، برگزاری ۲۴ جشنواره راه‌آورد سرزمین نور، اجرای دوره توانمندسازی برای راویان، اعزام ۱۰ هزار طلبه جدیدالورود به مناطق و به کارگیری ۹۰۰۰ خادم از  ۱۱۰ هزار خادم شبکه‌سازی شده. تلاش می‌کنیم در سال‌های آینده این آمار 5 برابر شود. 
سردار سوری اعلام کرد: در مناطق عملیاتی جنوب کشور، دیگر در بخش اسکان زائران راهیان نور کمبود زیرساخت نخواهیم داشت. شاهد اعزام 3 برابری یعنی ۷۵۰ هزار نفر از سوی قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج در سال ۱۴۰۱ و پس از کرونا بودیم. البته سایر قرارگاه‌ها نیز اعزام اختصاصی داشتند. همچنین به همت فرمانده سپاه استان کرمانشاه نزدیک ۴۰ هزار نفر اعزام به بازی‌دراز داشتیم و پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰۰ هزار نفر اعزام راهیان نور به یادمان‌های غرب کشور داشته باشیم. 
در ادامه، محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی بیان کرد: نظام آموزشی ما بشدت نیازمند روش‌های نوین تربیت است. شبکه‌های اجتماعی آموزش غیر رسمی را از آن خود کرده و محیط‌های آموزشی جای خود را به محیط‌های رفاقتی داده است. 
وی ادامه داد:  اکنون فرزندان‌مان را به دریایی وانهاده‌ایم که در ساحل آن دشمنان خدا و ایران قرار دارند اما خدا ابتدا محبت خود را در دل جوانان قرار می‌دهد. راهیان نور ابتدا القای محبت خدا را درون خود دارد. درک حضور در راهیان نور خاص است، به این دلیل که معلم آن شهیدان هستند و ما خادمان شاگردان آن هستیم. برای همین است که راهیان نور از نگاه مقام معظم رهبری یک فناوری است و باید جدی گرفته شود. راهیان پیشرفت خوب است اما راهیان نور بدیل ندارد، چون جوانان ما را به واسطه شهدا تحت تاثیر قرار خواهد داد. 
در بخش دیگر این همایش، سردار مجتبی باستان، رئیس بسیج دانش‌آموزی گفت: راهیان نور می‌تواند به مقاوم‌سازی، تاب‌آوری و الگوسازی جوانان و نوجوانان ما کمک کند. حیات طیبه مهم‌ترین مولفه سند تحول بنیادین آموزش‌و‌پرورش است. 
وی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ در بخش اردوهای راهیان نور و پیشرفت ۴۵۳ هزار دانش‌آموز در قالب قرارگاه راهیان نور امام حسن مجتبی (ع) بازدیدهایی داشته‌اند. 
سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین نیز یادآور شد: از روز غدیر تا وفات پیامبر ۷۰ روز سپری شد. اگر افرادی که در این اتفاق بزرگ حضور داشتند آن را روایت می‌کردند، ما شاهد حوادث ناگوار بعد آن نبودیم و مسیر تاریخ اینگونه پیموده نمی‌شد. این اتفاق در بین امت اسلامی رخ داد. پیامبر راه رسیدن به نور را به امت نشان دادند. راهیان نور هم تداوم همان مسیر است. انقلاب اسلامی به عنوان عصر جدیدی از اسلام و به منظور صلح و سعادت و آزادی با حوادثی رو به رو شد که یکی از آنها دفاع‌ مقدس است. 
وی در پایان بیان کرد: با برگزاری راهیان نور و پیشرفت و آبادانی باید آگاهی را به نسل جدید و آینده‌ساز منتقل کنیم. این تجربه‌ها به ملت ایران اختصاص دارد و باید از این فناوری راهیان نور بدرستی استفاده کرد. گسترش برنامه‌های راهیان نور و پیشرفت و ارزان‌سازی 2 راهبرد مهم در سال جاری خواهد بود. با تمام ارگان‌ها در این زمینه همکاری خواهیم کرد و در استان‌های میزبان زیرساخت‌های قوی ایجاد شده است که در بعد فرهنگی هم اقدامات موثری انجام دهیم.

Page Generated in 0/0061 sec