printlogo


کد خبر: 265017تاریخ: 1402/4/27 00:00
شهرداری تهران: بیش از ۷۰ درصد کودکان «سرچهار راه‌ها» شبکه‌ای هستند
رصد و برخورد با مافیای گدایی

در آمدی که کودکان در معابر و چهارراه‌ها از طریق گدایی کسب می‌کنند، به جیب خودشان نمی‌رود، چرا که این کودکان توسط باندهای مافیایی اجیر شده‌اند و در قبال کاری که می‌کنند، مبلغی به آنها داده می‌شود. مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران درباره موضوع کودکان کار به نکات مهمی اشاره کرد و گفت: اقتصاد کف خیابانی با درآمدهای سرشار، با نوع‌دوستی و تحریک احساسات مردم شکل گرفته است و سرشبکه‌های این مافیا از آن سوء استفاده می‌کنند. 
احمد احمدی‌صدر با بیان اینکه ما باندها و مافیایی را در کشور داریم که کودکان را به خیابان آورده و اقتصاد خیابان را ساماندهی می‌کنند، افزود: البته بخشی از این کودکان هم به صورت منفرد به خیابان‌ها می‌آیند. وی ادامه داد: ما در شهرداری تهران قرارگاه اجتماعی تهران را تشکیل داده‌ایم. طرحی هم ساماندهی شد و ۱۵ الی ۱۶ نهاد متولی کودکان کار باید آن را اجرا می‌کردند ولی ما با خلأ و چالشی روبه‌رو شدیم. این دستگاه‌ها باید زیر نظر فرماندهی واحد به یک نهاد پاسخگو می‌بودند ولی این اتفاق رخ نداد. 
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی با طرح سوالی تأکید کرد: شهرداری در سال‌های گذشته ۷۰۰۰ کودک کار را ساماندهی کرد اما چند هزار کودک کار نسبت به ۵ سال گذشته کاهش یافته است؟ وی افزود: از ۲۵ سال قبل تاکنون در تهران در حوزه کودکان کار مدیریت واحد نداشته‌ایم. پیشنهاد شهردار تهران این بود که در قرارگاه اجتماعی تهران تمام دستگاه‌ها کنار هم بنشینند و این مساله را پیش ببرند. در زمینه معتادان متجاهر ۸۰ درصد مصوبات اجرا شد و باید همین شیوه در زمینه کودکان کار هم ایجاد شود. رئیس جمهوری به این دلیل نمایندگی ویژه را به شهردار تهران داده‌اند که شهرداری در میدان حضور دارد و این قرارگاهی که تشکیل شده ابزاری می‌خواهد که دستگاه‌های متولی، ملزم به پاسخگویی به رئیس‌جمهوری باشند. احمدی‌صدر ادامه داد: مساله کودکان کار یک مساله عادی نیست و شهرداری تهران به این جهت به میدان آمده است تا این مشکل را حل کند. نمایندگی ویژه را به این دلیل به شهرداری دادند که مدیریت واحد در حوزه کودکان کار را داشته باشیم. رئیس محترم جمهوری در 3 حوزه کودکان کار، متکدیان و معتادان متجاهر شهردار تهران را به عنوان نماینده ویژه تعیین کرد تا این مشکلات حل شود. 
بنا بر اعلام روابط عمومی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران، وی افزود: طرح استعدادیابی و حرفه‌آموزی کوتاه‌مدت ۶ ماهه، میان‌مدت یک سال تا یک سال و نیمه و بلندمدت ۳ ساله را طراحی کرده‌ایم. اگر شهرداری این اجازه را داشته باشد که وسط میدان بیاید ۳ ساله بحث کودکان کار و خیابان را جمع می‌کند. بالای ۷۰ درصد کودکان سر چهارراه‌ها شبکه‌ای و مافیایی هستند، ما با این سر شبکه‌ها برخورد جدی و سلبی خواهیم کرد.

Page Generated in 0/0067 sec