printlogo


کد خبر: 265029تاریخ: 1402/4/27 00:00
استقبال باشکوه مردم یاسوج از رئیس‌جمهور و امیدواری برای گره‌گشایی مشکلات
آغوش گرم دنا‌

گروه سیاسی: روز گذشته حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در ششمین مقصد دور دوم سفرهای استانی به منظور انجام سفری 2 روزه وارد استان کهگیلویه‌وبویراحمد شد.
رئیسی در بدو ورود به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره اهداف و برنامه‌های این سفر، با بیان اینکه کهگیلویه‌وبویراحمد از مردمی سخت‌کوش و مجاهد برخوردار است، اظهار کرد: با تلاش مسؤولان و مدیران پرتلاش و با مدیریت استاندار کهگیلویه‌وبویراحمد، برخی پروژه‌های مصوب در سفر اول دولت به این استان به ثمر رسیده که گزارش آن در این سفر خدمت مردم ارائه خواهد شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در سفر دوم دولت به این استان، مسائل گسترده‌تری نسبت به مسائل ضروری سفر اول مدنظر قرار دارد، افزود: در آن سفر برخی مسائل ضروری وجود داشت که حالا به ثمر رسیده و در این سفر علاوه بر پیگیری پروژه‌های باقیمانده از مصوبات سفر اول، نیازهای جدیدی که نسبت به بخش‌های مختلف استان احصا شده پیگیری خواهد شد.
* وعده‌های رئیسی برای جامعه عشایری
رئیس جمهور در جریان سفر به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، در جمع عشایر دشت سقاوه این استان حاضر شد. وی در این دیدار با اشاره به مطالبات مطرح شده درباره مساله آب اظهار داشت: این منطقه از پربارش‌ترین نقاط کشور است و کاری که باید انجام شود برنامه‌ریزی برای توزیع و مصرف آب به بهترین شکل برای مصارف شرب، کشاورزی و صنعت است. رئیسی با بیان اینکه با بهره‌برداری از سد چمشیر در استان بخش قابل توجهی از مشکل تامین آب رفع شده و 70 هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش منابع آبی این سد قرار خواهد گرفت، افزود: علاوه بر این سد، سد دیگری هم در مدت کوتاهی در دشت سقاوه احداث خواهد شد تا مشکل تامین آب پایدار عشایر را نیز برطرف کند. رئیس‌جمهور با اشاره به تامین اعتبار و اقدامات انجام شده برای توزیع و نصب پنل‌های خورشیدی برای عشایر در راستای تامین برق و نیازهایی مثل آب‌گرم آنان، تصریح کرد:‌ در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در زمینه ایل‌راه‌ها انجام شده اما کمبودهایی نیز وجود دارد که در این سفر اعتبارات لازم برای رفع این کمبودها در نظر گرفته شده و تخصیص خواهد یافت.
رئیسی با بیان اینکه عشایر یکی از مولدترین اقشار جامعه هستند و همه ما به نوعی میهمان سفره آنان هستیم، خاطرنشان کرد: همه باید به تقویت تولید در میان عشایر کمک کنند. پرواربندی قراردادی دام که از گذشته وجود داشته باید تداوم و گسترش یابد تا عشایر از ناحیه تامین نهاده‌ها برای دام‌های خود نگرانی و دغدغه نداشته باشند و تولید آنها دچار اختلال نشود.
رئیس‌جمهور اضافه کرد: اولویت ما برای تامین مواد پروتئینی و لبنی تولیدات داخلی است و واردات باید فقط در جایی انجام شود که امکان تولید وجود ندارد اما در جایی که به همت عشایر می‌توان گوشت قرمز و مواد لبنی تولید کرد، همه باید از افزایش تولیدات آنها حمایت کنیم و اطمینان دارم با همت عشایر و حمایت دولت امکان تامین نیازهای پروتئینی کشور در داخل وجود دارد.
* هنر تبدیل تحریم به فرصت
رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، در آیین آغاز عملیات راه‌اندازی پتروشیمی گچساران، ضمن تقدیر و تشکر از همه مسؤولان، مدیران، پیمانکاران، مشاوران، متخصصان و کارگران، این پروژه بزرگ صنعتی را گامی مهم در جهت رشد تولید، افزایش اشتغال و امیدآفرینی در مردم دانست.
رئیسی «تولید زنجیره‌ای»، «طراحی، مهندسی، ابزار و تجهیزات استفاده شده تماما ایرانی» و «افزایش 3 هزار نفری اشتغال» را از جمله ویژگی‌های مهم مجتمع پتروشیمی گچساران برشمرد و افزود: همچنین بهره‌برداری از این پروژه منجر به جلوگیری از هدررفت ثروت ملی و گاز مشعل‌ها و مانع آلایندگی خواهد شد که اقدامی بسیار ارزشمند است. رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت نقش شرکت‌های بزرگ صنعتی در توسعه و تامین نیازهای شهرهای محل احداث در قالب مسؤولیت اجتماعی تصریح کرد: بیش از 2 هزار و 600 میلیارد تومان برای مصوبات استان از محل مسؤولیت اجتماعی شرکت‌های بزرگ تصویب شده و طبعا مجتمع پتروشیمی گچساران نیز باید در این راستا و در جهت رفع نیازهای مختلف استان کهگیلویه‌وبویراحمد و بویژه شهرستان گچساران به وظایف خود عمل کند.
رئیسی با بیان اینکه بخش قابل توجه و کار اصلی در تکمیل این پروژه بزرگ صنعتی در دولت مردمی محقق شده، از همه دست‌اندرکاران و خانواده‌های آنان که در گرمای 50 درجه به‌صورت چند‌شیفته برای تکمیل پتروشیمی گچساران همت گماردند، قدردانی کرد.
رئیس‌جمهور همچنین جذب 17هزارمیلیارد سرمایه برای تکمیل این پروژه را اقدامی بسیار مهم و شایسته تقدیر دانست. رئیسی مجتمع پتروشیمی گچساران را جلوه‌ای از شعار «ما می‌توانیم» و تبدیل ظرفیت‌های کشور به ثروت توصیف کرد و گفت: ملت ایران این هنر را دارد که تحریم و تهدید را به فرصت و ثروت تبدیل کند و تکمیل و بهره‌برداری از این پروژه یکی از جلوه‌های این هنر ملت ایران است.
* جشن احیای کارخانه قند یاسوج با حضور رئیس‌جمهور
در ادامه برنامه‌های سفر استانی دولت مردمی به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، مراسم جشن احیای کارخانه قند یاسوج به عنوان نماد صنعت و تولید استان و همچنین 44 واحد تولیدی و صنعتی راکد با حضور دکتر سیدابراهیم رئیسی برگزار شد. رئیس‌جمهور با حضور در کارخانه قند یاسوج ضمن بازدید از خط تولید و بخش‌هایی از این کارخانه، با توضیحات مسؤولان آن در جریان وضعیت این کارخانه قرار گرفت. رئیسی همچنین در جریان این بازدید گفت‌وگویی صمیمانه و بی‌واسطه با کارگران این کارخانه داشت و وضعیت کاری و معیشتی آنها را جویا شد. کارخانه قند یاسوج پس از یک دهه تعطیلی ابتدا سال 99 و در زمان ریاست دکتر رئیسی بر دستگاه قضا قفل آن شکسته شد و در ادامه و با تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی دولت مردمی و به ریاست ایشان، طی 22 ماه گذشته به مرحله احیای مجدد و بازگشت به چرخه تولید قرار گرفته است. سرمایه احیا شده در این کارخانه 2 هزار میلیارد تومان بوده و تعداد اشتغال احیا شده مستقیم در گام اول 130 نفر و در گام دوم  به 200 نفر خواهد رسید. همچنین با احیای این کارخانه برای 600 نفر نیز به صورت غیرمستقیم اشتغال‌زایی شده است.
* استقبال باشکوه مردم یاسوج از رئیسی
حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی عصر روز گذشته و در ادامه برنامه‌های دومین سفر دولت به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، مورد استقبال گرم و باشکوه مردم یاسوج قرار گرفت.
رئیس جمهور با قدردانی از استقبال گرم مردم یاسوج از خادمان خود و ابراز خرسندی از حضور در جمع پرشور آنان، این حضور باشکوه را نشانه عشق مردم به نظام و انقلاب و ولایت‌مداری آنان دانست که ریشه در سلحشوری اهالی کهگیلویه‌وبویراحمد در تاریخ و در عرصه‌های دفاع از ارزش‌ها و آرمان‌ها دارد.
رئیسی با اشاره به بهره‌برداری از برخی طرح‌های مصوب دور اول سفر استانی دولت مردمی به کهگیلویه‌وبویراحمد از جمله سد چمشیر، مجتمع پتروشیمی گچساران و ده‌ها کارخانه‌ای که روز گذشته پس از سال‌ها رکود و تعطیلی به مدار تولید بازگشتند، اظهار کرد: پیش از این سفر نیز نیازهای استان شناسایی و تصمیمات لازم برای تامین آنها اتخاذ شده است. رئیس‌جمهور تامین مسکن مورد نیاز مردم و نیز توجه به ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری را از جمله مطالبات اصلی مردم و مسائل مورد توجه دولت در این سفر برشمرد و افزود: شخصا پیگیر مساله مسکن مردم هستم و در این راستا جلسات شورای ‌عالی مسکن را حداقل ماهی یک بار تشکیل می‌دهم. در زمینه اشتغال نیز آمار حاکی از کاهش نرخ بیکاری است اما همچنان به تلاش بیشتر برای رسیدن به وضعیت مطلوب در این زمینه نیاز داریم.
رئیسی توسعه جاده‌های مواصلاتی به منظور توسعه گردشگری و کاهش سوانح جاده‌ای را از دیگر اولویت‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز استان دانست و اظهار داشت: امروز در راستای توسعه زیرساخت‌های استان، سد چمشیر به بهره‌برداری رسید و تکمیل آن نیز در دست پیگیری است. رئیس‌جمهور خطاب به کارگزاران و مدیران دستگاه‌ها در کهگیلویه‌وبویراحمد، کار و مدیریت جهادی را نیاز اصلی امروز کشور عنوان و تصریح کرد: نباید در ادارات شاهد روابط ناسالم، اعمال نفوذ و پارتی‌بازی باشیم؛ مردم انتظار دارند ادارات و سازمان‌ها مسؤولانه در خدمت آنها باشند و از هر گونه رابطه ناسالم پرهیز کنند.
رئیسی همچنین با اشاره به بازدید خود از منطقه زلزله‌زده سی‌سخت در ابتدای دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: امروز شاهد هستیم که 2 هزار واحد مسکونی در این منطقه بازسازی و مقاوم‌سازی شده است.
رئیس‌جمهور با ابراز خشنودی از آمار 20 درصدی عضویت زنان در هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز علمی استان، گفت: رهبر معظم انقلاب نیز در سفر به کهگیلویه‌وبویراحمد بر اهمیت کرامت اجتماعی زنان تاکید داشتند و امروز خوشحالیم که زنان استان همت کرده و حضور موثری در فعالیت‌های اجتماعی، علمی و سیاسی دارند.
رئیسی همچنین با اشاره به حضور 70 درصدی نیروهای بومی در ترکیب کارکنان پتروشیمی گچساران افزود: بومی‌گزینی در شرایط برابر قطعا اولویت دارد و توصیه ما به مدیران همواره توجه به توانمندی‌های استان‌هاست.
رئیس‌جمهور به فرمایش امام راحل که عشایر را ذخایر کشور معرفی کردند نیز اشاره کرد و اظهار داشت: مسؤولان باید در عمل و نه صرفا با سخن قدردان عشایر باشند و از آنان حمایت کنند. البته اقدامات خوبی در این زمینه از سوی دولت انجام شده که باید تکمیل شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به مدیران استان تاکید کرد در زمینه انجام مسؤولیت‌های خود و انتخاب نیروها از دیگر مسؤولان استانی مشورت بگیرند اما به هیچ وجه تحت نفوذ آنان نباشند، چرا که مسؤولیت اقدامات و انتصابات استانی شرعا بر عهده آنان است و آنها باید نسبت به آن پاسخگو باشند. رئیس‌جمهور با بیان اینکه مکرر اعلام کرده‌ام هر کس آمادگی کار تحولی، انقلابی و جهادی ندارد از مسیر ایجاد تحول کنار گذاشته شود، گفت: دولت مردمی لحظه‌ای آرام ندارد و همه موجودیت خود را در خدمتگزاری به شما زنان و مردان باغیرت کشور تعریف می‌کند؛ تمام همّ و غم ما تامین مطالبات شماست و هیچ شأنی جز خدمتگزاری و نوکری شما مردم برای خود قائل نیستیم و به این خدمتگزاری افتخار می‌کنیم.
******
پتروشیمی گچساران با هدف تقویت زنجیره ارزش نفت و گاز توسط رئیس‌جمهور افتتاح شد
گره‌گشایی بعد از ۱۷ سال!
تزریق ۲۰۰ میلیون یورو اعتبار برای تکمیل پروژه عقب‌مانده
گروه اقتصادی: در پی سفر دوم رئیس‌جمهور به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، پتروشیمی گچساران پس از ۱۷ سال با هدف تقویت زنجیره ارزش نفت و گاز که منجر به ایجاد اشتغال و جلوگیری از خام‌فروشی می‌شود، افتتاح شد.
زندگی شهروندان گچساران با نفت و گاز آمیخته شده بود. ۲۰ درصد نفت کشور در سرزمین‌شان تولید می‌شد. قریب به ۵ دهه بود در کنار تاسیسات نفتی روزگار می‌گذراندند و آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از این صنعت، میهمان ناخوانده همیشگی‌شان بود. با این وجود نقش چندانی در چرخه صنعت نفت نداشتند. خام‌فروشی بلایی گریبانگیر این صنعت بود. این مردم حق خود می‌دانستند که سازوکاری ایجاد شود تا آنها نیز از این همسایه‌ قدیمی بهره ببرند. بهترین وجه این سازوکار، صنعت پتروشیمی بود. مردم گچساران از دیرباز  امید داشتند که با بهره‌برداری از یک کارخانه پتروشیمی، افزون بر ایجاد اشتغال مستقیم، زمینه رونق اقتصادی در منطقه‌شان هم فراهم شود.
پتروشیمی یکی از ارکان اصلی زنجیره تولید در صنعت نفت به حساب می‌آید و نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی دارد. همچنین به عنوان بخشی از صنایع شیمیایی، موتور محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی هر منطقه‌ای‌ است که فرآورده‌های شیمیایی را از مواد خام حاصل از نفت یا گاز طبیعی تولید می‌کند. ایجاد کارخانه پتروشیمی از سویی با  فرآوری محصولات، در پیشگیری از خام‌فروشی اهمیت ویژه‌ای دارد و از سوی دیگر مزایای اقتصادی قابل توجهی برای منطقه و کشور ایجاد می‌کند.
در دهه 80 شمسی سخن از ایجاد یک کارخانه پتروشیمی در شهرستان گچساران به میان آمد که بالاخره عملیات اجرایی‌ آن سال ۱۳۸۵ آغاز شد. این مجتمع قرار است سالانه یک‌ میلیون تن اتیلن و ۱۸۴ هزار تن سیتری پلاس تولید کند. همچنین دهمین مجموعه تولید اتیلن کشور به حساب می‌آید و زمینه‌ ورود صنایع جدید در حوزه نفت و گاز  را به استان کهگیلویه‌وبویراحمد فراهم می‌کند.
تنوع محصولات تولیدی این کارخانه پتروشیمی و تأمین مواد اولیه هزاران کارگاه و کارخانه صنایع پایین‌دستی در اشتغال‌زایی استان نقش مهمی خواهد داشت. از سوی دیگر کسب درآمدهای ارزی و قطع وابستگی به بیگانگان از دیگر ارمغان‌های بهره‌برداری از این کارخانه است. پتروشیمی گچساران مواد اولیه کارخانه‌های پتروشیمی بروجن، کازرون، ممسنی و پلیمر دهدشت را تأمین می‌کند و به لحاظ اشتغال، بیش از ۲۰۰۰ نفر را به  طور مستقیم و غیرمستقیم مشغول می‌سازد.
آورده اولیه صنعت پتروشیمی گچساران برای استان سالانه ۸۰ میلیون دلار خواهد بود و بهره‌برداری از این طرح تحول شگرفی در بهبود رشد اقتصادی کهگیلویه‌وبویراحمد ایجاد می‌کند.
تحریم،‌ سنگ بزرگی را بر سر راه تکمیل این طرح قرار داده بود. خرید تجهیزات لازم با مشکل مواجه بود که با اعتماد به شرکت‌های دانش‌بنیان و تلاش مهندسان ایرانی این تجهیزات در کشور تولید شد. سایه تحریم‌ها حالا با اعتماد به توان متخصصان ایرانی کم‌اثر شده است، در این زمینه بیش از ۱۱ مورد تجهیزات به شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی سفارش داده شد که توانستند با کیفیت مطلوب تولید و به موقع تحویل دهند. یکی از موارد بسیار مهم، شیر اطمینان خطوط بخار این مجتمع بود که به همت متخصصان ایرانی تولید شد. فناوری ساخت این شیرها تنها در دست ۵ کشور دنیا بود.
پتروشیمی گچساران دارای ۲ واحد الفین و یوتیلیتی بوده و فعالیت واحدهای مختلف این مجتمع متکی به تجهیز شیر اطمینان خطوط الفین است که از سوی یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی ساخته شد. جداسازی هوا و تولید نیتروژن دارای فرآیند بسیار مهم و پیچیده‌ای است که در این فرآیند، هوا را به میزان ۹ بار فشرده می‌کند و سپس با استفاده از مکانیزم‌های مهندسی و روش‌های ترمودینامیکی دمای آن تا منفی ۱۷۲ درجه سانتیگراد سرد می‌شود تا جداسازی نیتروژن از هوا انجام گیرد.
از دیگر موارد اعتماد به نیروی داخلی در شرکت پتروشیمی گچساران ساخت واحد تصفیه پساب شیمیایی توسط پیمانکاران اجرایی داخلی است. همچنین برای نخستین بار همه مشعل‌های کوره‌های الفین که شامل ۶۶۸ مشعل است در این مجموعه با استفاده از توان داخلی ساخته شد.
پتروشیمی گچساران از آغاز عملیات اجرایی در سال ۱۳۸۵ تا نخستین سفر  رئیس دولت سیزدهم به استان کهگیلویه‌وبویراحمد ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت. پس از سفر رئیس‌جمهور، تکمیل پتروشیمی گچساران سرعت مطلوبی به خود گرفت.
با پیگیری‌های ویژه دولت و تزریق ۲۰۰ میلیون یورو اعتبار برای تکمیل این مجموعه، حالا پس از گذشت ۱۷ سال چشم‌انتظاری مردم استان، با استفاده از ظرفیت متخصصان داخلی پتروشیمی گچساران وارد فاز جدیدی شده است. امید می‌رود با راه‌اندازی این واحد صنعتی، شکوفایی صنایع پایین‌دست صنعت پتروشیمی در گچساران اتفاق بیفتد.
***
تأمین آب شرب ۲,5 میلیون نفر با افتتاح سد چمشیر
در پی دور دوم سفر رئیس‌جمهور به استان کهگیلویه‌وبویراحمد، سد چمشیر به صورت رسمی آبگیری و واحد اول نیروگاهی آن نیز به شبکه برق کشور متصل شد. 
کارشناسان اعتقاد دارند همزمان با آبگیری سد چمشیر به عنوان تنها سازه مدیریت منابع آب رودخانه زهره، با ارتقای کیفیت آب، حیات استان کهگیلویه‌وبویراحمد و شرق خوزستان احیای مجدد می‌شود.
سد چمشیر تنها سازه مدیریت منابع آب روی رودخانه زهره است، رودخانه‌ای که‌ یک ویژگی منحصربه‌فرد دارد. بر اساس مستندات کارشناسی ثبت‌شده از روند فعالیت رودخانه زهره، بیشتر از 75 درصد از آورد آبی سالانه این رودخانه در 3 ماه زمستان از رودخانه عبور کرده و طی 9 ماه دیگر سال نیز کمتر از 25 درصد از آورد آبی از رودخانه عبور می‌کند.
* چرا رودخانه زهره به یک سازه مدیریت منابع آب نیاز داشت
در این راستا امیرحسین صداقت، کارشناس مدیریت منابع آب اذعان داشت: سال‌های طولانی، کارشناسان و متخصصان آب کشور راهکارهای متعددی را بررسی کردند تا بتوانند از این 2 میلیارد مترمکعب آب رودخانه زهره زمینه رونق حیات چندین استان را فراهم کنند.
این کارشناس مدیریت منابع آب تاکید کرد: راهکارهای متعددی در این رابطه بررسی شد و در نهایت مطالعات به این نتیجه رسید که تنها راه استفاده از آب رودخانه زهره در جهت تحول حیات استان‌های کهگیلویه‌وبویراحمد و خوزستان احداث یک مخزن بزرگ است.
* سد چمشیر در بهترین نقطه رودخانه بنا شد
با توجه به این بررسی، فرآیند ساخت سد چمشیر در محل کنونی کلید خورد. در این راستا حسن عباسی، زمین‌شناس در رابطه با انتخاب محل ساخت سد چمشیر روی رودخانه زهره به فارس گفت: طبیعت در محل فعلی دریاچه سد، یک دریاچه طبیعی ساخته بوده و رسوبات دریاچه‌ای با عمق بالا در این منطقه دلیلی بر این مدعا است.
وی افزود: شواهد حاکی از حضور یک دریاچه است و همین الان نیز با افزایش دبی در بازه زمانی سیلابی، ارتفاع آب در محل تنگه چمشیر به بالای 30 متر می‌رسید و به مرور زمان این دریاچه در دل سنگ حفره ایجاد کرده و تنگه چمشیر را شکل داده که سد در این محل ساخته شده است.
عباسی با اشاره به اینکه در محل مخزن سد چمشیر150 متر سازند نفوذناپذیر داریم، گفت: بخشی از مخزن سد روی یک کپراک(نوعی سنگ) میادین نفتی است و فشارهای بالای میادین نفتی را تحمل کرده و اگر نفوذپذیر بود، نفتی در این منطقه باقی نمی‌ماند.
این زمین‌شناس ادامه داد:‌ محل سد چمشیر برای سدسازی بسیار عالی است و یک سازند سخت داریم که بخوبی فشارهای ساختمان سد را تحمل می‌کند.
* واکاوی فرآیند ساخت پنجمین سد بزرگ کشور
پس از انتخاب ساختگاه، فرآیند مطالعات برای ساخت این سد فارغ از مساله تأمین مالی از سال ۱۳۶۷ روی میز قرار گرفت. در همین راستا، سازمان آب منطقه‌ای استان فارس، کهگیلویه‌وبویراحمد و بوشهر مطالعات شناخت و مقدماتی در سال‌های ۱۳۶۷ تا ۱۳۶۸ را به انجام رساندند. مطالعات مرحله اول سد مخزنی چمشیر، گشایش‌های وابسته توسط مشارکت مهندسان مشاور پاراب فارس و مهندسان مشاور تهران سحاب در سال ۱۳۷۳ شروع شد و در سال ۱۳۸۱ مصوبه فاز ۱ را اخذ کرد.
شروع مطالعات فاز ۲ بر مبنای تکمیل مطالعات مرحله اول توسط مهندسان مشاور تهران سحاب در سال ۱۳۸۵ انجام‌ و اسناد مناقصه به‌ صورت EPCF تهیه شد.
پس از برگزاری مناقصه، شرکت‌های سایبر، مهاب قدس و صفا نیکو سپاهان برنده آن شدند که قرارداد در سال ۱۳۸۶ عقد شد. با توجه به اهمیت مسائل زیست‌محیطی در حوضه آبریز، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران از دیگر نهادهای پژوهشی کشور به منظور تکمیل مطالعات‌شناختی و زیست محیطی در مساله بودند.
با توجه‌ به روند بررسی‌های انجام‌شده، سد زمستان سال گذشته وارد فاز آبگیری آزمایشی شد و حال با حضور رئیس‌جمهور به صورت رسمی آبگیری و نیروگاه برقابی آن به شبکه برق کشور متصل می‌شود.
* تحول در حیات 2 استان با آبگیری سد چمشیر
کارشناسان و استادان متعدد دانشگاه ساخت سد چمشیر را به عنوان شاخص یک تحول مهم در حیات کهگیلوبه‌وبویراحمد و شرق استان خوزستان و پایین ‌است رودخانه زهره تلقی کرده‌اند.
‌هم‌اکنون سد چمشیر بیش از 500 میلیون مترمکعب آب با شاخص شوری 1500 در خود ذخیره کرده است که در صورت عدم آبگیری سد این آب به دریا می‌ریخت. حال شیرین‌سازی و انتقال همین میزان آب از دریا به محل سد چمشیر 1.5 میلیارد دلار هزینه دارد. این سد می‌تواند آب آشامیدنی ۲۰ شهر و ۲ هزار روستا با جمعیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و فارس تأمین کند.

 


Page Generated in 0/0057 sec