printlogo


کد خبر: 265113تاریخ: 1402/4/29 00:00
اخبار

تزریق ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به طرح نهضت ملی مسکن
رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن گفت: روند اجرای طرح نهضت ملی مسکن با تزریق ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار به صندوق ملی مسکن سرعت می‌گیرد. محمدرضا مهدیاراسماعیلی گفت: این اعتبار از طریق مجاری پیش‌بینی‌شده در قانون جهش تولید مسکن برای واریز به این صندوق به عنوان تامین‌کننده مالی انحصاری بخش مسکن تامین می‌شود. اسماعیلی ادامه داد: این میزان اعتبار از محل بازگشت وام‌های مسکن مهر، واریزی سازمان ملی زمین و مسکن و تملک زمین تامین شده است. رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن همچنین گفت: سازمان ملی زمین و مسکن تاکنون به حساب صندوق ملی مسکن مبلغ ۴۳۳ میلیارد تومان واریز کرده است که با تسریع فرآیند واریز وجوه پیش‌بینی شده از این سازمان، امکان حمایت بیشتر این صندوق از پروژه‌های نیمه‌تمام مسکن مهر و عملیات آماده‌سازی طرح نهضت ملی مسکن فراهم می‌شود. رئیس هیات عامل صندوق ملی مسکن اضافه کرد: در انتظار واریز ۵۹ هزار میلیارد تومان تکلیف بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی به حساب صندوق هستیم که امکان حمایت از خانوار‌های کم‌درآمد از جمله ارائه تضمین‌های لازم جهت دریافت تسهیلات از سامانه بانکی برای ایشان فراهم می‌شود. مهدیار‌اسماعیلی تصریح کرد: با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور تاکنون ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از این محل اخذ و به خزانه واریز شده است که با حمایت سازمان برنامه و بودجه کشور و واریز به موقع به حساب صندوق ملی مسکن، برای مسکن حمایتی از قبیل مسکن خانوار‌های کم‌درآمد و پرداخت هزینه خدمات نظام مهندسی مددجویان، معلولان و ایثارگران هزینه خواهد شد. وی خاطرنشان کرد: از محل منابع پیش‌بینی‌شده در قانون بودجه امسال نیز ۲۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به منظور تقویت توان حمایتی بخش مسکن به صندوق ملی مسکن ابلاغ اعتبار شده است.
***
هلدینگ‌های بزرگ اقتصادی کشور پیشرانان کشور هستند
رئیس مجمع عالی کارآفرینان با اشاره به مفاد بیانیه گام دوم انقلاب به عنوان برنامه تعالی، توسعه و پیشرفت کشور گفت: بیانیه گام دوم انقلاب یکی از راهبردی‌ترین اسناد سیاستگذاری بالادستی در کشور محسوب می‌‌شود که فهم دقیق و تفسیر و تبیین مفاهیم اقتصادی آن می‌‌تواند در ارتقای کیفیت تصمیمات اقتصادی سیاستگذاران و برنامه‌ریزان اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار باشد. رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم  در سرفصل‌ها و توصیه‌هایی اساسی با اشاره به کلیدی بودن بحث اقتصاد تاکید کرده‌اند که «اقتصاد قوی، نقطه‌ قوت و عامل مهم سلطه‌ناپذیری و نفوذ‌ناپذیری کشور است و اقتصاد ضعیف، نقطه‌ ضعف و زمینه‌‌ساز نفوذ و سلطه و دخالت دشمنان است». امین شاکری در ادامه گفت: در ادبیات اقتصادی، پیشران‌های اقتصادی را می‌توان به لکوموتیو‌های یک قطار تشبیه کرد که هنگام حرکت دیگر واگن‌ها را هم با خود می‌کشند و حرکتی گروهی می‌سازند. بدون شک، پیشران بودن بخش‌های مختلف اقتصادی، به شرایط عمومی اقتصاد کشور بستگی دارد که رشد تولید و افزایش فعالیت در بازه‌های زمانی مختلف در هر یک از بخش‌ها منجر به تحریک سایر بخش‌های اقتصادی می‌شود. وی با اشاره به مشکلات اقتصادی ایران و عدم تقویت پیشران‌های اقتصادی اظهار داشت: طی دهه‌های گذشته اقتصاد کشور بر پایه نفت و خام‌فروشی پایه‌گذاری شده بود و عملا فرصت رشد و توسعه برای بسیاری از پیشران‌های اقتصادی به منظور تکمیل زنجیره ارزش در صنایع مختلف ایجاد نشد. امروزه اقتصاد ایران با چالش‌های متعدد داخلی و خارجی مواجه است که از مهم‌ترین و ریشه‌ای‌ترین چالش‌های ساختاری، نرخ بالای تورم و نقدینگی، کسری ساختاری بودجه، تصدی‌گری دولت در اقتصاد و عدم مشارکت جدی مردم در حوزه اقتصادی است، در صورتی که در بیانیه گام دوم انقلاب، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی همچنین سیاست‌های کلی اصل ۴۴ به صراحت بر مردمی کردن اقتصاد یا به عبارتی اقتصاد مردم‌پایه تاکید شده است. شاکری با بیان تفاوت در پیشران‌های اقتصادی در ایران و کشورهای توسعه‌یافته گفت: طی دهه‌های اخیر، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط به دلیل افزایش میزان رشد اقتصادی، تولید ناخالص ملی و اشتغال‌زایی به ستون فقرات اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته تبدیل ‌شده‌اند. وی خاطرنشان کرد: عدم اهتمام و غفلت از توسعه بخش‌های پیشران اقتصاد کشور، همچنین عدم حمایت از بنگاه‌های بزرگ چندرشته‌ای و هلدینگ‌های اقتصادی که می‌توانند زمینه‌ساز تحقق اهداف سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم انقلاب در راستای مردمی کردن اقتصاد باشند، تاب‌آوری اقتصادی ایران را در برابر تکانه‌ها و شوک‌های بیرونی کاهش می‌دهد.
***
2.6 میلیون خانواده در سامانه املاک‌ خوداظهاری کردند
 2.6 میلیون خانواده تاکنون نسبت به خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان اقدام و اطلاعات 3 میلیون و 21 هزار اقامتگاه‌ خود را ثبت کرده‌اند. بر اساس اطلاعات دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی، تا‌کنون 4 میلیون و 552 هزار سرپرست خانواده به سامانه ملی املاک و اسکان مراجعه کرده‌اند و 73 میلیون و 44 هزار کد ملی در این سامانه بر اساس اقامتگاه مشخص ثبت شده است. تعداد کل کدپستی‌های مسکونی در سامانه به رقم 32 میلیون و 881 کدپستی رسیده و کد پستی‌های با مالکیت مشخص از 12 میلیون و 124 هزار کد عبور کرده است. بر اساس آخرین آمار، تا این لحظه، 2 میلیون و 678 هزار مالک اطلاعات 3 میلیون و 21 هزار اقامتگاه خود را در سامانه ملی املاک و اسکان اطلاعات ثبت کرده‌اند. همچنین بر اساس اعلام وزارت راه‌وشهرسازی، تاکنون شهرداری‌های 53 شهر در 8 استان کشور اطلاعات پروانه و پایان کار 376 هزار و 932 واحد مسکونی را به سامانه ارسال کرده‌اند. در این راستا به منظور تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان، اطلاعات دفتر املاک الکترونیک و حدنگاری املاک مسکونی سازمان ثبت اسناد و املاک باید در اختیار سامانه قرار گیرد.

Page Generated in 0/0085 sec