چند روز پس از اعلام آمریکا مبنی بر اعزام نیروی جدید به خلیجفارس برای مقابله با ایران، 2 نیروی دریایی ارتش و سپاه به موشک کروز ابومهدی مجهز شدند
جروزالم پست: اضافه شدن این موشک بردبلند و نقطهزن به ناوگان دریایی ایران، به عنوان پاسخی به تحرکات آمریکا در منطقه تلقی میشود
گروه سیاسی: سهشنبه هفته گذشته بود که وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح دهها فروند موشک کروز دریایی «ابومهدی» را تحویل نیروهای دریایی ارتش و سپاه داد. اما نکته قابل توجه در ارتباط با موشک «ابومهدی» که این موشک را از دیگر موشکهای کروز دریایی مجزا میکند، برد بالای آن است.
موشک ابومهدی با برد بالای ۱۰۰۰ کیلومتری که دارد، با الحاق به نیروهای دریایی ارتش و سپاه، محدوده پوشش دفاع دریایی جمهوری اسلامی ایران را نسبت به قبل چند برابر کرده و دامنه عملیاتی گستردهای را تحت پوشش قرار میدهد. علاوه بر اینها، این موشک میتواند از انواع حاملهای متحرک و ثابت شلیک شود.
همچنین استفاده از مواد منفجره با قدرت تخریب بالا در سَر جنگی آن نیز قابلیت انهدام انواع ناو، ناوچه و ناوشکنها را به این موشک بخشیده است.
موشک ابومهدی قابلیت پرواز در ارتفاع پست و زیر دید رادارهای دشمن را دارد و میتواند مسیر و ارتفاع خود را با توجه به عوارض جغرافیایی و سامانههای پدافندی دشمن تغییر دهد. نقطهزنی، قدرت تخریب بسیار بالا و عبور از عوارض جغرافیایی و ارتفاع پست، مقابله با جنگ الکترونیک دشمن، رادارگریزی و بهکارگیری از هوش مصنوعی در نرمافزار طراحی مسیر پروازی آن از ویژگیهای این موشک است.
همانطور که در ابتدا نیز به آن اشاره شد، افزایش برد، مهمترین موضوعی است که باید در ارتباط با موشکهای کروز ابومهدی به آن توجه کرد.
با الحاق موشک کروز ابومهدی به ناوگان دریایی ارتش و سپاه، برد موشکهای کروز دریایی ایران در آبها، بویژه در خلیج فارس از ۳۰۰ کیلومتر به بیش از هزار کیلومتر رسیده است. به عبارتی با تحویل موشک کروز ابومهدی به نیروی دریایی ارتش و سپاه، برد موشکهای نیروهای مسلح کشورمان در دریا که پیش از این با موشک قدیر به 300 کیلومتر میرسید، اکنون 3 برابر افزایش یافته است.
الحاق دهها موشک کروز دریایی ابومهدی به 2 نیروی دریایی ارتش و سپاه، گام بلندی برای افزایش شعاع بازدارندگی ایران در دریاست.
سردار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در آیین الحاق موشک ابومهدی به ناوگان دریایی نیروهای مسلح، اظهار کرد: یکی از کارهایی که این موشک میتواند انجام دهد، دورسازی دشمن از سواحل کشور است. ما میتوانیم از عمق کشور موشک ابومهدی را شلیک کنیم. موشک ابومهدی به ما کمک میکند اهداف را با دقت هدف قرار دهیم و دشمن را در عمق مورد اصابت قرار دهیم، همچنین باعث میشود دشمن از ساحل ما دور شود.
سردار تنگسیری در ادامه افزود: موشکی که به نیروهای دریایی سپاه و ارتش تحویل داده شد، موشکی است که هم میتواند روی شناور نصب و هم از روی سکوهای ساحلی شلیک شود. وی همچنین گفت: اگر شناور شما یکهزار کیلومتر وارد عمق شود و این موشک را با برد یکهزار کیلومتری شلیک کند، دشمن یا ناو هواپیمابر باید یکهزار کیلومتر دیگر عقبنشینی انجام دهد، در آن صورت هواپیماهای این ناو هواپیمابر کارایی نخواهند داشت.
امیر محمدرضا آشتیانی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز درباره موشک کروز ابومهدی گفته بود: این سامانه، یک سامانه راهبردی است و بهواقع میتوانیم بگوییم همتا ندارد و دارای ویژگیهای خاصی است، از جمله برد 1000 کیلومتری که محدوده دفاع دریایی ما را نسبت به گذشته چند برابر افزایش خواهد داد. ما با تولید انبوه موشک ابومهدی قادر خواهیم بود از عمق خاک مقدس جمهوری اسلامی ایران و اماکن کاملا پنهان و با حداکثر سرعت، به اهداف متحرک دریایی دشمن شلیک و ناوها، ناوچهها و ناوشکنهای دشمن را به طور کامل منهدم و نابود کنیم.
* پیام ابومهدی چیست؟
یکی از نکاتی که باید در ارتباط با الحاق موشک کروز دریایی ابومهدی به 2 نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آن توجه کرد، زمان آن است.
روزهای پایانی تیرماه امسال بود که ستاد فرماندهی مرکزی ایالاتمتحده (سنتکام) اعلام کرد آمریکا علاوه بر ارسال جنگندههای اف ۳۵ و اف ۱۶ و ناوشکن مجهز به موشکهای هدایتشونده، بخشی از نیروهای یک واحد آبی - خاکی نیروی دریایی ارتش خود را نیز برای مقابله با ایران در خلیج فارس مستقر میکند.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در همین رابطه اعلام کرد که وزارت دفاع این کشور یک گروه ضربت دریایی را به همراه یگانی از تفنگداران دریایی راهی خلیج فارس میکند. وزارت دفاع آمریکا پیش از این نیز اعلام کرده بود برای مقابله با ایران، جتهای جنگنده اف ۱۶ به محدوده تنگه هرمز در خلیج فارس اعزام میکند.
پس از انتشار این اخبار بود که ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران با اعلام اینکه تداوم اینگونه اقدامات میتواند به ایجاد حساسیتهای جدید در منطقه و به بیثباتی و ناامنی در این حوزه جغرافیایی دامن بزند، گفت: ایران هر گونه اقدام غیرقانونی و غیرسازنده را که امنیت منطقه را تحت تاثیر قرار دهد با حساسیت و دقت رصد و پایش میکند. وی همچنین تصریح کرد: ایران نسبت به هر گونه اقدام تحریکآمیز و غیرقانونی بویژه در نزدیکی مرزهایش حساس است و به آن توجه ویژهای دارد و حق خود را برای اتخاذ تدابیر مقتضی بازدارنده و منطبق با قواعد و مقررات بینالملل محفوظ میداند و از حقوق مسلم خود در این ارتباط استفاده میکند.
حالا چند روز پس از اعلام آمریکا مبنی بر اعزام واحدهای جدید آبی - خاکی به خلیج فارس، نیروهای دریایی ارتش و سپاه مجهز به موشک کروز ابومهدی میشوند که بیش از 1000 کیلومتر برد دارد و با توجه به ویژگیهای منحصربهفردی که دارد، میتواند با دقت بالایی اهداف خود را نابود کند. به نظر نمیرسد انتخاب چنین زمانی برای الحاق موشک ابومهدی به ناوگان دریایی ایران، آن هم درست در روزهایی که آمریکاییها از اعزام نیرو به خلیج فارس صحبت میکنند، تصادفی بوده باشد. آنطور که پیداست، اقدام ایران در تجهیز 2 نیروی دریایی ارتش و سپاه به موشک ابومهدی، میتواند هشداری خطاب به آمریکاییها باشد که جمهوری اسلامی ایران از مرزهای ساحلی خود به طول هزار کیلومتر قدرت بازدارندگی دارد.
این موضوعی بود که یکی از روزنامههای رژیم صهیونیستی نیز به آن اشاره کرد. روزنامه عبریزبان جروزالم پست با اشاره به اعزام ناوگان جدید آمریکا به خلیج فارس، تجهیز 2 نیروی دریایی ارتش و سپاه کشورمان به موشک کروز دریایی ابومهدی را واکنش ایران به این اقدام دانست و نوشت: اضافه شدن این موشکِ بردبلند و نقطهزن به ناوگان دریایی ایران، به عنوان پاسخی به تحرکات آمریکا در منطقه تلقی میشود.