printlogo


کد خبر: 265391تاریخ: 1402/5/8 00:00
مراسم عزاداری «یوم‌الزینب» با حضور گسترده مردم در زنجان برگزار شد
روضه تبیین

همه ساله در یازدهمین روز ماه محرم عاشقان اباعبدالله‌الحسین(ع) و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت با شوق وصف‌ناپذیری از سراسر کشور برای حضور در دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان می‌آیند تا به یاد شیرزن دشت کربلا، شوری دیگر خلق کنند. مردم زنجان و عاشقان حسینی، پس از حضور حماسی و به یاد ماندنی در دسته حسینیه اعظم زنجان در «یوم العباس» این بار با ‌ام‌المصائب، حضرت زینب کبری(س) همنوا شدند و شکوه دیگری را این بار در «یوم‌الزینب» به ثبت رساندند. عاشقان مکتب حسینی دیروز با شرکت گسترده و باشکوه در دسته زینبیه اعظم زنجان، همدلی، وحدت و یکپارچگی شیعیان را به تصویر کشیدند و جلوه‌ای از دلدادگی خود را به نمایش ‌گذاشتند. اقشار مختلف مردم از استان زنجان و نقاط مختلف کشور و خارج از ایران، دیروز خود را به زنجان رساندند تا در پایتخت شور و شعور حسینی و در مسیر زینبیه اعظم تا امامزاده سیدابراهیم(ع)، شریک مصیبت خواهر سیدالشهدا(ع) باشند و این پیام را به جهانیان مخابره کنند که کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود‌/‌ سر نی در نینوا می‌ماند اگر زینب نبود. زینبیه زنجان یکی از قطب‌های اصلی عزاداری‌ها در این استان به شمار می‌رود و دسته عزاداری آن در روز یازدهم محرم از شهرت جهانی برخوردار است. قدمت این مکان مقدس به بیش‌ از ۴۰۰ سال می‌رسد و از جمله مساجد با قدمت در استان زنجان محسوب می‌شود. مسجد زینبیه زنجان ۲۰ تیر سال ۹۰ با شماره ۲۹۹۶۱ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. پرونده ثبتی این اثر ارزشمند در شورای سیاست‌گذاری ۱۸ بهمن‌‏ ۸۹ تایید شد و اکنون شماره ثبت آن ابلاغ شده است. 
این مسجد همه ساله در ایام محرم پذیرای خیل عظیمی از عاشقان اباعبدالله‌الحسین (ع) از سراسر کشور و حتی خارج از کشور است و حاضران در این مکان مقدس به صورت خالصانه ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت‌(ع) اعلام می‌کنند. 
عزاداران حسینی با شرکت گسترده در دسته عزاداری عظیم زینبیه زنجان، وحدت و یکپارچگی شیعیان و عاشقان خط سرخ امام حسین (ع) را به تصویر می‌کشند و جلوه‌ای از عشق و دلدادگی خود را به سرور و سالار شهیدان به نمایش می‌گذارند. 
عباس محمدی، رئیس هیأت امنای مسجد زینبیه زنجان در توضیح این مراسم می‌گوید: برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم، جلسات مربوط از ۱۰ روز گذشته آغاز شده بود تا نواقص احتمالی به کمترین حد برسد. 
طبق برنامه اعلام‌شده، مراسم یوم‌ الزینب از ساعت ۱۶ دیروز از مقابل این مسجد آغاز شد و تا امامزاده سیدابراهیم(ع) ادامه داشت. این دسته از مقابل مسجد زینبیه وارد خیابان زینبیه شرقی شد و سپس به طرف خیابان شهدا، چهارراه امیرکبیر و خیابان امام حرکت کرد و در نهایت به امامزاده سیدابراهیم (ع) رسید. پایتخت شور و شعور حسینی، دیروز همچنین میزبان چند تن از مقامات لشکری و کشوری و کسانی بود  که از راه دور و نزدیک برای همنوایی با مردم زنجان به این دیار سفر کرده بودند. بسیاری از کسانی که زنجان را در روز یازدهم محرم به عنوان مقصد سفر خود برگزیده بودند، سال‌های نه چندان دور جزو حاجت‌مندانی بودند که حاجت خود را از منبر زینبیه اعظم گرفته‌اند و حالا بهانه‌ای برای حضور هر ساله خود در این شهر یافته‌اند. با اینکه مسیر زینبیه اعظم تا امامزاده سیدابراهیم (ع) برای زنجانی‌ها یک مسیر آشنا و تقریباً کوتاه است اما این مسیر دیروز طولانی‌ترین راه برای رسیدن به معشوق بود؛ مسیری که نه فقط مردمان این شهر، بلکه سفرکرده‌های دور و نزدیک نیز به عشق همراهی و حضور در چنین روزی، خود را به پایتخت شور و شعور حسینی رساندند تا جزو جاماندگان قافله عشق نباشند. 
آنچه روز یازدهم محرم را در زنجان به یک واقعه بی‌نظیر در عصر حاضر تبدیل کرده و آن را در زمره میراث معنوی قرار داده، در اجتماع عظیم آن خلاصه نمی‌شود. نظم مثال‌زدنی در عزاداری دیروز، بی‌آنکه جلسات توجیهی برای رسیدن به این موضوع برگزار شود، خود حاکی از آن است که برگزار‌کننده واقعی این مراسم، خود اهل‌بیت(ع) هستند و همین موضوع بر معنویت مراسم می‌افزاید. تنها صدایی که در اجتماع دیروز به گوش می‌رسید، ندای حق‌خواهی بود و تنها چیزی که به سوی آسمان دراز می‌شد، دست‌هایی بود که هر چند خالی اما آکنده و لبریز از عشق بود.  بی‌شک اگر این دست‌ها در روز عاشورا بر این کره خاکی حضور می‌داشت، فرزند پیامبر در میان فریب‌خوردگان تاریخ تنها نمی‌ماند و با دل سپردن به همین وفای به عهد، رسالت خویش را رقم می‌زد. زنجانی‌ها دیروز جمع نشدند که یک سنت دیرینه را احیا کنند، بلکه آمده بودند ثابت کنند در حساس‌ترین برهه تاریخی در کدام سو ایستاده‌اند. وقتی هر سال اجتماع عظیم زینبیه اعظم در روز یازدهم محرم عظیم‌تر می‌شود، تاریخ برای این همه وفاداری و وفای به عهد سر تعظیم فرود می‌آورد. دیروز رساترین پیام رسانه‌ای عاشورا در پایتخت شور و شعور حسینی طنین‌انداز شد. 

Page Generated in 0/0139 sec